Fjern Pokemon Go-virus (Instruksjoner for fjerning av virus)

Pokemon Go fjerningsguide for virus

Hva er Pokemon Go-virus?

Hva bør du vite før du laster ned Pokemon Go?

For vi fortsetter ønsker vi å poengtere at Pokemon Go-viruset ikke har noe å gjøre med originalprogrammet som blir stadig mer populært blant brukere over hele verden. Pokemon Go-virus er ondsinnede programmer som drar nytte av dette velkjente reality-spillet. Google Play har faktisk allerede eliminert flere slike programmer fra Play Store på grunn av påstander om malware. Så lenge denne appen forblir på listen over mest populære nedlastinger kan man alltid forvente nye, falske versjoner. To mistenkelige programmer er for eksempel nylig blitt avslørt som potensielt ondsinnede. «Install Pokemongo» og «Guide & Cheats for Pokemon Go»-appene belaster betydelige pengesummer for å hjelpe brukere med å samle Pokecoins, Pokeballs og Lucky eggs. Google Play reagerte raskt, og disse appene er ikke lenger tilgjengelige. Du bør imidlertid ikke bli for skremt, fordi ikke alle programmer tilknyttet originalappen er skadelige. «Poké Radar» og «Helper for Pokemon Go» er for eksempel legitime apper som kan hjelpe brukere med å forbedre spillopplevelsen. Hvis du ved et uhell har lastet ned en falsk versjon av spillet, bør du fjerne Pokemon Go-viruset fra enheten din snarest. Hvis du bruker Android, kan programvare som FortectIntego for mobil hjelpe deg med å avgjøre hvorvidt en nedlastet app er legitim, og eventuelt fjerne den. Hvis du bruker iOS kan du prøve Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Det som først og fremst øker sjansene for at smarttelefoner og nettbrett blir infisert av en falsk Pokemon Go-versjon er at den originale versjonen ennå ikke er lansert i alle land, som for eksempel Japan, Kina eller Sør-Korea. Utålmodige brukere kan være ute etter det ikke-eksisterende spillet i app-butikken, og her har utviklere av ondsinnede apper en gyllen mulighet. Det finnes ingen garanti for at kriminelle ikke utnytter populariteten til denne appen for å spre mer alvorlige infeksjoner, som Cerber-viruset. Rapporter om dette har faktisk allerede begynt å komme inn. En iOS-bruker fra Russland opplevde at enheten ble låst etter å ha lastet ned en falsk Pokemon Go-versjon og ble bedt om å betale €40 for å låse opp enheten igjen. Det er tydelig at nettkriminelle benytter mer avanserte metoder for å lure og utnytte brukere. Derfor må du være forsiktig når du laster ned ulike apper på enheten din. Hvis du har blitt infisert bør du fjerne Pokemon Go snarest, før viruset får muligheten til å ta kontroll over enheten din.

Hvordan kan jeg unngå å få skadelige apper?

For å avgjøre hvorvidt spillversjonen er legitim er det alltid lurt å se på appens omtaler og vurderinger. Dette er flotte indikatorer på om appen er ekte eller ikke. Hvis du oppdager at appen får dårlig vurdering og mye kritikk fra brukerne bør du unngå å laste den ned og heller finne et tryggere valg. Hvis du allerede har bestemt deg for å skaffe et program bør du ikke ha hastverk og undersøke hvilke tillatelser det krever. Avslutt installasjonsprosessen øyeblikkelig hvis du oppdager noe som er mistenkelig.

Hvordan fjerne Pokemon Go-viruset fra enheten?

Som vi allerede har nevnt kan fjerning av Pokemon Go utføres med et vel ansett antivirus-program. Sørg for at du skaffer et verktøy som er kompatibelt med enheten din. Ellers vil du kanskje ikke være i stand til å kjøre systemskannet. Hvis programmet ikke er ondsinnet er det imidlertid ikke sikkert at antivirus-programmet registrerer det. I slike tilfeller kan du fjerne Pokemon Go-appen fra enheten via enhetens innstillinger. Det viktigste er imidlertid alltid å være oppmerksom og unngå potensielt skadelige programmer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk