Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern .enc-virus (Instruksjoner for fjerning av virus)

av Olivia Morelli - - | Type: Ransomware

.ENC Filtype virus – hva er det og hvordan kan det påvirke din datamaskin?

Når noen nevner .enc filtype virus, vi tenker på ransomware-type virus. Det ser ut til at bakmennen av dette ransomware liker å bruke denne utvidelsen for å markere krypterte filer, og for øyeblikket er det minst fire ransomware varianter som legger denne utvidelsen til krypterte filer.

 • Trojan.Encoder.6491
 • Crypt0L0cker,
 • TorrentLocker,
 • Cryptohasyou.

Den nyeste versjonen av .enc filtype ransomware er Trojan.Encoder.6491 virus, aka Go ransomware virus. Dette viruset er skrevet i Go programing språk, og dette er hvordan det skiller seg fra resten av ransomware virus, som er vanligvis skrevet i C++ eller C programmeringsspråk. .enc filtype malware er utviklet for å kryptere filene med et sofistikert krypterings chiffer og gjengir filene som ubrukelige. Ingen lnsker å miste dine verdifulle data, minner og ukersvis med arbeid på mindre enn en time, og ransomware virus raskt forsøkler å dra nytte av en slik situasjon. Viruset ber om å få løsepenger for en dekrypteringsnøkkel; ellers vil alle filer bli borte for alltid. Dessverre i de fleste tilfeller er det ikke mulig å gjenopprette filer uten å betale løsepenger, selvfølgelig er det mulig om offeret har sikkerhetskopier. Det er sterkt anbefalt å fjerne .enc filtype virus med anti-malware programvare for å sørge for at det ikke gjør noen skade på filer eller datasystem på vei ut. Vi anbefaler å bruke Reimage programvare men du kan bruke hvilket som helst programvare som du ønsker. Bare sørg for at det er en pålitelig en som kan fullføre .enc filtype fjerningen trygt!

.enc file extension viruses are highly dangerous and can leave you without your files

Versjoner av .enc filtype malware

Trojan.Encoder.6491 ransomware virus

Trojan.Encoder.6491 Trojan er et skittent malware eksempel som er skrevet i Googels Go programmeringssprål. Det bruker AES-kryptering for å korrupte ofre filer og gjøre dem ubrukelige. Etter å kryptere en fil, legger det til .enc filtype til den. Etter å ha kryptert alle filene, Trojan.Encoder.6491 ransomware viser en løsepenge brev som spørr om en betaling av 25$ i Bitcoins. Det gir en e-post for ofre som har noen spørsmål – helpmedecrypt@protonmail.com. Dette viruset ser ut til å være overvinnende, og selv om ingen dekyrpterings verktøy har blitt sluppet offentlig ennå, har vi en sterk følelse på at det vil komme snart.

Crypt0l0cker ransomware virus

Crypt0l0cker ransomware er en falsk kopi av det virkelige Cryptolocker virus. Grunnen til at dette viruset har oppkalt seg selv på denne måten er ukjent, men det er sannsynlig at det er utviklerene som beundret teknikker som Cryptolocker har brukt, eller bare ønsker å bruke navnet på det berkyktede virsuet for å forvirre og skremme ofrene. Crypt0l0cker gir informasjon om angrepet i DECRYPT_INSTRUCTIONS.html eller .txt versjon fil og ber offeret til å betale løsepenger av 2.2 BTC. Det er ingen måte å dekryptere Crypt0l0cker, så vi foreslår å fjerne det så fort som mulig med hjelp av anti-malware programvare.

TorrentLocker ransomware virus

Den eneste dekrypternede versjonen av .enc filtype virus. Dette viruset krypterer filer og setter et krav til å kjøpe et dekrypterings programvare for 550 USD; hmen ofrene bør ikke gjøre det. Løsepenge kravet er kalt DECRYPT_INSTRUCTIONS.html og inneholder informasjon om hvordan du får tilgang til betalsingssiden og hvordan betale løsepengene til kjeltringene. Dessverre hvis filene dine har en .enc filtyper lagt til dem, er det bare en liten sjanse for at du har blitt angrepet av Torrentlocker ransomware, fordi så snart dekrypteringsnøkkelen har blitt gitt, begyner utviklerne av viruset oppgradert ransomware og begynte distribuert en ny versjon av det – Crypt0l0cker virus.

.Cryptohasyou ransomware virus

Cryptohasyou virus er en ransomware-type trussel som benytter en blanding av AES og RSS krypterings systemer for å gjøre data ubrukelig. Etter det har smittet systemet, krypterte filer etterlater det et krav om løsepenger kalt YOUR_FILES_ARE_LOCKED.txt. Utpresingsbrevet forklarer at offeret må ta kontakt med ransomware bakmennene via locked@vistomail.com og betale for dekrypterings programvare som kan redde ødlagte filer. Løsepengene som blir bedt om er 300$. Dessverre er det ingen verktøy som kan dekryptere .enc filer kryptert med Cryptohasyou virus.

How does ransomware spread?

Ransomware viruset blir levert til ofre ved hjelp av ulike vansklige teknikker, men det er noen som forstatt er de mest effektive, uansett hvor hardt datasikkerhetseksperter forsøker å spre ordet om ransomware forebyggende metoder og advarer databrukere. Nå skal vi diskutere hoved ransomware distribusjonsteknikker igjen:

 1. Ondsinnede e-brev. Kjeltringene har tedenser til å sende masse e-postkampanjer fylt med ondsinnede vedlegg eller koblinger i meldinger. Slike brev er svært farlige fordi de vanglivis inneholder forkortet skadelige nettadresser, som ikke ser mistenkelige ved første øyekast. Slike ondsinnede nettadresser kan være skjult under en trygt utsende «unsubscribe» knapp! De kan umiddelbart sende deg til ondsinnede nettsteder. Den enkle måten å infisere datamaskinen din med .enc filtype ransomware er å åpne en e-postvedlegg sendt av en ukjent person. Vær så snill ikke gjør det!
 2. Exploit kits. Du kan bli omdirigert til en nettside som inneholder exploit kit, som vil skanne datamaskinen for sårbarheter i programvaren og bruke dem til infisere systemet med malware. Derfor anbefaler vi at du sletter tvilsomme programmer og oppdatere alle programmene deres nyeste versjonene.
 3. Ondsinnede annonser. Vennligst ikke bli lurt av ondsinnede annonser som kan komme fra kompromitterte annonse nettverk. Typisk slike annonser annonserer programvareoppdateringer som faktisk bærer malware. De kan også automatisk omdirigere deg til farlige nettsteder også.

Hvordan fjerne .enc filtype ransomware virus?

Alle .enc filtype virus versjoner kan avinstalleres med anti-malware programvare, men du må bruke en troverdig en. Ikke bli lurt av billige og ubrukelige anti-malware verktøy som lover å beskytte datamaskinen din, man kan knapt gjøre noe. Vi anbefaler deg å stole på et sterkt anti-malware som Reimage eller SpyHunter 5Combo Cleaner og la det fjerne .enc filtype ransomware fra systemet automatisk. I noen tilfeller ransom krevende virus prøver å blokkere antivirusløsninger, så vist du befinner deg i en slik situasjon, kan du følge disse .enc filtype retningslinjer for fjerning:

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell .enc fjerningsguide for virus:

Fjern .enc ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne .enc

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av .enc.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern .enc ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av .enc. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av .enc er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne .enc fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene er kryptert med et av disse virusene, vennligst ikke engang tenk på å betale løsepengene. Dette viruset har allerede fjernet dine dyrebare filer – nå ber det deg om å gi bort pengene dine. Ikke la cyber kjeltringene vinne! Hvis din data har blitt kompromittert, gjenopprette dem fra sikkerhetskopier eller instruksjonene nedenfor.

Hvis filene dine krypteres av .enc kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Bruk Data Recovery Pro

Det er ulike data recovery verktøy tilgjengelig, men vi anbefaler Data Recovery Pro. Dette verktøyet kan fikse et bredt spekter av infiserte ødlagte eller krypterte filer, så vi tror at det er verdt å prøve det.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av .enc ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Utforsk Volume Shadow kopier

Noen ganger flemmer ransomware virusene eller uten hell prøver de å slette Volum Shadow kopier, og hvis de forblir på systemet kan offeret bruke de til å gjenopprette noen filer. Følg disse instruksjonene og la ShadowExplorer finne disse kopiene for deg:

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot .enc og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-enc-file-extension-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk