Fjern Advanced Mac Cleaner-virus (Veiledning for fjerning) - oppdatert jul 2018

Advanced Mac Cleaner fjerningsguide for virus

Hva er Advanced Mac Cleaner-virus?

Advanced Mac Cleaner – et falskt sikkerhetsprogram som rapporterer om oppdiktede problemer

Skjermbilde av Advanced PC Cleaner

Advanced Mac Cleaner er et mistenkelig og upålitelig sikkerhets- og optimeringsprogram for Mac OS X. Dette programmet spres via programvarepakker og via tvilsomme nedlastingssider. Brukere kan dessuten bli omdirigert til slike usikre nettsider av et potensielt uønsket program (PUP).

Så snart Advanced Mac Cleaner fra PCVARK har kommet seg inn i systemet, begynner det å skanne systemet. Programmet oppgir falske resultater som advarer brukeren om utallige feil. For å fikse disse blir imidlertid brukeren bedt om å gå til anskaffelse av programlisensen. Dermed spres gratisversjonen av programmet for å øke salg av denne.

Internettforum er fulle av brukerklager og bekymringer om Advanced Mac Cleaner. Dette programmet fungerer faktisk som et potensielt uønsket program (PUP): Det forårsaker kontinuerlige popup-annonser, prøver å tvinge brukere til å kjøpe lisensen og er vanskelig å fjerne fra systemet. Hvis du søker litt på nettet kan du se at det finnes mange klager fra brukere som ikke klarer å kvitte seg med Mac Cleaner-viruset. Det har også blitt kalt svindel og et falskt verktøy som er vanskelig å avinstallere.

Nettsamfunnet antar dessuten at Advanced Mac Cleaner kan være tilknyttet Mac Adware Cleaner – et annet tvilsomt sikkerhetsprogram for Mac. Etter installasjon oppdager brukere irriterende popup-annonser som tilbyr installasjon av et annet verktøy. Ingen av disse er verdt å laste ned.

På den offisielle nettsiden annonseres Advance Mac Cleaner som «topp moderne», utviklet av bransjeeksperter som har jobbet med de samme prosjektene i mer enn 32 år. Programmet kan rense harddisker, avinstallere uønskede programmer og hjelpe brukeren med å administrere filer for å unngå duplikatfiler og rot. En slik presentasjon høres selvsagt overbevisende ut, men du bør ikke tro på den.

På datamaskinen «sjekker» Mac Cleaner systemet, og rapporterer normalt om tusenvis av oppdagede feil. Du bør imidlertid ikke skynde deg med å fikse dem. Vær oppmerksom på at flesteparten av disse feilene er såkalte falske positiver, som oppgis for å lure deg til å kjøpe programmets fullversjon. Hvis du har lurt på hvorvidt Advanced Mac Cleaner er svindel, er altså svaret «ja».

Vi mener at markedsføringsteknikken som benyttes er veldig uærlig, og vi anbefaler ikke slike programmer. Advanced Mac Cleaner popup-annonser ønsker å belaste brukerne 39,95 euro for lisensen, og prøver i tillegg å lure brukeren til å kjøpe programmet Sticky Password. Vi anbefaler ikke at du kjøper fullversjonen av programmet.

Det spiller ingen rolle om du har installert programmet selv, eller om det har kommet inn i systemet via en programvarepakke – du bør fjerne det snarest. Vi anbefaler på det sterkeste at du fjerner Advanced Mac Cleaner automatisk. For å gjøre dette trenger du et pålitelig antimalware-program, som FortectIntego eller Malwarebytes.

Hvis du er ute etter instruksjoner for hvordan du kan fjerne Advanced Mac Cleaner fra MacBook manuelt, kan du bla ned til slutten av denne artikkelen. Her finner du en detaljert veiledning med illustrasjoner.

Advanced PC CleanerAdvanced PC Cleaner hevder normalt at det finnes mange problemer på systemet som må løses. Du bør ikke stole på dette programmet!

Problemer med avansert avinstallasjon av Advanced Mac Cleaner

Mange databrukere rapporterer om at de har problemer med å avinstallere Advanced Mac Cleaner fra datamaskinen sin. Den offisielle nettsiden tilbyr nedlasting av et avinstallasjonsprogram som skal kunne slette programmet fra enheten. Hvis brukeren har et annet antivirus-verktøy installert, kan det imidlertid blokkere dette programmet.

For å bruke det offisielle avinstallasjonsverktøyet, må brukere slå av sanntidsbeskyttelse. Deretter kan de kjøre programmet og fjerne Advanced Mac Cleaner med det. Behovet for å oppdatere sikkerhetsprogrammet er selvsagt en advarsel om at dette programmet er mistenkelig.

Installasjon av dette verktøyet kan dessuten føre til infiltrering av Mac Adware Cleaner. Denne metoden for avinstallering av Advanced Mac Cleaner anbefales derfor ikke.

Ifølge informasjon fra VirusTotal, gjenkjennes Advanced Mac Cleaner Uninstaller (Advanced Mac Cleaner_mfoawcban.pkg) av de aller fleste antivirus- og antimalware-programmer. Hvis du er usikker på hvordan denne tjenesten fungerer, kan vi kort forklare at dette prosjektet gjør det mulig å inspisere mistenkelige filer eller nettadresser med mer enn 60 antivirusskannere. Det er dermed vanskelig å tro at minst halvparten av sikkerhetsprogrammene leverer falske resultater.

Vi anbefaler at du holder deg unna det «offisielle» avinstallasjonsprogrammet, og eliminerer trusselen med et vel ansett antivirus-program. På denne måten kan du være trygg på at ingen potensielt skadelige programmer er installert på din Mac.

Advanced Mac Cleaner promoteres på mistenkelige nettsider

Bankworm oppdaget av Advanced PC CleanerAnnonse som ber brukeren om å installere Advanced PC Cleaner-viruset.

Når du surfer på nettet kan du se mistenkelige nettsider som viser en falsk sikkerhetsmelding. Denne rapporterer om en slettet «Bankworm» på Mac-en. Advarselen ser ut som et vanlig sikkerhetsvindu, og gir informasjon om den infiserte nettrusselen. Her kan du se både virusets navn, risikonivå og hvor den infiserte filen er plassert.

Du bør imidlertid huske at sikkerhetsvarsler i nettleseren din aldri er ekte. Slike nettsider bruker for å spre gratisversjoner av Mac Cleaner. «Bankworm»-infeksjonen er falsk, og del av en tvilsom markedsføringsstrategi. Hvis du befinner deg på en slik side, bør du derfor aldri klikke på «Remove virus now»-knappen og laste ned dette tvilsomme verktøyet.

Beskytt Mac-en din fra potensielt uønskede programmer Advanced Mac Cleaner virus

Mange brukere mener at Mac-enheter er motstandsdyktige ovenfor datavirus. Dessverre er ikke dette tilfellet. Svindlere om malwareutviklere er i ferd med å ta kontrollen over dette markedet også. Mange annonsestøttede programmer eller tvilsomme systemverktøy som Advanced Mac Cleaner kaprer Mac-maskiner når de blir installert sammen med gratisprogrammer som ikke er tilgjengelige i App Store.

Ulike gratisprogrammer promoterer dette verktøyet, så det er mulig at du oppdager dette programmet på Mac-en din etter å ha installert visse tredjepartsprogrammer fra nettet. På grunn av dette, har brukere en tendens til å kalle programmet Advanced Mac Cleaner-virus. Vi ønsker imidlertid å påpeke at dette programmet ikke er et virus, og det er heller ikke ondsinnet. Det er bare et potensielt uønsket program som ikke kan gjøre skade på PC-en din.

Hvis du ønsker å unngå slike programmer, kan du følge disse tipsene:

 • Les gjennom omtaler om programmer på nettet før du installerer dem på enheten din;
 • Bruk alltid Custom eller Advanced installasjon etter å ha lastet ned et program;
 • Velg bort alle forhåndsmarkerte programmer som tilbys som “optional downloads.»

Avinstallasjon av Advanced Mac Cleaner

Hvis du fremdeles lurer på hvordan du skal bli kvitt Advanced Mac Cleaner, har du kommet til riktig sted. Teamet vårt vil gjerne hjelpe deg med å bli kvitt dette potensielt uønskede programmet. Vi minner deg om at du ikke bør laste ned avinstallasjonsverktøyet fra den offisielle nettsiden eller andre tredjepartskilder. Dette er et svært mistenkelig verktøy som kan installere andre PUP-er på systemet.

Vi anbefaler at du sletter Advanced Mac Cleaner fra systemet automatisk. For å gjøre dette kan du bruke et av antimalware-programmene vi anbefaler. Du kan også prøve å ta deg av fjerningprosessen på egenhånd, men du bør da sørge for at du følger instruksjonene våre til punkt og prikke.

Hvis du av en eller annen grunn ikke klarer å fjerne Advanced Mac Cleaner, kan du sende inn et spørsmål til vår kundestøtte. Du kan også ta en titt i kommentarfeltet nederst på denne siden. Her kan du finne nyttige tips fra andre Mac-brukere som kjenner til dette programmet.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Advanced Mac Cleaner fjerningsguide for virus

Fjern Advanced Mac Cleaner fra Mac OS X system

1. Velg denne linjen:

~/Library/LaunchAgents/com.pcv.hlpramc.plist

Så snart du har valgt hele linjen, høyreklikker du på den og velger Services ▹ Reveal in Finder (eller Reveal). Deretter blir du omdirigert til en mappe som viser det valgte elementet. Flytt dette til Trash og start Mac-en på nytt. 

2. Gå til Library, deretter Application Support, og flytt amc til Trash. Angi passordet ditt hvis dette kreves.

3. I mappen Library finner du AdvancedMacCleaner og flytter den til Trash.

4. Åpne mappen Applications og finn Advanced Mac Cleaner der. Flytt også denne til trash. 

Deretter skal det ikke være flere spor av dette tvilsomme programmet på datamaskinen din.

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern Advanced Mac Cleaner fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern Advanced Mac Cleaner fra Mac OS X system

Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Slett uønskede utvidelser fra MS Edge:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Utvidelser.
 2. Fra listen, velger du utvidelsen. Klikk på girikonet.
 3. Klikk på Avinstaller nederst. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Fjern informasjonskapsler og annen nettleserdata:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Personvern og sikkerhet.
 2. Under Fjern nettleserdata, klikker du på Velg hva du vil fjerne.
 3. Velg alt (bortsett fra passord, men du bør eventuelt inkludere medielisenser) og klikk på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill ny fane-side og startside:

 1. Klikk på menyikonet og velg Innstillinger.
 2. Velg Ved oppstart.
 3. Klikk på Deaktiver hvis du finner mistenkelige domener.

Tilbakestill MS Edge hvis ovennevnte steg ikke fungerer:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Flere detaljer nederst i vinduet.
 3. Velg fanen Detaljer.
 4. Bla nedover og finn alle oppføringer med navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle disse og velg Avslutt oppgave for å stanse MS Edge fra å kjøre. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Hvis dette ikke hjelper, må du bruke en metode for avansert tilbakestilling av Edge. Merk at du må sikkerhetskopiere dataene dine før du fortsetter.

 1. Finn følgende mappe på datamaskinen din: C:\\Brukere\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Trykk på Ctrl + A for å velge alle mapper.
 3. Høyreklikk på dem og velg Slett. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge
 4. Høyreklikk på Start-knappen og velg Windows PowerShell (Admin).
 5. Når det nye vinduet åpnes, kopierer og limer du inn følgende kommando, og klikker på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Instruksjoner for Chromium-basert Edge

Slett utvidelser i MS Edge (Chromium):

 1. Åpne Edge og velg Innstillinger > Utvidelser.
 2. Slett uønskede utvidelser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tøm hurtigminnet og nettleserdata:

 1. Klikk på Meny og gå til Innstillinger.
 2. Velg Personvern og tjenester.
 3. Under Fjern nettlesingsdata, velger du Velg hva du vil fjerne.
 4. Under Tidsintervall, velger du Alt.
 5. Velg Fjern nå. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Chromium-basert MS Edge:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. På venstre side velger du Tilbakestill innstillinger.
 3. Velg Gjenopprett innstillinger til standardverdier.
 4. Bekreft med Tilbakestill. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Mozilla Firefox

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til Advanced Mac Cleaner-virus og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis Advanced Mac Cleaner-virus ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. Advanced Mac Cleaner-virus skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Advanced Mac Cleaner-virus ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som Advanced Mac Cleaner-virus under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Advanced Mac Cleaner-virus-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Advanced Mac Cleaner-virus. Tilbakestill Google Chrome

Tilbakestill Safari

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet Advanced Mac Cleaner-virus og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Advanced Mac Cleaner registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk