Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern .xtbl-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer jul 2016

av Gabriel E. Hall - - | Type: Stjele programmer

Grunner til å være oppmerksom på .xtbl-viruset:

Hvis du plutselig ikke har tilgang til filene dine og du oppdager at filnavnene er endret til noe som ser ut som et bokstavrot er det sannsynlig at du er infisert av .xtbl-viruset. Dette viruset har fått navn etter filendelsen som erstatter de vanlige filendelsene .docx, .pdf eller .xls etter infiltrering. Den endrede filendelser er imidlertid bare toppen av isfjellet i forhold til hva du har å hanskes med hvis du er infisert av dette viruset. .xtbl er et ransomware-program, så det bruker filkryptering til å presse ofrene sine for penger. Det låser med andre ord filene med en sofistikert algoritme som så og si er umulig å dekryptere med mindre du har en privat nøkkel. Dessverre er denne nøkkelen lagret på en ekstern, beskyttet server. Som du allerede kanskje har skjønt er ikke svindlerne villige til å gi fra seg denne nøkkelen for ingenting. I bytte mot nøkkelen krever hackerne en betydelig mengde penger. Husk at du aldri bør betale fordi du enkelt kan bli svindlet og tape pengene dine. Det beste er å fjerne .xtbl fra datamaskinen snarest mulig for å unngå ytterligere skade. Antivirus-programmer som Reimage Reimage Cleaner kan benyttes for å gjøre dette.

An illustration of the .xtbl virus ransomware

Når .xtbl krypterer dataene oppretter det et README.txt-dokument i alle mapper som inneholder kryptert data. I stedet for den vanlige skrivebordsbakgrunnen vil du dessuten se en melding som oppfordrer deg til å lese README-dokumentet. I denne filen får offeret en identifikasjonskode og to ulike e-postadresser som koden må sendes til for å gjenopprette filene. Mer detaljer om betalingssystemet og andre detaljer tilbys kun etter at offeret kontakter de nettkriminelle. Summen som kreves for filgjenopprettingen kan variere fra 0,5 til 4 BitCoins. Som vi allerede har nevnt er imidlertid ikke det å betale nettkriminelle den beste måten for å gjenopprette data. Vi anbefaler at du vurderer fjerning av .xtbl i stedet. Du kan senere prøve å gjenopprette filene dine ved hjelp av et gjenopprettingsverktøy, som PhotoRec , R-Studio eller Kaspersky. Vi anbefaler imidlertid at du ikke har så alt for høye håp om gjenoppretting.

Andre versjoner av .xtbl ransomware:

.green_ray@india.com.xtbl. Akkurat som .xtbl sniker dette viruset seg inn i datasystemet uten å bli oppdaget og krypterer filer. Som .xtbl viser det et varsel på skrivebordet, og mer informasjon om filgjenoppretting ligger i dokumentet i de krypterte mappene. Navnet på denne meldingen skiller seg imidlertid fra det man finner ved .xtbl-viruset. I stedet for README.txt, vil du se How to decrypt your files.txt. På tross av disse små ulikhetene er dette viruset akkurat like skadelig som .xtbl, så du må fjerne det fra datamaskinen din snarest.

JohnyCryptor@aol.com.xtbl. Denne versjonen av viruset er også praktisk talt identisk til .green_ray@india.com.xtbl. Det spres via søppelpost og så snart det er inne i systemet krypterer det filene med en ekstremt sterk algoritme. Det benytter dokumentet How to decrypt your files.txt for å informere offeret om filkrypteringen og oppfordrer brukeren til å kontakte nettkriminelle via JohnyCryptor@aol.com. Ved å la viruset forbli på datamaskinen din kan du påvirke systemet ytelse og utsette fremtidge filer for risiko. Derfor bør du fjerne JohnyCryptor@aol.com.xtbl fra datamaskinen din snarest mulig.

.ecovector3@aol.com.xtbl. Som .xtbl-versjonene som nevnes ovenfor kommer dette viruset inn i datamaskinen på en villedende måte. Det later som at det er et legitimt dokument eller en programvareoppdatering. Så snart viruset legges til datamaskinen begynner det å skanne systemet for filer og begynner å kryptere data. Ingen av bildene, dokumentene eller arkivene dine er trygge fra dette viruset, så du må bli kvitt det umiddelbart hvis du oppdager at du ikke lenger har adgang til filene dine.

gerkaman@aol.com.xtbl. Denne ransomware-trusselen krypterer også data og inviterer offeret til å kontakte utviklerne via e-post. Det er uklart hvor mye penger de ber om i bytte for dekrypteringsnøkkelen. Vi antar at de kan være klare for forhandlinger. Hvis datamaskinen din er infisert med dette viruset, bør du ikke engang vurdere å betale løsesummen ettersom svindlerene sannsynligvis ikke kommer til å sende det til deg.

Hvordan spres dette viruset og infiserer datamaskiner?

.xtbl-viruset spres akkurat som andre versjoner via søppelpost. Det kan ved første øyekast fremstå som et legitimt filvedlegg, men i realiteten er det et ondsinnet skript bak det. Normalt spres viruset i JavaScript- eller Word-format. Hvis du ved et uhell laster ned førstnevnte er det ikke mye du kan gjøre for å stoppe viruset ettersom JavaScript automatisk aktiverer viruset, og starter prosessen på datamaskinen din. Word-dokumenter kan på den annen side gi deg litt håp. Viruset trenger makroer i Word for å kunne aktiveres. Hvis dette ikke er aktivert vil dermed ikke infeksjonen kunne spres. Selv om viruset kan prøve å overbevise deg om å aktivere makroer, bør du ikke gjøre dette på grunn av at du da lar en ondsinnet trussel komme inn i datamaskinen.

Fjerning av .xtbl-viruset

Det som er spesielt uheldig når det er snakk om ransomware-virus er at de sjelden etterlater datamaskinen skadet. Normalt forblir filene låst og av og til trengs en full overhaling av systemet for å eliminere konsekvensene. I motsetning til hva de fleste tror betyr ikke fjerning av .xtbl at de låste filene blir dekryptert. LIkevel er det nødvendig å fjerne viruset hvis du ønsker at datamaskinen skal fungere normalt igjen. Hvis filrester av viruset etterlates på datamaskinen kan de hjelpe viruset til å komme tilbake på systemet eller opprette sårbarheter i systemet som lar andre malware-programmer snike seg inn. Derfor bør du kun benytte de beste verktøyene for fjerning av dette viruset. Du bør imidlertid være oppmerksom på at .xtbl kan prøve å forhindre fjerning og blokkere antivirus-programmet. Hvis dette skjer kan du prøve å fullføre stegene som tilbys ved slutten av denne artikkelen og kjøre skannet på nytt. Dersom du fremdeles opplever problemer ved eliminering av viruset er du velkommen til å kontakte oss.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage Cleaner Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Reimage Cleaner, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Reimage Cleaner har en gratis, begrenset skanner. Reimage Reimage Cleaner tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage Cleaner, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell .xtbl fjerningsguide for virus:

Fjern .xtbl ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne .xtbl

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av .xtbl.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern .xtbl ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av .xtbl. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner og sørge for at fjerning av .xtbl er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot .xtbl og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-xtbl-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk