Alvorlighetsgrad:  
  (97/100)

Android-virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

Jake Doe - - | Type: Malware
12

Sikkerhetseksperter om Android-virus:

Android-virus er et begrep som ble innført for å beskrive ondsinnede apper som er i stand til å påvirke Android-telefoner. Vi må advare deg om at antall slike viruset stadig har økt, og det er nå antatt at en av ti apper er ondsinnede. Sikkerhetseksperter har nylig avslørt at de fleste slike virus er «betalingsbasert», det vil si at de enkelt kan få tak i betalingsopplysningene dine, passord og annen personlig identifiserbar informasjon. Det er imidlertid også verdt å nevne at det finnes hundrevis av mobilvirus som har muligheten til å initiere «mindre skadelige» aktiviteter. Dette inkluderer for eksempel innhenting av kontakter, e-postadresse og annen informasjon som deles med tredjeparter. Det kan dessuten starte abonnement på premium-tjenester, ta opp samtaler, infisere telefonen med annen malware, forårsake irriterende popup-annonser og omdirigere brukere til mistenkelige nettsider. Høres ikke dette ganske imponerende ut? Som med andre virus kan det være vanskelig å oppdage at mobilen er infisert av Android-viruset fordi det kan skjule seg i systemet. Tegn som nedsatt hastighet, mistenkelige advarsler, omdirigeringer og økt telefonregning bør imidlertid få varsellampene til å lyse. Du bør isåfall installere et vel ansett antivirus-program og sjekke enheten din med denne.

Distribusjonsteknikker og -metoder som brukes for å infiltrere mobiltelefoner:

For øyeblikket må Android-viruset installeres på mobiltelefonen manuelt, men vi antar at det bare er et tidsspørsmål før svindlere begynner å bruke andre teknikker for å spre dette viruset. I de fleste tilfeller lastes det ned til enheter i en pakke med ulisensierte apper som aktivt promoteres via ulike teknikker. For å unngå dette anbefaler vi på det sterkeste at du kun laster ned apper fra legitime steder som sjekker alle programmer før de promoteres. Google Play Store, Amazon og Samsung er eksempler på slike steder. Selv om du velger apper fra et slikt sted bør du imidlertid likevel dobbeltsjekke appen før du laster den ned til enheten din – ettersom du aldri kan være sikker på hva som skjuler seg i den. Dersom du er interessert i nettsikkerhet har du kanskje hørt at hackere allerede har klart å legge til ondsinnede apper til Google Play Store og oppnådde mer enn 10.000 nedlastinger før det ble fjernet. Det er dessuten rapportert om infiserte nettsider som automatisk laster ned infiserte apper til mobiltelefonen. For å beskytte mobilen mot Android-virus bør du derfor slutte å besøke mistenkelige/ulovlige nettsider og aldri klikke på lenker som dukker opp på slike sider. Det er dessuten på tide å vurdere antivirus for mobilen som kan forhindre installasjon av ondsinnede apper, inkludert Android-malware.

An example of the most dangerous Android virus

Android-virus:

NotCompatible virus dette er et skadelig Android-virus som fungerer som en proxy. Så snart det kommer inn i offerets system, kobler det seg til serveren sin og avventer spesifikke kommandoer. Det har vært spekulert i om det er i stand til å koble påvirkede enheter til et botnett og deretter gjøre dem til spam-maskiner. En del sikkerhetseksperter har dessuten advart om at NotCompatible malware enkelt kan brukes til å stjele personlig informasjon fra mobilen eller lignende enheter. For å beskytte deg selv mot disse problemene anbefaler vi på det sterkeste at du laster ned antivirus for mobilen. Dette hjelper deg med å unngå infiltrering av denne og lignende trusler.

Lastacloud virus er en trojansk hest som også er kjent som Android.Lastacloud. Den har aktivt blitt spredt som oppdateringer for WhatsApp og Android Browser og presenterer seg selv som Updatecom.whatsapp.update og com.androidbrowser.update. Så snart denne trusselen er inne i enheten prøver den å stjele personlig informasjon som kontakter, innloggingsinformasjon, intern og ekstern lagringsplass og lignende. Det kan dessuten prøve å infisere systemet med andre nett-trusler. Nesten alle vel ansette antivirus-programmer for Android kan hjelpe deg med å fjerne Lastacloud-viruset fra systemet. Vennligst IKKE utsett fjerning av dette viruset ettersom det kan føre til alvorlige problemer.

Android Police Virus er en ny-designet versjon av FBI-viruset som er i stand til å infisere Android OS. I dag er dette det mest skadelige Android-viruset ettersom det kan blokkere hele systemet og kryptere alle filene som installeres på det. Det kan dessuten forårsake advarsler og omdirigeringer til ondsinnede nettsider som prøver å få besøkende til å betale en løsesum. Det er ikke vanskelig å oppdage infiltrering av dette viruset. Dersom du er infisert bør du unngå å besøke nettsider som krever at du legger til innloggingsopplysninger og passord. Du må selvsagt fjerne Android-malware snarest.

Hvordan fjerne Android-virus?

Når enheten din er infisert av Android-virus kan du oppleve følgende problemer:

  • Tap av sensitive opplysninger. Ondsinnede apper som brukes til å infisere Android OS kan innhente ulike typer av data. Dette inkluderer kontakter, innloggingsopplysninger, e-postadresser og lignende informasjon som er nyttig for hackere.
  • Tap av penger. De fleste Android-malware er i stand til å sende meldinger til dyre telefonnumre eller abonnere på premiumtjenester. Dette kan føre til pengetap og lignende problemer.
  • Infiltrering av malware. Android-viruset kan prøve å ta over enheten din og infisere den med annen malware. Det kan også forårsake irriterende annonser, popup-meldinger og falske advarsler.
  • Problemer tilknyttet ytelse. Når enheten er infisert med en slik trussel vil du umiddelbart oppdage problemer med ustabilitet, nedsatt hastighet og lignende.

Dersom du mistenker at Android-viruset allerede skjuler seg på enheten din, anbefaler vi på det sterkeste at du skanner den med Reimage. Dette er et kraftig antivirus som er i stand til å oppdage ondsinnede filer og andre virus-komponenter. Virus vil av og til blokkere sikkerhetsprogrammer for å unngå å bli eliminert. Dersom dette er tilfelle bør du starte Android-enheten din på nytt i sikkerhetsmodus før du kjører BullGuard Mobile Security:

  1. Hold inn AV-knappen i noen sekunder helt til du ser en meny. Trykk på AV-knappen.
  2. Så snart du ser et dialog-vindu som tilbyr deg å restarte Android i Sikkerhetsmodus, velger du dette og klikker på OK.

Dersom dette ikke fungerer kan du prøve å slå av og på enheten. Så snart den blir aktiv holder du nede Meny, Volum ned og Volum opp eller Volum ned og Volum opp samtidig for å komme til Sikkerhetsmodus.

Du kan også prøve å fjerne Android-virus manuelt ved å avinstallere den ondsinnede appen på egenhånd. Du bør imidlertid være veldig forsiktig når du gjør dette ettersom du risikerer å fjerne nyttige filer og apper. For manuell fjerning av Android-viruset kan du følge disse stegene:

  1. Start enheten i sikkerhetsmodus ved hjelp av stegene som gis ovenfor.
  2. I Sikkerhetsmodus går du til Innstillinger. Klikk deretter på Apper (navnet kan variere avhengig av enhet).
  3. Her ser du etter ondsinnede apper og avinstallerer dem.
Vi samarbeider med utviklerne av noen av produktene som nevnes på nettsiden vår. Les mer om dette i Bruksavtalen. Ved å laste ned noen av antispyware-programmene for å slette Android-virus godtar du vårt personvern og vår bruksavtale.
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X

Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarer å fjerne infeksjonen ved bruk av Reimage, bes du om å sende inn et spørsmål til kundestøtte med så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for avinstallering av Android-virus. Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Mer informasjon om dette programmet finnes i anmeldelsen av Reimage.

Mer informasjon om dette programmet finnes i anmeldelsen av Reimage.
Presseomtaler om Reimage
Presseomtaler om Reimage
Alternativ programvare
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Vi har testet effektiviteten til Webroot SecureAnywhere AntiVirus ved sletting av Android-virus-annonser (2017-04-04)
kilde: http://www.2-spyware.com/remove-android-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk