Chromium gjennomgå

Chromium er et open source nettleser prosjekt lansert av Google

Chromium er et prosjekt startet av Google i 2008. Denne open source koden tillater programmere å lage utlike nettlesere. Men selve prosjektet beynte for å skape en beryktet Google Chrome nettleser. Foreløpig kan utviklere endre og forbedre denne koppden for å slippe nye verktøy for å bla igjennom denne weben som tilbyr avanserte funksjoner til brukere.

Chromium nettleser kan være trygt å bruke, akkurat som Google Chrome. Men akkurat som mange andre open source prosjekter, kan det derfor bukes til skyggefulle formål. Derfor er det viktig å lære å identifisere legitimerte og potensielt farlige nettlesere.

På grunn av likhet med navn, kan mange datamaskiner ikke forstå hva som er Chromium og hvordan det adskiller seg fra Google Chome. Således i denne artikkelen skal vi utvide den store forskjellen mellom disse to produktene og fortelle hvordan du gjenkjenner ondsinnede og legitime Chrome nettlesere.

Chromium vs Chrome: untangling definisjonene

Chromium definisjonen på den offisielle nettsiden identifiserer den største forskjellen fra Google Chrome – det er ikke en nettleser:

Chromium is an open-source browser project that aims to build a safer, faster, and more stable way for all users to experience the web.

Som vi nevnte i begynnelsen, er Chromium Goggle prosjekt grunnkoden for å bygge Google Chrome – en nettleser som er mye brukt over hele verden. Derfor er Chrome en programmeringskode, mens Chrome er sluttproduktet. Under kan du se tabellen som understreker drift, design og andre forskjeller mellom dem:

Google Chrome Chromium
Fargerik logo Blå logo
Overvåket av Chrome utviklere Overvåket av distributører
Oppdateres automatisk av Chrome Oppdateringer avhenger av utvikleren
Nye utgivelser blir nøye testet Distributører kan velge testdybden av nye utgivelser 
Security Sandbox er aktiv som standard Sandbox avhenger av distributør
Krasjrapportering er som standard aktiv Krasjrapportering ikke tilgjengelig
Bruk sporing funksjonen Ingen bruker statistikkfunksjon tilgjengelig
Støtte for flere videoformater  

Utviklere har imidlertid benyttet seg av en åpen kildekode og opprettet flere nettlesereverktøy. Chromium nettlesser deler vanligvis de samme funksjonene som forklares i den høyre delen av tabellen. Imidlertid kan forskjellige programmer ha unik funksjonalitet og funksjoner som ble lagt til av sine skapere.

Uansett operer Google Chrome og Chromium på nesten samme måte, anses Chrome fortsatt til å vøre mer praktisk og effektivt Den eneste fordelen ed Google Chromium er muligheten til å tilpasse den etter dine behov. Men du må vite hva du gjør.

Velge Chromium nettleser: de beste eksemplene på markedet

Som vi allerede har nevnt, ble Chromium utgitt med en intensjon om å hjelpe brukerne å fylle en velkjent nettleser med ekstra funksjoner. Det finnes mange legitime Chrome baserte nettlesere, men forskjellig funksjonalitet, sikkerhet og personvernsnivåer og design. De mest kjente er Vivaldi, Comodo Dragon og Epic.

Vivaldi har som mål å huske manglende Opera's funksjoner

Image of Vivaldi web browser

Vivaldi er en av de nyeste Chrome baserte nettlesere som ble presentert av Vivaldi Technologies. Selskapet ble lansert av tidligere administrerende direktør og medstifter av Opera programvare, så utvikleren er definitivt ikke en nybegynner. Vivaldi's målet var å få mest mulig ut av funksjoner som har blitt fjernet fra Opera med sine nyeste oppdateringer.

Det mest karakteristiske trekket i denne nettleseren fra CHromium er menden temar og moduser som tilbys til brukerne. De kan endre bakgrunnsfargen, startsiden, adresselinjen, tabulatorposisonen og mange andre alternativer. Vivaldi tillater staling og flislegging av faner, legger notater til bokmerker og installerer utvideser utviklet for Google Chrome.

Hoved funksjoner:

 • Automatisk fargeskifting
 • Tilpassede temaer med planlegging
 • Fane stabling
 • Innholdsblokker, fargefilter, CSS debugger
 • Egendefinerte hurtigtaster
 • Raske kommandoer
 • osv.

Epic nettleseren tilbyr avansert personvern

Image of Epic Privacy web browser

Hovedfunksjonen i Epic nettleseren er personvern. Å være utviklet av skjult Reflex, hevder denne Chrome nettleseren å være i stand til å hjelpe brukerene til å forbedre sikkerheten deres i online, slik at de kan glemme behov for å bla gjennom bare når de er i inkognitomodus eller med hjelp av VPN,

Den viktigste måten hvordan Epic arbeidet er avhengig av å fjerne hele nettlesingsdataene etter at de er slått av. Med tanke på at den ikke lagrer følgende informasjon, kan enkelte brukere vurdere å velge denne Chrome baserte nettleseren:

 • cookies
 • cache
 • historie

Dessuten er Epic kjent for å stolle på SLL koblinger, blokkere sporingsskript og til og med kryptere dataene dine for å skjule posisjonen din eller hjelpe deg med å få tilgang til blokkerte nettsteder. Dessverre er denne Chromium nettleseren ikke kompatibl med passordbehandlinger og fungerer kanskje ikke på enkelte nettsider. Den gode nyheten er at den er delt med både Windows og Mac OS X.

Comodo Dragon gir sikker surfing alternativer Image of Comodo Dragon web browser

En annen rogramvareutvikler ved hjelp av Chromium kode for å designe sin egen nettleser er Comodod Group. Denne utvikleren er allerede jent i årvis brukt til å lage sikkerhetsprogramvare, It styringsplattformer og lignende løsninger.

Ifølge dem er den viktigste grunnen til at brukere bør velge Comodo Dragon nettleseren, den er sikret. Dessuten lover de den raskeste søkemotoren og det ekstra vennlige brukergrensesnittet. Dessverr er denne Chromium nettleseren for øyeblikket kun kompatibel med Windows.

Hvordan forbedrer denne Chromium nettleseren brukernes sikkerhet online? Viktigste av alt gjør det ikke bruk av Chromes brukersporing, søkeforslag og andre tvilsomme funksjoner som aktivit brukes av dette kjene søkeverktøyet. Dessuten er det avhengig av nettstedets SSl sertifikat for å måle dens tillit. Dens GUI er veldig lik denne nettleseren, så du vil ikke føle deg villig etter at du har lastet den ned. 

Image of Chromium browsers

Chromium malware: når åpen kildekode brukes til ondsinnede formål

Datamaskinbrukere som er på utkikk etter et nytt verktøy for å surfe på nettet, har ofte kommet opp med spørsmålet om Chromium er trygt og hvorvidt de skal bruke dem. De tidligere nevnte topp tre Chromium nettleserene er absoult legitime. Selv om listen over lignende men mindre populære programmer kan utvides.

Men ens noen utviklere har vært i hastverk med å lage noen nettlesere som er fylt med forbedrede funksjoner, har andre allerede utnyttet åpen kildekoden for å frigjøre falske søkevertøy. Sikkerhetseksperter har allerede notert en ny tedens – bruk av ondsinnede Chromium nettlesere, f.eks. Chromium virus.

Dessverre har mange brukere ingen anelse om at de har å gjøre med potensielt uønskede programmer som utgir seg for å være legitim og sikker bruk av Chromium baserte nettlesere.Men du bær definitivt huske disse navnene eller holde seg borte fra dem på internett:

Hver av disse programmene kan sette ditt personvern og sikkerhet i fare. Dessuten kan de starte utviklede endringer i systemet, forårsaker krasjer mens du surfer på nettet og starter andre problemer. Således er fjerning av falsk Chromium nettleser sterkt anefalt. Heldigvis kan disse falske verktøyene avinstalleres manuelt eller automatisk.

Identifisere skadelig Chromium nettleser

Flertallet av rogue Chromium nettlesere fremmes som verktøy som hjelper brukere med å forbedre nettleseropplevelsen, gir de mest nøyaktige søkeresultatee eller beskytter personvernet deres. Vanligvis utvikler av disse programmene for å være relatert til Google eller offisielt Chromium prosjekt ved å bruke deres legitimasjonbeskrivelser, design og lignende detaljer.

Analysen av forskjellige eksempler på Chromium virus har imidlertid vist at de fungerer som potensielt uønskede programmer, ikke som nyttige programmer. De viktigste negative egenskapene knyttet til slike programmer er: 

 1. Spredning i programvarepakker. Vanligvis er falske Chromium nettlesere fremmet i freeware eller shareware pakker. Derfor kan feil installering av gratisprogrammer føre til at installasjonen av den uønskede nettleseren også blir installert. Det kan hende at du installerer programvare ved hjelp av Anbefalte/hurtige innstillinger som ikke åpenbart visers som tilleggskomponenter.
 2. Data sporing. Rogue Chromium nettlesere sporer vanligvis brukeraktiviteter online. De samle søk nettlerserhistorikk, IP-adresse, plassering, og lignende ikke personidentifiserbare detaljer. Vær oppmerksom på at det alltid er en sjanse for at de kan prøve å stjele sensitive data, inkludert, pålogginger, passord eller kredittkortinformasjon..
 3. Levering av aggressive annonser. Disse ødlagte nettleserene kan også levere økt antall onlineannonser. Data sporing aktiviteter tillater å bygge bruker profil og gi målrettede annonser som brukerne er mer sannsynlig å klikke.

  En overdreven mengde annonser reduserer opplevelsen. De kan dekke nødvendig skjerm for innhold eller hele nettleseren, ikke ha aktiv lukk (X) knapp og viderekobling til kommersielle nettsteder. Noen av disse annonsene kan imidlertid inneholde skadelig innhold eller omdirigeringer til svindel eller phising nettsteder.

Om du har hatt noen av disse negative egenskapene, bør du være oppmerksom på at det er stor sjanse for at du har blitt offer for skadelig Chrome nettleser. Å ha et slikt program på systemet kan i tillegg føre til økonomisk tap eller identifiserende tyveri. Derfor er det viktig å fjerne Chromium nettleseren med engang.

Ting å huske på når du velger Chromium nettleser

For å ikke bli et offer for Chromium malware må du være forsiktig når du velger en Chrome basert nettleser. Du bør følge disse sikkerhetstipsene:

 • Skjekk informasjonen om utviklerne. Du bør se op dens tidligere prosjekter og lese brukeranmeldelser om Chromium nettleseren du skal installere.
 • Les anmeldelser og alternativer på nettet. Før du installerer Chromium nettleseren, les ikke bare brukeranmeldelser og alternativer på utviklernes nettsteder (de kan være falske), men se opp for alternativene i form eller blogger. I tillegg prøver du å finne ekspertanmeldelser.
 • Last kun ned Chromium baserte nettlesere fra utgivere. Husk at tredjeparts nettsteder kan inneholde skadelige versjoner v programmet. Dermed kan du ekelt installere Chromium viruse istedet for et legitimt verktøy.
 • Om du legger merke til skyggefulle aktiviteter, avinstallerer du Chromium med engang. Om du ser en økt mengde annonser, omadresserer til skyggefulle nettsteder kampanjer av tvilsom programvare snart etter at dy har installert en ny nettleser bør du fjerne Chromium med engang for å beskytte datamaskinen og personvern.
Tilbud
Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Filer
Programvare
Sammenlign