Fjern BlackMoon-virus (Veiledning for fjerning av virus)

BlackMoon fjerningsguide for virus

Hva er BlackMoon-virus?

Hvordan fungerer BlackMoon Banking Trojan på en infisert datamaskin?

Den notoriske trojaneren BlackMoon Banking, som også er kjent som BlackMoon-viruset eller W32/Banbra, ble først oppdaget i 2014. Dette malware-programmet er utviklet med intensjon om å stjele offerets bankinformasjon ved å omdirigere offeret til phishing-nettsider. Dette skadelige viruset spres dessverre raskt og det har allerede infisert mer enn 100.000 datamaskiner. Det rettes først og fremst mot brukere i Øst-Asia, først og fremst i Japan, Kina og Sør-Korea.

Så snart det kommer seg inn i datamaskinens system legger det til ulike infiserte filer. Trojaneren introduserer seg selv som en DLL-fil som kan startes via den kjørbare filen rundll32.exe. Denne trojaneren er utviklet for å omdirigere brukeren til ondsinnede nettsider når han/hun prøver å få tilgang til en søkemotor eller en bankportal via en av de infiserte nettleserne. BlackMoon-viruset kan endre alle populære nettlesere i Windows, inkludert Mozilla Firefox, Google Chrome og til og med ny Microsoft Edge. Før brukeren omdirigeres til en phishing-side, viser trojaneren en melding (gjerne på koreansk, japansk eller kinesisk), som sier at brukeren må fullføre sikkerhetssertifiseringen. Dette kan gjøres ved å logge inn på en bankkonto. Dette er selvfølgelig ingenting annet enn svindel, ettersom brukeren blir omdirigert til en phishing-side og all informasjon han/hun taster inn faller i hendene på svindlerne. Trojaneren kan innhente informasjon inkludert offerets personlige mobilnummer, jobbnummer, personnummer, kredittkortopplysninger, passord og lignende data. Denne informasjonen kan bli benyttet til ulovlige formål.

Hvis du mistenker at datamaskinen din er infisert av denne malware-trusselen bør du fjerne BlackMoon Banking Trojan fra PC-en snarest mulig. Du kan sjekke om datamaskinen er infisert av en malware-trussel og fjerne den med et antimalware-program. Vi foreslår at du bruker RestoroIntego eller et annet vel ansett verktøy for fjerning av malware for å oppdage og slette spyware/malware-trusler fra datamaskinen. Manuell fjerning av denne trojaneren er dessverre en tidkrevende prosess, selv om du er en erfaren PC-bruker.

Hvordan spres denne trojaneren?

BlackMoon-trojaneren antas å spres via nedlastinger, noe som innebærer at den kan komme inn i offerets datasystem ved å dra nytte av sårbarheter i utdatert programvare. Denne varianten av malware kan dessuten lastes ned sammen med falske programvareoppdateringer, normalt Java Player eller Flash Player. Selv om disse programmene er legitime, har nettkriminelle en tendens til å utnytte brukernes tillit til disse programmene ved å pakke dem sammen med infiserte filer og promotere oppdateringene via usikre nettsider. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du holder deg unna ukjente nettsider og unngår å laste ned programmer fra dem fordi de kan inneholde ondsinnede filer og skade datasystemet ditt. Det sier seg selv at du alltid bør sørge for at programmene dine er oppdaterte og dessuten beskytte datamaskinen din med et kraftig antimalware-program.

Hvordan fjerne BlackMoon fra datasystemet?

BlackMoon-viruset er en veldig skadelig datatrussel og du bør IKKE prøve å håndtere det på egenhånd med mindre du er en IT-ekspert. Det er en velprogrammert trussel som har en tendens til å skjule kjørbare filer under filnavn som høres legitime ut. Fjerning av BlackMoon bør utføres automatisk ved hjelp av et kraftig antimalware-program. Vi anbefaler at du skanner hele datasystemet noen få ganger for å sikre at denne trusselen er fjernet. Deretter foreslår vi at du endrer alle passord, innlogginger, PIN-koder og annen viktig informasjon for å forhindre at nettkriminelle stjeler pengene dine fra bankkontoer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Restoro Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Restoro Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Restoro Intego har en gratis, begrenset skanner. Restoro Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Restoro, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk