Hva er HPNotify.exe? Bør jeg fjerne det?

Hva er HPNotify.exe?

HPNotify.exe er en dataparasitt som først og fremst er tilknyttet ulike nettleserkaprere. Denne filen, som også er kjent som SearchProtect-viruset, spres normalt sammen med dem. Denne prosessen kan også være navngitt SupHPNot.exe. Dette programmet kjøres automatisk ved hver oppstart, og formålet er å hindre at du fjerner nettleserkapreren fra PC-en din.

HPNotify.exe kan spres med en rekke ulike nettleserkaprere, som for eksempel MyStartSearch.com, WebsSearches.com, Omiga-Plus.com, Delta-Homes.com, Search.myway.com (klikk på lenkene for å få mer informasjon om disse programmene) og andre ondsinnede spyware-programmer. Vær oppmerksom på at HPNotify.exe er ment til å sikre at du ikke fjerner noen av disse nettleserkaprerne eller endrer innstillinger de har satt. Dersom PC-en din for eksempel blir kapret av en nettleserkaprer erstatter den normalt startsiden din til en bestemt nettside. La oss si at du ikke ønsker å beholde denne nettsiden som startside og endrer den. Neste gang du starter datamaskinen på nytt vil nettsiden tilknyttet nettleserkapreren være angitt som startside igjen. Hvorfor? Det er nettopp dette HPNotify.exe gjør.

Hvordan unngå installasjon av HPNotify.exe?

Som vi allerede har nevnt, spres HPNotify.exe sammen med nettleserkaprere. Disse spres normalt via bundling, så for å unngå å installere dem må du overvåke installasjonsprosessen etter å ha lastet ned ny programvare på PC-en din. Du kan dessverre aldri vite hvorvidt programvaren du ønsker å installere kommer med valgfrie programmer (for eksempel nettleserkaprere, adware, eller annet). For å finne det ut må du velge avansert eller tilpasset installasjon og deretter velge bort forslag om installasjon av tredjeparts programvare.

Hvordan fjerne denne dataparasitten?

Vi anbefaler ikke at du prøver å lokalisere denne skadelige prosessen på egenhånd – den kan skjule seg på vilkårlige steder i systemet. For å sikre at du fjerner dette viruset på en skikkelig måte bør du bruke et automatisk verktøy for fjerning. Vi anbefaler at du bruker antimalware-programmet FortectIntego. Dette er et kraftig program som skanner datamaskinen for trusler og eliminerer dem.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk