Fjern Facebook video-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer jun 2018
Facebook video fjerningsguide for virus
Hva er Facebook video-virus?
Facebook video-virus: et nytt malware som kan påvirke ditt sosiale nettverk
Vi har i det siste mottatt mange spørsmål om Facebook video-viruset. Databrukere klager over at de ikke klarer å stoppe dette Facebook-viruset som overvåker Facebook-profiler og automatisk deler innlegg med mistenkelige lenker. Disse innleggene får titler som «My private video», «My first video» eller «Private video». Viruset tagger omtrent 20 venner i innlegget og prøver dermed å tiltrekke seg oppmerksomheten til andre Facebook-brukere.
I tillegg sender Facebook video-viruset ondsinnede lenker direkte til offerets venner via private meldinger. Det virker til at dette viruset er ustanselig; teamet hos viruset.no har bestemt seg for å ta en nærmere titt på viruset. Vi har undersøkt en datamaskin som er infisert av det for å finne ut hvordan det fungerer.
Facebook video-viruset er tilknyttet malware som overvåker offerets nettleser. Selv om noen eksperter hevder at alt du trenger å gjøre er å slette mistenkelige nettlesertillegg fra nettleseren, er ikke slike forklaringer presise nok. Vi har oppdaget at Facebook video-malware avslutter åpne nettleserfaner og åpner et nytt vindu hvis offeret prøver å åpne innstillingene for utvidelser.
Dette viruset prøver dermed å forhindre at brukeren sletter det ondsinnede nettlesertillegget. Vi har oppdaget at nettlesertillegget tilknyttet viruset er Ace Stream Web Extension. Før du kan fjerne det må du imidlertid finne og eliminere komponenter som er tilknyttet denne utvidelen. Først og fremst anbefaler vi at du åpner oppgavebehandleren (Control+Alt+Del) og ser gjennom alle mistenkelige prosesser på datamaskinen.
Datamaskinen som ekspertene hos viruset.no testet hadde prosessen ace_engine.exe kjørende på systemet. Denne virket til å være ansvarlig for feil i nettleseren ved forsøk på å få tilgang til innstillingene for utvidelser. Dette er imidlertid ikke alt; vi har også oppdaget at Ace Stream Media 3.1.0 var installert på systemet.
Dette er også tilknyttet Facebook video-viruset. Etter å ha avinstallert programmet og avsluttet prosessen ace_engine.exe kan du endelig få tilgang til nettleserinnstillingene dine og slette Ace Stream Web Extension fra utvidelser. Vi må si at dette viruset kan være tilknyttet andre programmer og nettlesertillegg siden den offisielle versjonen av Ace Stream IKKE er et ondsinnet program. Nettkriminelle har ofte en tendens til å legge til ondsinnede komponenter til legitime programmer og spre dem på nettet. Vi anbefaler også at du ser gjennom og sletter alle ondsinnede Facebook-programmer som du nylig har gitt tilgang til Facebook-kontoen din.
Vi forstår at disse instruksjonene kan virke forvirrende. Facebook video-viruset kan dessuten være relatert til andre skadelige programmer. Derfor anbefaler vi at du benytter et kraftig anti-malwareprogram til å fjerne Facebook video-viruset fra datamaskinen din. Vi anbefaler at du benytter FortectIntego til å gjøre dette.
Hvordan spres Facebook video-viruset?
“My private video”-viruset spres raskt på grunn av at flesteparten av Facebook-brukere ikke klarer å identifisere disse innleggene og meldingene som villedende og ondsinnede. Du bør ALDRI klikke på innlegg eller lenker som Facebook-vennene dine har sendt deg hvis du har den minste mistanke om at vennen din ikke bryr seg om slikt innhold på Facebook. Dessverre er det slik at mange databrukere klikker på slikt innhold NETTOPP fordi de ikke kan tro at vennen deres har delt et slikt innlegg. Dessverre kan klikk på slike ondsinnede videolenker medføre at ondsinnet innhold lastes ned på datamaskinen og tar kontroll over offerets Facebook-konto.
- For å unngå infiltrering av Facebook video-viruset bør du ikke klikke på ondsinnede innlegg eller lenker som sendes av venner. Hvis slikt innhold gir mistanke bør du spørre vennen din om han/hun har delt det selv.
- Noe annet du bør være klar over er at videoer som deles på Facebook (uansett om de lastes opp direkte på nettsiden eller om de deles via YouTube) spilles av når du klikker på dem. Hvis du etter å ha klikket på en video omdirigeres til en mistenkelig nettside som ber om at du gir tilgang til veggen din på Facebook eller at du laster ned et program på datamaskinen din, er det sannsynlig at innlegget inneholdt en ondsinnet lenke.
- Du kan også installere Facebook video-viruset sammen med andre gratisprogrammer. Vi anbefaler på det sterkeste at du unngår å laste ned programmer fra tvilsomme fildelingssider, på grunn av at du da risikerer å laste ned en buntet programvare. Dette er generelt sett en pakke med programmer som inkluderer ett hovedprogram og flere valgfrie nedlastinger som kan bli installerte sammen med hovedprogrammet. Disse valgfrie nedlastingene viser seg normalt å være skadelige programmer. Derfor anbefales det å velge dem bort. Du kan gjøre dette via avansert eller tilpasset installasjon.
Fjerning av Facebook video-viruset
På første side har vi gitt en kort forklaring på hvordan du kan fjerne Facebook video-viruset manuelt. Du bør imidlertid være klar over at dette malware-programmet spres ved hjelp av andre skadelige programmer og datavirus. Selv det å fjerne alle mistenkelige programmer og nettlesertillegg fra PC-en er kanskje ikke nok til å bli kvitt dette Facebook-viruset.
Ekspertene hos viruset.no anbefaler derfor at du skanner datamaskinen med et kraftig antispyware-program for å oppdage og eliminere alle skadelige filer og programmer som er tilknyttet Facebook video-viruset. Hvis problemet vedvarer kan du kontakte kundestøtte for å få hjelp. Lykke til!
Anbefalt for deg
Ikke la myndighetene spionere på deg
Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.
Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.
Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.
Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep
Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.
Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.