Fjerne Mac Cleanup Pro (Veiledning for fjerning) - Gratisinstruksjoner

Mac Cleanup Pro fjerningsguide

Hva er Mac Cleanup Pro?

Mac Cleanup Pro er et verktøy som påstår å kunne rense systemet

Mac Cleanup Pro

Mac Cleanup Pro er et potensielt uønsket program som ser legitimt og praktisk ut, men som innhenter sensitive opplysninger om brukeren. Akkurat som Advanced Mac Cleaner, Mac Auto Fixer og lignende PUP-er, ser dette verktøyet ved første øyekast til å være et godt optimeringsprogram for Mac OS. Programmet har imidlertid brukt villedende teknikker for å spre og deretter levere villedende annonser for å overbevise ofrene om at de har utallige problemer på datamaskinene sine. Dette potensielt uønskede programmet kan også knyttes til adware fordi det leverer villedende innhold som også kan anses som kommersielt. I tillegg omdirigerer Mac Cleanup Pro brukertrafikken til affilierte nettsider som er fulle av ulike tilbud om kjøp av lisensen. Du bør imidlertid aldri investere i slike verktøy med mindre du ønsker å miste pengene dine.

Navn Mac Cleanup Pro
Type Potensielt uønsket program
Symptomer Leverer tvilsomme skanneresultater; promoterer andre mistenkelige verktøy og fullversjonen
Påvirker MacOS
Distribusjon Programvarebundling, villedende annonser
Eliminering Bruk FortectIntego til å rense systemet og fikse virusskade

Selv om begrepet «Mac Cleanup Pro virus» ikke er helt riktig, har brukere benyttet det til å beskrive dette programmet. Den største bekymringen er den påtrengende oppførselen som har frustrert brukere i flere måneder. Etter infiltrering av offerets datamaskin ved hjelp av bundling, forårsaker PUP-et store problemer på systemet. Det er dessuten motstandsdyktig og vanskelig å fjerne fra systemet.

Hovedaktiviteten til Mac Cleanup Pro setter sin lit til falske systemskannere som vises hver gang systemet startes på nytt. I tillegg begynner appen å rapportere om utallige problemer og tilbyr å kjøpe lisensen for å fikse alle disse. Alle disse skannerne kan redusere opplevelsen din mens du bruker enheten, og sørge for at datamaskinen eller nettleseren kjører sakte.

Du kan også oppdage at Safari, Google Chrome eller Mozilla Firefox har begynt å vise utallige annonser mens du surfer på nettet. Slikt annonseinnhold benyttes til å promotere enten dette verktøyet eller lignende programmer, som skal kunne:

 • fikse feil;
 • forbedre datamaskinens hastighet;
 • deaktivere annonser på datamaskinen;
 • fjerne malware-programmer;
 • sørge for at PC-en kjører raskere.

Dette brukes imidlertid til å lure deg til å installere enda flere PUP-er på datamaskinen din. I tillegg kan disse programmene begynne å forstyrre deg med falske annonser, i tillegg til å lure deg til å kjøpe unyttige fullversjoner av programmet.

Et annet stort problem med programmer som Mac Cleanup Pro og andre mistenkelige verktøy er forholdet til annonsører og sponsorer. Denne tilknytningen fører til innhenting og deling av innsamlet informasjon med tredjepartsselskaper. IP-adresse, lokasjon, nettleserhistorikk, mest besøkte nettsider og andre nettpreferanser kan spores. Denne informasjonen kan senere brukes til å generere mer kommersielt innhold på skjermen din.

Det finnes massevis av lignende programmer som ser legitime og nyttige ut, men som ikke har noen verdi. De kan dessverre også påvirke ytelsen på enheten din, hasitgheten og til og med sikkerheten. Du må fjerne Mac Cleanup Pro så snart du oppdager noen av disse tegnene på at du er infisert av PUPet:

 • kontinuerlige omdirigeringer til kommersielle nettsider;
 • popup-annonser på skjermen din;
 • kampanjeinnhold;
 • meldinger om at enheten din er infisert;
 • forslag om kjøp av lisensnøkler til Mac Cleanup Pro.

Fjerning av Mac Cleanup Pro kan utføres ved å bruke et antivirus-verktøy eller de manuelle retningslinjene for fjerning som beskrives nedenfor. Senere kan du bruke programmer som FortectIntego for å fikse skaden som forårsakes av disse infeksjonene. Det er en mulighet for at også andre trusler har kommet seg inn i datamaskinen under infiltreringen, og at disse påvirker viktige deler av systemet.

Du kan bare avinstallere Mac Cleanup Pro fra systemet, med et komplett systemskann anses for å være mer pålitelig. Ulike utvidelser eller verktøy i nettleseren din må fjernes hvis du ønsker å forhindre at viruset dukker opp på nytt. Sett din lit kun til vel ansette antimalware-verktøy og rens systemet nøye.

Mac Cleanup Pro PUPMac Cleanup Pro er et virus som påstår å skanne systemet og leverer tvilsomme resultater om malware-aktivitet på PC-en din.

Programvare-bundling er en villedende teknikk som brukes til å spre PUP-er

Ulike falske feilmeldinger promoterer eller distribuerer falske optimeringsverktøy til å være i stand til å fikse virusskade. Disse verktøyene kan dessverre ikke fikse problemer på datamaskinen din. Inntrengere som kommer seg inn i datamaskinen din uten ditt samtykke og tillatelse har den motsatte effekten.

Ifølge forskere , er den vanligste metoden for å spre disse nettruslene freeware-pakker som distribueres ved usikre installasjoner. Hvis du velger standard eller rask installasjon kan du få flere verktøy og programmer på systemet. Dette påvirker ytelsen av datamaskinen din.

Ved å velge avansert eller tilpasset installasjon hver gang du har lastet ned et program, kan du velge bort uønskede programmer og kun installere verktøyene du trenger. Du bør dessuten sørge for å laste ned programvare og oppdateringer fra vel ansette kilder for å unngå disse nettinfeksjonene.

Fjerning av Mac Cleanup Pro bør etterfølges av et komplett systemskann

Du må fjerne Mac Cleanup Pro fra systemet snarest mulig. Ettersom dette er en nettinfeksjon som kan installere andre verktøy, bør du bruke vel ansette antivirus-programmer. Slike verktøy forbedrer ytelsen på enheten din samtidig som du fjerner ekstraprogrammer og uønskede, unyttige verktøy.

Fjerning av Mac Cleanup Pro ved bruk av verktøy som er designet for systemoptimering eliminerer ulike trusler og fikser problemer på datamaskinen din. Et grundig skann med et av verkeøyene vi foreslår nedenfor oppdager mulige trusler, eliminerer dem og øker hastigheten på enheten din.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Mac Cleanup Pro fjerningsguide

Fjern Mac Cleanup Pro fra Mac OS X system

Bli kvitt Mac Cleanup Pro og bruk datamaskinen din normalt igjen:

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern Mac Cleanup Pro fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern Mac Cleanup Pro fra Mac OS X system

Tilbakestill Mozilla Firefox

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til Mac Cleanup Pro og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis Mac Cleanup Pro ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. Mac Cleanup Pro skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

Mac Cleanup Pro kan installere uønskede nettleserfunksjoner. For å bli kvitt dem kan du tilbakestille preferansene dine i Chrome:

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Mac Cleanup Pro ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som Mac Cleanup Pro under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Mac Cleanup Pro-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Mac Cleanup Pro. Tilbakestill Google Chrome

Tilbakestill Safari

Rens Safari-nettleseren din slik at du kan surfe trygt på nettet igjen:

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet Mac Cleanup Pro og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Mac Cleanup Pro registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk