Fjern Android-virus (Instruksjoner for fjerning) - oppdatert mar 2020
Android fjerningsguide for virus
Hva er Android-virus?
Sikkerhetseksperter om Android-virus:
Android-virus er et begrep som ble innført for å beskrive ondsinnede apper som er i stand til å påvirke Android-telefoner. Vi må advare deg om at antall slike viruset stadig har økt, og det er nå antatt at en av ti apper er ondsinnede. Sikkerhetseksperter har nylig avslørt at de fleste slike virus er «betalingsbasert», det vil si at de enkelt kan få tak i betalingsopplysningene dine, passord og annen personlig identifiserbar informasjon.
Det er imidlertid også verdt å nevne at det finnes hundrevis av mobilvirus som har muligheten til å initiere «mindre skadelige» aktiviteter. Dette inkluderer for eksempel innhenting av kontakter, e-postadresse og annen informasjon som deles med tredjeparter.
Det kan dessuten starte abonnement på premium-tjenester, ta opp samtaler, infisere telefonen med annen malware, forårsake irriterende popup-annonser og omdirigere brukere til mistenkelige nettsider. Høres ikke dette ganske imponerende ut? Som med andre virus kan det være vanskelig å oppdage at mobilen er infisert av Android-viruset fordi det kan skjule seg i systemet.
Tegn som nedsatt hastighet, mistenkelige advarsler, omdirigeringer og økt telefonregning bør imidlertid få varsellampene til å lyse. Du bør isåfall installere et vel ansett antivirus-program og sjekke enheten din med denne.
Distribusjonsteknikker og -metoder som brukes for å infiltrere mobiltelefoner:
For øyeblikket må Android-viruset installeres på mobiltelefonen manuelt, men vi antar at det bare er et tidsspørsmål før svindlere begynner å bruke andre teknikker for å spre dette viruset. I de fleste tilfeller lastes det ned til enheter i en pakke med ulisensierte apper som aktivt promoteres via ulike teknikker. For å unngå dette anbefaler vi på det sterkeste at du kun laster ned apper fra legitime steder som sjekker alle programmer før de promoteres.
Google Play Store, Amazon og Samsung er eksempler på slike steder. Selv om du velger apper fra et slikt sted bør du imidlertid likevel dobbeltsjekke appen før du laster den ned til enheten din – ettersom du aldri kan være sikker på hva som skjuler seg i den. Dersom du er interessert i nettsikkerhet har du kanskje hørt at hackere allerede har klart å legge til ondsinnede apper til Google Play Store og oppnådde mer enn 10.000 nedlastinger før det ble fjernet.
Det er dessuten rapportert om infiserte nettsider som automatisk laster ned infiserte apper til mobiltelefonen. For å beskytte mobilen mot Android-virus bør du derfor slutte å besøke mistenkelige/ulovlige nettsider og aldri klikke på lenker som dukker opp på slike sider. Det er dessuten på tide å vurdere antivirus for mobilen som kan forhindre installasjon av ondsinnede apper, inkludert Android-malware.
Android-virus:
LokiBot virus. Infostealer.Lokibot er et ondsinnet program designet for Android-mobiler. Så snart det kommer seg inn i offerets enhet, blir det i stand til å sende SMS-meldinger og svare på dem, bruke mobilens nettleser, besøke spesifikke nettadresser og installere SOCKS5 proxy.
Som et resultat av dette kan offerets utgående trafikk bli omdirigert. Viruset kan også vise falske varsler til brukeren, og ber for eksempel om at offeret åpner en bankkonto. Så snart dette gjøres, laster viruset inn en falsk versjon av innloggingssiden og innhenter alle opplysninger som offeret angir i de angitte feltene.
Dette trojanske viruset spres raskt. Det selges via nettforum på det mørke nettet for rundt $2000, noe som betyr at hvem som helst kan kjøpe det og spre det.
I oktober 2017 ble malware-trusselen LokiBot i stand til å bli et ransomware-virus. Denne funksjonen blir imidlertid kun aktiv hvis offeret oppdager Infostealer.LokiBot og prøver å slette det. Den ondsinnede appen klarer ikke å kryptere offerets filer, men det viser en melding som låser skjermen. Denne meldingen sier: «Your phone is locked for viewing child p0rnography,» og krever en betaling på $100 innen 48 timer. Ellers vil saken i følge viruset bli overlatt til politiet.
Com.google.provision-viruset er et ondsinnet skript som laster ned og installerer ukjente programmer på Android-systemer. Infeksjonen rettes imidlertid ikke kun mot Android-brukere, men det finnes ulike varianter som rettes også mot PC og nettbrett.
Siden introduksjonen av Device Administration-verktøyet på Android 2.2, har denne malware-trusselen større sjanser til å skade systemet. Du vil sannsynligvis ikke oppdage det selv.
Den eneste pålitelige metoden for å slette viruset for øyeblikket er å installere en mobilversjon av et antimalware-verktøy. Dessverre vil ikke tilbakestilling til fabrikkinstillingene bidra til å eliminere infeksjonen, men det er verdt et forsøk.
DoubleLocker ransomware-virus. I september 2017 oppdaget malware-eksperter en ny versjon av dette mobilviruset. Det spres som en falsk Adobe Flash-oppdatering. Etter angrepet låser det enheten ved å erstatte PIN-koden. Deretter starter den datakrypteringen og krever en betaling på 0,013 bitcoins for å låse opp enheten og gjenopprette filene.
I tillegg kan malware stjele penger fra PayPal- og bankkontoer. Viruset bør derfor fjernes snarest mulig. Det kan være nødvendig å tilbakestille enheten til fabrikkinnstillingene for å låse den opp, alternativt kan verktøyet Android Debug Bridge (ADB) brukes. Fjerning av DoubleLocker må gjennomføres med et sikkerhetsprogram.
NotCompatible virus dette er et skadelig Android-virus som fungerer som en proxy. Så snart det kommer inn i offerets system, kobler det seg til serveren sin og avventer spesifikke kommandoer. Det har vært spekulert i om det er i stand til å koble påvirkede enheter til et botnett og deretter gjøre dem til spam-maskiner. En del sikkerhetseksperter har dessuten advart om at NotCompatible malware enkelt kan brukes til å stjele personlig informasjon fra mobilen eller lignende enheter. For å beskytte deg selv mot disse problemene anbefaler vi på det sterkeste at du laster ned antivirus for mobilen. Dette hjelper deg med å unngå infiltrering av denne og lignende trusler.
Lastacloud virus er en trojansk hest som også er kjent som Android.Lastacloud. Den har aktivt blitt spredt som oppdateringer for WhatsApp og Android Browser og presenterer seg selv som Updatecom.whatsapp.update og com.androidbrowser.update. Så snart denne trusselen er inne i enheten prøver den å stjele personlig informasjon som kontakter, innloggingsinformasjon, intern og ekstern lagringsplass og lignende. Det kan dessuten prøve å infisere systemet med andre nett-trusler. Nesten alle vel ansette antivirus-programmer for Android kan hjelpe deg med å fjerne Lastacloud-viruset fra systemet. Vennligst IKKE utsett fjerning av dette viruset ettersom det kan føre til alvorlige problemer.
Android Police Virus er en ny-designet versjon av FBI-viruset som er i stand til å infisere Android OS. I dag er dette det mest skadelige Android-viruset ettersom det kan blokkere hele systemet og kryptere alle filene som installeres på det. Det kan dessuten forårsake advarsler og omdirigeringer til ondsinnede nettsider som prøver å få besøkende til å betale en løsesum. Det er ikke vanskelig å oppdage infiltrering av dette viruset. Dersom du er infisert bør du unngå å besøke nettsider som krever at du legger til innloggingsopplysninger og passord. Du må selvsagt fjerne Android-malware snarest.
Hvordan fjerne Android-virus?
Når enheten din er infisert av Android-virus kan du oppleve følgende problemer:
- Tap av sensitive opplysninger. Ondsinnede apper som brukes til å infisere Android OS kan innhente ulike typer av data. Dette inkluderer kontakter, innloggingsopplysninger, e-postadresser og lignende informasjon som er nyttig for hackere.
- Tap av penger. De fleste Android-malware er i stand til å sende meldinger til dyre telefonnumre eller abonnere på premiumtjenester. Dette kan føre til pengetap og lignende problemer.
- Infiltrering av malware. Android-viruset kan prøve å ta over enheten din og infisere den med annen malware. Det kan også forårsake irriterende annonser, popup-meldinger og falske advarsler.
- Problemer tilknyttet ytelse. Når enheten er infisert med en slik trussel vil du umiddelbart oppdage problemer med ustabilitet, nedsatt hastighet og lignende.
Dersom du mistenker at Android-viruset allerede skjuler seg på enheten din, anbefaler vi på det sterkeste at du skanner den med FortectIntego. Dette er et kraftig antivirus som er i stand til å oppdage ondsinnede filer og andre virus-komponenter. Virus vil av og til blokkere sikkerhetsprogrammer for å unngå å bli eliminert. Dersom dette er tilfelle bør du starte Android-enheten din på nytt i sikkerhetsmodus før du kjører FortectIntego:
- Hold inn AV-knappen i noen sekunder helt til du ser en meny. Trykk på AV-knappen.
- Så snart du ser et dialog-vindu som tilbyr deg å restarte Android i Sikkerhetsmodus, velger du dette og klikker på OK.
Dersom dette ikke fungerer kan du prøve å slå av og på enheten. Så snart den blir aktiv holder du nede Meny, Volum ned og Volum opp eller Volum ned og Volum opp samtidig for å komme til Sikkerhetsmodus.
Du kan også prøve å fjerne Android-virus manuelt ved å avinstallere den ondsinnede appen på egenhånd. Du bør imidlertid være veldig forsiktig når du gjør dette ettersom du risikerer å fjerne nyttige filer og apper. For manuell fjerning av Android-viruset kan du følge disse stegene:
- Start enheten i sikkerhetsmodus ved hjelp av stegene som gis ovenfor.
- I Sikkerhetsmodus går du til Innstillinger. Klikk deretter på Apper (navnet kan variere avhengig av enhet).
- Her ser du etter ondsinnede apper og avinstallerer dem.
Anbefalt for deg
Ikke la myndighetene spionere på deg
Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.
Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.
Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.
Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep
Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.
Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.