Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Cryp1 ransomware-virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Jake Doevan - - | Type: Stjele programmer

Hvordan fungerer Cryp1-viruset?

Cryp1-viruset fungerer akkurat som andre ransomware-virus. Det utnytter PC-brukere ved å låse viktige data på datamaskinen deres og kreve en løsesum i bytte mot filene. Det finnes dessverre ingen kjent kur for denne nettinfeksjonen ennå, selv om det finnes tilfeller der virusforskere har klart å finne dekrypteringsnøkler til ransomware. Det er mulig at et slikt dekrypteringsverktøy for Cryp1 også blir lansert, så hvis du er infisert kan du bare håpe på at dette skjer snart. Ellers anbefales det at du fjerner Cryp1 fra datamaskinen snarest mulig fordi programmet er uforutsigbart, og det er veldig risikabelt å ha det installert på datamaskinen. Du kan benytte et sofistikert og vel ansett antivirus-program, som for eksempel Reimage for å utføre rensing av systemet.

An image of the Cryp1 ransomware virus

Cryp1-viruset er navngitt etter .Crypt1-utvidelsen som dette viruset legger til alle infiserte filer etter kryptering. Filer som har denne utvidelsen vil ikke lenger være tilgjengelige, og endring av filendelsen vil ikke kunne bidra til å dekryptere dem. Dette programmet skiller seg fra andre, mer sofistikerte ransomware-virus på grunn av at det tar mye tid og dataressurser før dette viruset krypterer dataene. Denne funksjonen fungerer på en måte til brukerens beste. Etter at man oppdager uvanlige feil og redusert systemhastighet er det nemlig fremdeles tid til å eliminere viruset. Hvis du oppdager mistenkelig og uvanlig aktivitet på datamaskinen din bør du koble det fra nettet og kjøre et skann med et pålitelig virus-verktøy. Hvis du er rask og observant kan du klare å stoppe og fjerne Cryp1 før det krypterer alle dataene på datamaskinen.

Like etter at meldingen om løsesum legges til de infiserte mappene, oppstår enda en melding som oppfordrer brukeren til å skaffe et antiransomware-verktøy. Det kan virke som en god idé å laste ned dette verktøyet og fikse alle problemer, men du bør være oppmerksom på at dette verktøyet tilbys av nettkriminelle, så det er høyst usannsynlig at det er til hjelp. Det er en større sjanse for at du kun gjør ting verre ved å utsette datamaskinen for ytterligere risiko.

Kan ransomware stoppes?

Ransomware-programmer er veldig ondsinnede, men ganske enkle å utvikle, så det er lite håp om at disse programmene noensinne kan stoppes. Dette gjelder selvfølgelig med mindre nettkriminelle finner andre, mer lønnsomme måter for å kreve brukere for penger. Ved å ikke betale løsesummen og slette viruset fra datamaskinen kan du bidra til å redusere hackerens motivasjon for å lage lignende programmer i fremtiden. Den beste måten for å stoppe slike programmer fra å infisere datamaskinen er ved å utstyre enheten med en kombinasjon av flere kraftige virusbekjempende enheter, som brannmur og antivirus-systemer. Du bør dessuten være forsiktig på nettet og unngå å åpne ukjente e-poster, laste ned mistenkelig programvareoppdateringer eller klikke på annonser eller varsler om lottopremier.

Som vi allerede har nevnt kan dessverre ikke de krypterte filene erstattes uten en spesialnøkkel. Du kan imidlertid prøve å gjenopprette filene dine ved å bruke gjennopprettingsverktøy som Photorec, Kaspersky virus-fighting utilities eller R-Studio. Selv om disse verktøyene ikke kan hjelpe deg med å gjenopprette alle filene dine, er det et håp om at minst noen av dem kan dekrypteres. Før du prøver å gjenopprette dataene dine må du imidlertid sørge for at datamaskinen din er fri for ransomware og andre infeksjoner. Fjerning av Crypt1 bør utføres med et vel ansett antivirus-verktøy. Hvis du ikke blir kvitt infeksjonen kan du følge instruksjonene som tilbys nedenfor denne artikkelen.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Cryp1 fjerningsguide for virus:

Fjern Cryp1 ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Cryp1

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Cryp1.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Cryp1 ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Cryp1. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Cryp1 er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Cryp1 og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-cryp1-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk