Alvorlighetsgrad:  
  (98/100)

HakunaMatata ransomware virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Jake Doevan - - | Type: Ransomware

HakunaMatata virus: morsomt navn skjuler farlig cyber trussel

HakunaMatata virus er en ny fil-krypterings malware som bruker en populær frase fra “Løvenes Konge.” Selv om denne frasen betyr “ingen problemmer,” å møte på ransomware er et bekymringsfult livshendelse. Etter vellykket infiltrasjon, malware tar brukernes filer til gissel. denne typen ransomware krypterer filene ved hjelp av AES256-bit og RSA-2048 krypteringsalgoritmer. Den retter seg mot det brede spekter av poster og til føyer til hver a dem .HakunaMatata filtype. Etter rask datakryptering, vil ofrenets filer være umulig å åpne.Det er en ny fil som utviklerne av ransomware vil at ofrene skal lese. Det er et krav om løsepenger kalt «gjenopprette filer yako.html» Ofrene oppdager her at HakunaMatata fjerning ikke vil gjenopprette ødlagte filer. I følge kravet om løsepenger, trenger ofrene å få en korrekt privat nøkkel som kan låse opp deres data. Hackrene har bedt ofrene om å kontakte dem via Bitmessage system og gir detaljerte instruksjoner på hvorda du skal gjøre det. Vi vil ikke anbefale å gjøre dette. Det er ikke bare bortkastet tid men du vil også miste masse penger. Cyber kjeltringene vil ikke gi fra seg dekrypteringsnøkkelen gratis. Du må gi et vist beløp av penger for å få det.Husk at selv om du betaler pengene di spørr etter, kan det være en sjangse for at du fortsatt ikke får nøkkelen. Det er ikke sikkert hackeren vil spille etter reglene. Vi vil virkelig anbefalde deg å ikke ta denne sjangsen. Istedet fjerne HakunaMatata fra datamaskinen og prøve flere data utvinningsmetoder.

I løsepenge kravet vil ikke hackerene avsløre hvor mye penger de vil ha for dekrypteringsnøkkelen. Løsepenge beløpet vil variere fra bruker til bruker. Vanligvis spør cyber kjelktringene etter 1-3 BItcoins som tilsvarer 800-2500 USD. HakunaMatata ransomware ble opprettet for samme formål som alle andre krypto-malware – for å svindle penger fra vanlige databrukerer eller selskaper. Hackere er klar over at folk skjeldent sikkerhets kopierer filene sine, men at de er redde for å miste dem. Dert gjør denne ulovelige virksomheten enda enklere fordi ofte har folk en tendens til å betale latterlige summer for å få tilbake sine bilder, dokumenter og andre verdifulle data. Vi ønsker å minne om at det er bedre å endre dårlige vaner og se etter data sikkerhet kopi løsninger i stedet for å betale løsepenger til cyber kriminelle. Vist du har blitt smittet med Hakunamatata viruset, anbefaler vi sterkt å skanne datamaskinen medReimage eller andre anerkjente malware fjernings programmer. Bare når du renser datamaskinen mot malware kan du tenke på datagjennopprettingsalternativer.

Kan jeg beskytte datamaskinen min fra ransomware?

HakunaMatata ransomware virus sprer seg ved hjelp av de samme distribusjonsmetoder som andre fil-kryopterings virus: ondsinnede spam e-poster og vedlegg, kits, falske programvarer og oppdateringer. Uheldigvis kan vi aldri føle oss 100% beskyttet mot ransomware; men det hjelper å følge disse sikkerhets tipsene. Husk å åpne spam e-poster og spsielt deres vedlegg kan være veldig farlig. det er hoveds formidlings metoden. Kjeltringer kan late som de er fra ulike anerkjente og velkjente organisasjoner og selskaper, så du må skjekke legitimasjon, e-post adressen og informasjonen på nett føre du åpner vedlegget. HakunaMatata malware kan også komme inn ved å skjekke datamaskinens system og beskyttelses sårbarheter. Dermed er installasjon av anerkjente sikkerhgetsverktøy og vedlikeholde programvarene dine også veldig viktig. Til slutt holde seg borte fra tvilsomme programvarer og oppdateringer som ofte tilbys på ukjente nettsteder eller pop-ups.

Hvordan kan jeg fjerne HakunaMatata virus fra datamaskinen?

Det eneste trygge alternativet for HakunaMatata fjerning er den automatiske metoden og kjøre et fult system skan med anti-malware program. Vårt team foreslår å dedikere denne oppgaven for Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Malware kan hindre deg fra å installere en av disse programmene. Hvisd det skjer følg guidelinene under. Som du allerede har lært er det ikke nok å fjerne HakunaMatata for å få tilbake filene dine. På slutten av denne artikkelen vil vi gi deg noen tips for hvordan du iallefall kan få tilbake noen av filene dine.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell HakunaMatata fjerningsguide for virus:

Fjern HakunaMatata ved hjelp av Safe Mode with Networking

HakunaMatata ransomware virus hindrer deg i å installere, oppdatere eller kjøre antivirus eller malware fjerning av programvaren, følg disse trinnene. Disse instruksjonene vil hjelpe deg å starte datamaskinen på sikker modus og starter en automatisk malware eliminering.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne HakunaMatata

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av HakunaMatata.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern HakunaMatata ved hjelp av System Restore

Nedenfor kan du prøve en ekstra metode for å gjenstarte din datamaskin og kjøre en full system skan med ditt foretrukne sikkerhetsprogramvare.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av HakunaMatata. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av HakunaMatata er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne HakunaMatata fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Når HakunaMatata fjerningen er fukkført kan du tenke på datarekonstruksjons løsninger. Hvis du ikke har sikkerhetskopiering av data, vil sjansene for å gjenopprette krypterte filer ikke være veldig høy. Uansett burde du prøve disse alternativene, du vil iallfall få tilbake noen av filene dine.I tillegg kan du lage kopier av de krypterte filene og lagra dem i den eksterne enheten. Kanskje en gratis dekrypterins programvare vil bli utgitt snart, og du vil være i stand til å dekryptere dine personlige filer.

Hvis filene dine krypteres av HakunaMatata kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Alternativ 1: Data Recovery Pro

Det er en automatisk måte å gjenopprette filene dine ved hjelp av Data Recovery Pro. Dette verktøyet ble opprettet for å gjenopprette tapte eller ødelagte filer; Det har nylig blitt oppdatert og kan nå dekryptere noen av de krypterte filene. Følg disse stegene for å bruke dette verktøyet:

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av HakunaMatata ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Alternativ 2: Windows Tidliger versjoner

Hvis du har aktivert systemgjenopprettingsfunksjonen før HakunaMatata ransomware angrep, kan du bruke denne funksjonen for å gjenopprette individuelle filer. Husk på at denne metoden ikke vil hjelpe deg å få tilbake alle dine tapte filer. Hvis du har mistet ekstremt viktige dokumenter, følger du disse trinnene:

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Alternativ 3: ShadowExplorer

Den gode nyheten er at  HakunaMatata virus kanskje ikke har slettet skyggevolum kopier av filene. Derfor ShadowExplorer kan hjelpe deg å gjenopprette skyggevolum kopi filene. Følg disse stegene:

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot HakunaMatata og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-hakunamatata-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk