Wikibuy gjennomgå

Wikibuy: et legitimt nettlesertillegg som sparer deg for penger 

Wikibuy er en gratis nettleserutvidelse for Google Chrome, som fungerer som en nettleserassistent. Den hjelper brukere med å spare penger ved å gi prissammenligninger og finne de beste tilbudene og rabattkupongene. Denne utvidelsen blir imidlertid jevnlig diskutert på nettsamfunn på grunn av utallige falske shoppingassistenter, og mulige problemer med personvern og utviklerens troverdighet.

Vi kan imidlertid først som sist forsikre deg om at det er helt legitimt og trygt å bruke Wikibuy. Som alle andre nettleserutvidelser og programmer, har likevel også dette tilleggsprogrammet både fordeler og ulemper, som vi diskuterer her.

Screenshot of Wikibuy homepage

Så snart du laster ned nettleserutvidelsen Wikibuy, blir du bedt om å lage et ikon. Du kan gjøre dette ved å angi opplysningene dine i skjemaet, eller ved å bruke Facebook eller Google-kontoen din. Så snart dette er gjort kan du dra nytte av tilleggsfunksjonaliteten:

  • Spar penger – Wikibuy-utvidelsen viser forhandlere som har de samme varene du er ute etter, og gir deg prissammenligner. Dermed kan du velge produktet med lavest pris.
  • Wikibuy Checkouts – Chrome-utvidelsen gir deg muligheten til å fremskynde shoppingprosessen ved å bruke betalingssystemet deres. Med dette slipper du å fylle ut skjemaer ved betaling, samtidig som betalingsopplysningene dine skjules for forhandlerne. 
  • Pakkesporing – programmet tilbyr nettbasert pakkesporing, slik at du kan se hvor varene dine er, og når de forventes levert.
  • Pengene tilbake-garanti – hvis ordren din forsvinner kan du få en refusjon. Wikibuy tilbyr en 100 % pengene tilbake-garanti.
  • Lojalitetsbelønninger – brukere får poeng for kjøp via appen, og disse kan brukes til å få rabatter.

Wikibuy-appen ser ut til å forbedre shoppingopplevelsen. Det er imidlertid fremdeles et nytt produkt, og selskapet prøver å forbedre ryktet og troverdieheten. Appen har omtrent 1 million brukere. Ikke alle er fornøyde, og velger å avinstallere Wikibuy og gjøre sine egne undersøkelser.

Hvis du opplever at det er vanskelig å fjerne Wikibuy, kan du bla ned til slutten av artikkelen og følge veiledningen som gis der.

Wikibuy-svindel og andre negative omtaler

På tross av alle fordeler og positive tilbakemeldinger om programmet, finnes det også negative synspunkter. Blant de største ulempene er at produktets laveste pris ikke alltid oppgis, at utviklerne får provisjon av brukernes kjøp, lang leveringstid og datasporing. 

Brukere spør ofte om hvorvidt Wikibuy er svindel. I dag finnes det mange tilleggsprogrammer og nettleserutvidelser som later som at de er legitime. De brukes imidlertid for å innhente brukerens personlige informasjon, som kredittkortopplysninger. Dette tilleggsprogrammer er imidlertid lovlig, og stjeler ingen opplysninger. 

Du kan spare enda mer penger på å undersøke prisene selv

Brukere rapporterer om at Wikibuy ikke alltid oppgir den laveste prisen. På tross av dette gir den normalt en lavere pris enn Amazon, men det er mulig å finne billigere produkter hos andre nettbutikker hvis du undersøker prisene selv.

Spesialister fra viruset.no advarer om at ekstremt lave priser kan være mistenkelig. Før du kjøper det du er ute etter, bør du derfor sjekke informasjonen om nettbutikken og leser brukeromtaler. Det kan faktisk være slik at du har endt opp på en phishing-side.

Utviklere kan motta provisjon av brukernes kjøp

Brukere antar at Wikibuy ikke oppgir den aller laveste prisen på markedet, på grunn av at de kan motta provisjon. Det er helt vanlig praksis i bransjen å motta provisjon. Tillegget er tilgjengelig helt gratis, og utviklerne må ha en måte å tjene penger på. 

Det er imidlertid urettferdig å ikke oppgi den laveste prisen. Brukere kan dermed anse dette tillegget som upålitelig. 

Lenger frakttid

Brukere rapporterer også om at kjøp av produkter med Wikibuy medfører lenger leveringstid sammenlignet med kjøp direkte fra Amazon eller eBay. Brukere rapporterer om at leveringstiden kan bli utvidet fra 2 dager til 4 dager, eller til og med en uke.

Datasporing og deling

Datasporing og deling er et annet problem som gjør at brukere ikke ønsker å installere Wikibuy. Utviklerne oppgir en detaljert personvernerklæring som informerer om sporing av personlig og ikke-personlig informasjon. Dette er nødvendig for å vide annonser og levere kjøp.

Det som bekymrer er imidlertid at all innsamlet data kan bli delt med samarbeidspartnere. Du kan se tredjepartsannonser basert på klikkene dine, kjøpte varer eller spørringer.

The picture of Wikibuy

Kompatibilitet med andre nettlesere enn Google Chrome er umulig 

Wikibuy Firefox, Safari eller Internet Explorer er dessverre ikke-eksisterende. Hvis du besøker den offisielle nettsiden ved bruk av en av disse nettleserene, får du kun tilbud om å legge igjen e-postadressen din.

Du vil dermed ikke kunne installere nettleserutvidelsen og dra nytte av fordelene den byr på når du handler på nettet. Det er imidlertid alltid mulig å bytte til Google Chrome, installere dette tilleggsprogrammet og få de beste pristilbudene.

Advarsel: Hvis du finner tilleggsprogrammer som hevder å være kompatible med andre nettlesere eller tilby nedlasting av mobilappen, kan disse være falske. Du bør alltid sjekke utviklerens nettside (www.wikibuy.com) før du laster ned apper fra en ukjent app store.

Hvis du har blitt lurt og har installert et falsk nettlesertillegg eller program, kan du skanne systemet med et vel ansett antimalware-program, som FortectIntego for å fjerne Wikibuy automatisk.

Installasjon av shoppingassistenten

Image of Wikibuy installation

Wikibuy-appen er tilgjengelig både via Chrome web store, og den offisielle nettsiden wikibuy.com. Brukere kan dermed enkelt laste det ned manuelt. Selve utvidelsen krever kun én tillatelse – å foreta endringer på nettsidene du besøker. Denne aktiviteten kreves for å kunne vise shoppingtilbud eller prissammenligninger i nettbutikkene du besøker. 

Det er en mulighet for at Wikibuy tilbys for nedlasting i en freeware-pakke. Bundling er en legitim markedsføringsstrategi, men du bør være forsiktig når du installerer porgrammer. Se alltid etter ekstraprogrammer som du kanskje ikke ønsker eller har behov for å installere.

Installasjon av Wikibuy-utvidelsen for Chrome ved et uhell bør ikke anses som en virusinfiltrering. Det er trygt å bruke dette programmet, og det kan ikke gjøre skade på datamaskinen din.

Utviklerne har også utviklet en Wikibuy iOS-versjon som er tilgjengelig via iTunes. Det finnes imidlertid ingen Android-versjon av appen enda.

Nettkriminelle kan bruke appens navn og opprette falske versjoner. Derfor kan du finne falske Wikibuy-utvidelser ikke bare til Chrome, men også Safari, Mozilla Firefox og andre nettlesere, eller apper til Android-systemer.

Normalt er slike falske utvidelser tilgjengelige fra tredjeparter. Du bør derfor holde deg unna slike programmer, ettersom de kan ta over kontrollen av nettleseren din og forårsake nettleserrelaterte problemer, samt personvernproblemer.

Avinstaller Wikibuy fra Google Chrome

Hvis du ønsker å fjerne Wikibuy fra nettleseren din, kan du gjøre det på en veldig enkel måte:

  1. Åpne Google Chrome.
  2. Klikk på Settings.
  3. Naviger til More tools -> Extensions.
  4. Finn Wikibuy og klikk på Trash-symbolet til høyre.
  5. I popup-vinduet som dukker opp, klikker du på Remove. Dermed er utvidelsen fjernet.

Hvis du har installert en falsk versjon av shoppingassistenten, bør du tenke på datamaskinens sikkerhet. Vi anbefaler at du bruker et anbefalt antimalware-program, som FortectIntego, for fjerning av falske Wikibuy-programmer. Ved å skanne systemet med et sikkerhetsprogram, kan PC-en din renses på få minutter.

Tilbud
Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Liker å lære brukere om å forhindre virus...

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Anmeldelser på andre språk