CyberGhost anmeldelse, gratis nedlasting

CyberGhost – en komplett VPN-tjeneste som bidrar til å hindre sporing

CyberGhost VPN er en av de mest pålitelige VPN-tjenestene på markedet, og har stort fokus på personvern. Denne VPN-tjenesten har base i Romania og Tyskland, og har mer enn 10 millioner kunder over hele verden. Den tilbyr en stabil tilkobling til mer enn 5800 servere i 89 ulike land, og gir ikke redusert hastighet ved bruk. CyberGhost bruker dedikerte servere for nettaktiviteter, som torrenting eller videostrømming, noe som optimerer brukeropplevelsen.

Ved valg av VPN er det mange som er ute etter en pålitelig tilkoblingshastighet og ulike lokasjoner å velge fra, i tillegg til at de ønsker å beskytte personvernet sitt. Mange tilbydere hevder at tjenesten deres sikrer brukernes personvern, men likevel innhenter de ulike personlige og ikke-personlige opplysninger for markedsføringsformål. Av og til deles disse dataene til og med med tredjeparter. Men, dette slipper du å bekymre deg for med CyberGhost VPN, som respekterer brukernes personvern. De driver ikke med sporing.

I tillegg til ordinær VPN-funksjonalitet, er CyberGhost utstyrt med en rekke personvernrelaterte fordeler som kan hjelpe brukere med å forbli anonyme og sikre på nettet. Tilkoblingsfunksjoner kan bidra til å blokkere annonser og sporere, forhindre brukere fra å få tilgang til ondsinnede nettsider og sørge for at det blir etablert en sikker HTTPS-versjon av sidetilkoblingen for å forhindre nettangrep.

I denne anmeldelsen av CyberGhost prøver vi å avdekke den mest relevante informasjonen og besvare ofte stilte spørsmål om denne brukervennlige VPN-tjenesten. Hvis du er interessert, bør du prøve gratisversjonen av CyberGhost. Du vil da finne ut hvordan 15 års erfaring i VPN-bransjen ser ut!

Navn CyberGhost
Personvern
 • Sporer ikke brukerrelatert informasjon
 • Anonym datainnhenting kan velges bort
 • Inkluderer funksjoner som forhindrer sporing på nettet
Abonnement Flere alternativer: $ 12,99 / mnd, $ 8,49 / 6 mnd, $ 3,15 / 18 mnd.
Protokoller OpenVPN, IKEv2
Plattformer Windows, macOS/Mac OS X, Linux, Android, iOS, FireTV, Chrome osv.
Samtidige tilkoblinger 7
Servere Nesten 6000 servere i 89 land
Bonusfunksjoner  Blokkerer annonser, ondsinnede nettsider og sporing på nettet, automatisk HTTPS-omdirigeringer, datakomprimering og mye mer.

PrøvCyberGhost gratis i én dag

CyberGhost VPN kan brukes på sju ulike enheter om gangen, inkludert Windows, macOS, iOS, Android, Linux og mange flere. Dette betyr at du kan bruke klienten både på jobb-PC-en, mobiltelefonen, spillkonsollen og andre enheter du bruker daglig. De fleste VPN-er tilbyr fem samtidige tilkoblinger, men CyberGhost kan du til og med dele med andre i familien. Merk at disse fordelene kun er tilgjengelige så snart du har kjøpt fullversjonen av VPN-et.

Du kan laste ned CyberGhost gratis fra den offisielle nettsiden og prøve alle funksjoner i 24 timer etter registrering. Før du kan begynne prøveperioden, må du laste ned klienten.

Installasjonsprosessen er enkel, og tar kun noen få minutter:

 • Last ned CyberGhost VPN og dobbeltklikk på filen.
 • Les gjennom vilkår og betingelser.
 • Velg hvorvidt du ønsker å delta i begrenset og anonym fildeling.
 • Vent litt til installasjonen er fullført.
 • Opprett konto ved å angi e-postadresse og et sikkert passord.
 • Sjekk innboksen din og bekreft kontoen. Du kan nå begynne å bruke CyberGhost!

Merk at din 24-timers gratisversjon av CyberGhost starter så snart du oppretter konto og trykker på «Start trial»-knappen i appen. Hvis du bruker en Android-enhet, kan du også få en 7-dagers prøveperiode, uavhengig av hvorvidt du bruker samme konto som med Windows. På iOS kan du også få gratis CyberGhost VPN i én uke, men da må du registrere deg i appen fra starten av.

CyberGhost pricing

CyberGhost VPN – velg det riktige abonnementet for deg

Som de fleste VPN-tilbydere, tilbyr CyberGhost en rekke ulike abonnementer. De fleste andre VPN-er kan brukes for rundt $10-13 i måneden, og hvis du vil ha det i kun én måned, koster det $ 12,99. Prisene går imidlertid betydelig ned hvis du ser på andre abonnementer, og det finnes dessuten flere CyberGhost-tilbud og -kampanjer.

Det tilbys abonnementer for ulike tidsperioder. Du kan for eksempel kjøpe CyberGhost for 6 måneder, 1 år og tre år. Det finnes også et eksklusivt tilbud for 18 måneder. Merk at jo lenger abonnement,  jo rimeligere blir den månedlige kostnaden. Du kan for eksempel velge et treårsabonnement for kun $ 3,15 per måned. Du kan betale for abonnementet på ulike måter, som kredittkort, PayPal, Google Play eller til og med bitcoin.

CyberGhost VPN tilbyr god kundestøtte, og du kan ta kontakt via e-post eller live chat. En praktisk kunnskapsbase kan også brukes for å få nyttig informasjon om klienten og ulike problemer som kan oppstå ved bruk.

Etter at prøveperioden for CyberGhost er over, får du tilbud om en svært generøs 45 dagers pengene tilbake-garanti. Hvis du ønsker å avinstallere CyberGhost og beholde pengene, kan du dermed gjøre det innen 45 timer uten at det koster deg en krone.

CyberGhost UI

Brukervennlig grensesnitt er en av fordelene med CyberGhost VPN 

Alle som har prøvd CyberGhost minst én gang, vet at det er enkelt å bruke. Grensesnittet er nemlig ryddig og inkluderer en detaljert beskrivelse av alle funksjonene. De fleste som ikke har brukt et VPN før kan faktisk bare klikke på en bryter som velger den beste serveren og kobler til automatisk.

Fra innloggingspanelet i CyberGhost kan du velge mellom servere i ulike land. Som standard vises servere i Frankrike, Tyskland og USA. Når du klikker på pilen får du se en serverliste der du kan legge til favoritter (disse landene dukker også opp i nedtrekksmenyen i hovedvinduet). Du får tilgang til hvert enkelt land, og du kan velge akkurat den serveren du vil. Avstanden til de ulike serverne og den aktuelle belastningen er også oppgitt, noe som er spesielt praktisk hvis du ønsker å velge en server som er nærmest mulig din fysiske plassering.

Fjern blokkering av Netflix og BBC iPlayer med optimerte servere

Noen velger å bruke et VPN for å beskytte personvernet sitt på nettet, men det er også vanlig å bruke det for å omgå begrensninger som gjelder fra ulike land. Den populære strømmetjenesten Netflix tilbyr for eksempel ulike TV-serier og annet innhold for henholdsvis amerikanske og europeiske seere. For å få tilgang til det amerikanske innholdet fra Europa, trengs et VPN. I noen land er dessuten ikke tjenester som Netflix tilgjengelig i det hele tatt på grunn av trenge sensurregler. Dette gjelder for eksempel Kina, der brukere må ha en tjeneste som CyberGhost for å omgå blokkeringen.

Populære strømmetjenester som Netflix og BBC iPlayer har imidlertid svartelistet hundrevis av VPN-servere for å hindre brukere fra å omgå begrensningene. Dette gjelder ikke for serverne til CyberGhost, slik at brukere enkelt kan få tilgang til begrenset innhold, inkludert Netflix, Disney+, BBC iPlayer, Hulu og mye mer uten begrensninger.

Gå til strømmeseksjonen for å se dedikerte servere som er optimert for dette formålet. I de fleste tilfeller spesifiserer ikke VPN-tilbyderne hvilke servere som er kompatible med videostrømming, og brukere må gå gjennom alle serverne manuelt for å finne det ut. CyberGhost VPN har imidlertid gjort denne jobben for deg, noe som sparer deg for massevis av tid.

CyberGhost streaming

Torrenting med dedikerte servere

Torrenting er kontroversielt grunnet opphavsrett, ettersom mye av innholdet som deles via P2P-sider er piratkopiert. Teknologien i seg selv er derimot ikke ulovlig, og flere slike nettsider kan også inneholde legitimt innhold, som åpen kilde-programvare og innhold som ikke er beskyttet av opphavsrett. Det er derfor mange som ønsker å bruke torrent-sider, uten at de bryter loven.

Likevel er adgangen til slike nettsteder ofte begrenset. Ved å bruke CyberGhost VPN kan du omgå denne blokkeringen og få fri tilgang til torrent-sider. I programmets innstillinger kan du også angi at appen alltid skal koble til en sikker server så snart du starter uTorrent eller en annen torrent-klient. 

Vær oppmerksom på at noen begrensninger fremdeles kan gjelde, som CyberGhost forklarer:

None of the current P2P technologies are illegal per definition, but we have to block P2P protocols on certain servers, either due to strategic (this is traffic that unnecessary slows down other user's traffic) or due to legal reasons in countries where we are forced by providers to block torrent traffic, among them USA, Russia, Singapore, Australia and Hongkong (China).

Så lenge du holder deg til dedikerte servere, skal du imidlertid ikke ha noen problemer ved å koble til torrent-sider.

Bonus: CyberGhost kan beskytte deg fra ondsinnet innhold

Gratisversjonen av CyberGhost VPN kan være et godt alternativ hvis du bare ønsker å prøve tjenesten, men husk at den kun varer i enten 24 timer eller sju dager, avhengig av versjon. Noen funksjoner (som valg av strømmeoptimerte servere) er dessuten begrenset. Alle funksjoner blir tilgjengelige så snart du kjøper et abonnement på CyberGhost, og du kan bruke programmet helt uten begrensninger.

Fullversjonen av CyberGhost forbedrer dessuten sikkerheten din på nettet. Her er noen av funksjonene du får tilgang til å bruke:

 • Reklameblokker. Stanser irriterende popup-vinduer og andre påtrengende annonser som blokkerer innhold og reduserer hastigheten.
 • Blokkering av ondsinnede nettsider. Når dette filteret er aktivert, beskytter CyberGhost deg fra svindel, phishing, falske og ondsinnede nettsider.
 • Blokkering av nettsporing. Sporere (informasjonskapsler, skjulte sporingsbilder og annen teknologi som kan brukes til å spore oppførselen din på nettet) er ekstremt irriterende, men kan blokkeres i alle nettlesere ved å aktivere denne funksjonen.
 • Automatisk HTTPS-omdirigering. I tilfeller der en sikker tilkobling er tilgjengelig, tvinger CyberGhost tilkoblingen din via HTTPS i stedet for den sårbare varianten HTTP.
 • Datakomprimering. Denne funksjonen har ingenting med datasikkerhet å gjøre, men den er ekstremt nyttig hvis båndbredden din er begrenset (for eksempel på en mobilenhet). Funksjonen komprimerer bilder og annen data for å redusere den totale datamengden.

CyberGhost extra features

Selv om reklameblokkeren har sine ulemper (ytelsen er litt dårligere sammenlignet med frittstående apper/utvidelser), kan alle funksjonene sammen forbedre både personvernet og sikkerheten din.

Konklusjon om CyberGhost VPN

Før vi avslutter denne anmeldelsen av CyberGhost VPN, ønsker vi å poengtere hvor viktig det er å sikre personvernet i disse dager. Selskaper opplever stadige sikkerhetsbrudd, og du kan oppleve malware-infeksjoner og en rekke andre problemer som kan påvirke livet ditt på en negativ måte.

Det er derfor viktig å bruke verktøy som CyberGhost VPN i tillegg til et sikkerhetsprogram. Vi har i denne anmeldelsen beskrevet alle ekstrafunksjoner som er tilgjengelige så snart du kjøper et abonnement på CyberGhost, men dette er bare noen av fordelene du får.

CyberGhost er et VPN med høyt fokus på personvern. Tjenesten kommer med mange brukervennlige funksjoner som hjelper deg med å spare tid samtidig som du kan tilpasse klienten til dine behov. En av de største fordelene med denne tjenesten er åpenheten og personvernet selskapet tilbyr. Hvis du ønsker en utvidet prøveversjon av CyberGhost, anbefaler vi at du laster ned iOS- eller Android-versjonen først.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Ugnius Kiguolis er en profesjonell malware-analytiker, som også er grunnlegger og eier av viruset.no.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Anmeldelser på andre språk