Fjern PokemonGo-virus (Gratisinstruksjoner)

PokemonGo fjerningsguide for virus

Hva er PokemonGo ransomware-virus?

Nettkriminelle lanserer PokemonGo ransomware-virus

Det tok ikke lang tid før nettkriminelle utnyttet populariteten til spillet PokemonGo og lurte brukere til å installere falske spillversjoner, bonus-apper og andre filer som later til å være tilknyttet dette spillet. Svindlere har dessverre bestemt seg for å utvikle PokemonGo ransomware og svindle ofre for penger ved å ta personlige filer som gisler. PokemonGo-viruset ser ut til å være basert på Hidden-Tear, en åpen kilde krypto-ransomware. Det benytter AES-kryptering for å gjøre ofrenes filer utilgjengelige og en 123vivalgerie AES-nøkkel. Dette hinter til at utviklerne av dette viruset kommer fra Algerie. Akkurat som andre krypto-ransomware låser dette viruset alle filene for å forhindre at offeret får tilgang til dem og etterlater en melding kalt هام جدا.txt. Som du kanskje har gjettet er navnet på meldingen skrevet på arabisk og betyr very important.txt. Meldingen som denne tekstfilen inneholder er også skrevet på arabisk og ber offeret om å kontakte utviklerne via e-post på [email protected] eller [email protected]. Meldingen vises nedenfor.

(: لقد تم تشفير ملفاتكم، لفك الشفرة فلكسي موبيليس للعنوان التالي [email protected] وشكرا على كرمكم مسبقا

Unike egenskaper hos dette viruset:

 • Viruset oppretter nettverksdeling på datamaskinen.
 • Ransomware-programmet legger til en ekstra brukerkonto på den infiserte PC-en, navngitt Hack3r, og legger den til administrator-listen. Brukeren dukker imidlertid ikke opp på brukerlisten under oppstart på grunn av at viruset endrer registernøkkelen som er ansvarlig for dette. Vær oppmerksom på at denne kontoen gir utviklerne av ransomware-trusselen tilgang til PC-en din!
 • Malware-trusselen opprettet filen autorun.inf som starter opp hver gang noen kobler til en ekstern disk til den infiserte PC-en. Filen legger til PokemonGo.exe (kjørbar fil) på eksterne disker og krypterer data på dem.

Hvis datamaskinen din er infisert av dette malware-programmet bør du ikke prøve å kontakte svindlerne via e-post. Du blir da bedt om å betale enorme pengesummer i bytte mot et program som hevdes å kunne dekryptere .locked-filer. Istedet bør du fjerne PokemonGo-viruset med FortectIntego eller et annet program for fjerning av malware og deretter prøve å gjenopprette tapt data fra sikkerhetskopier. Vi anbefaler ikke at du prøver å fjerne PokemonGo manuelt med mindre du er ekspert innen programmering og har erfaring fra tidligere ransomware-angrep.

Hvordan spres dette malware-programmet?

Det virker til at dette malware-programmet spres via ondsinnede e-poster og malvertising, akkurat som andre ransomware-virus. For å beskytte datamaskinen din fra dette malware-programmet må du være ekstremt forsiktig og ha grunnleggende kunnskap om hvordan slike virus spres. La oss introdusere deg for metodene som benyttes for å spre dette viruset:

 • PokemonGo-viruset kan infisere datamaskinen din rett etter at du åpner et mistenkelig e-postvedlegg. Ondsinnede e-postvedlegg trenger ikke nødvendigvis å være .exe-filer ettersom kriminelle klarer å injisere ondsinnet kode i Word-filer og andre filtyper som ser uskyldige ut. Derfor anbefales det at du holder deg unna e-poster fra mistenkelige kilder. Nettkriminelle har en tendens til å stave ord feil og inkludere grammatiske feil. Hvis du ser slike feil i en e-post du har mottatt bør du derfor tenke deg om to ganger før du klikker på lenker i meldingen eller vedlagte filer.
 • Ikke besøk mistenkelige tredjeparts nettsider og unngå å klikke på alt du ser. Ikke la deg lure av fengende reklame og prøv å unngå å klikke på lenker og aggressive annonser som ber om at du utforsker innholdet bak dem. Ved å klikke på vilkårlig innhold risikerer du å ende opp på mistenkelige sider der du ved et uhell kan komme til å klikke på noe og installere et virus eller en trojaner på systemet ditt.

Hvordan fjerne PokemonGo-viruset?

Når det gjelder fjerning av PokemonGo, må vi advare deg om at dette ikke er et vanlig program og det har ikke noe avinstallasjonrprogram. Det er utviklet for å skjule seg selv fra offeret og kontrollere datamaskinen. Derfor bør du ta denne nettrusselen alvorlig og benytte et vel ansett antimalware-verktøy for å fjerne det. For å fjerne PokemonGo fullstendig bør du oppdatere sikkerhetsprogrammet ditt, eller hvis du ikke har et, laste det ned og skanne datasystemet ditt. Viruset kan prøve å blokkere deg fra å gjøre dette. Hvis du opplever en slik situasjon kan du følge retningslinjene som gis nedenfor.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell PokemonGo fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern PokemonGo ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av PokemonGo. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av PokemonGo er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot PokemonGo og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk