Hva er DNSLockington.exe? Bør jeg fjerne det?

Hva bør du vite om DNSLockington.exe?

DNSLockington.exe er en komponent i DNS Unlocker. DNS Unlocker er en beryktet, annonsestøttet dataparasitt som oppretter og viser uendelige annonser hver gang databrukeren blar gjennom nettsider. DNSLockington.exe er et komplekst dataprogram som utvikler disse annonsene. Ved første øyekast virker det som at annonser fra DNS Unlocker er nyttige, ettersom de tilbyr flotte pengesparende tilbud, prissammenligninger og andre tilbud som virker å være nyttige når man handler på nettet. Disse annonsene er dessverre opprettet på en slik måte at databrukeren blir tvunget til å besøke forhåndsbestemte nettkilder når de klikkes på. Det sier seg selv at databrukere blir irriterte når de opplever kontinuerlige omdirigeringer. Derfor begynner de å se etter informasjon om disse annonsene og hvor de kommer fra.

Du bør ikke klikke på annonser fra DNSLockington.exe ettersom de kan føre til høyrisikable nettsider som kan ha tvilsomt eller til og med skadelig innhold. Vær oppmerksom på at slike nettsider normalt ser pålitelige ut – dette kan oppfordre deg til å installere innholdet de tilbyr. Normalt sett bør du holde deg unna annonser som er markerte med “Brought to you by…,” “Ads by…” eller “Powered by…” ettersom de sannsynligvis er opprettet av et adware-program. Klikk på slike annonser vil normalt lede deg til tvilsomme nettsider, og som et resultat av dette kan datamaskinen din bli infisert av ytterligere dataparasitter.

Hvordan har DNSLockington.exe sneket seg inn i datasystemet mitt?

DNSLockington.exe kaprer normalt datamaskiner ved å utnytte folks manglende oppmerksomhet. Programmet kan komme inn i datasystemet sammen med andre gratisprogrammer ettersom det har en tendens til å spres i programvarepakker. Uoppmerksomme databrukere risikerer å installere denne prosessen ved å velge standard eller grunnleggende installasjon. Sikkerhetseksperter råder databrukere til å unngå disse innstillingene ettersom de skjuler forhåndsvalgte godkjenninger om installasjon av ekstraprogrammer sammen med hovedprogrammet. Brukere bør velge tilpasset eller avansert installasjon ettersom disse gir muligheten til å se gjennom programvarens komponenter og velge bort de man ikke vil ha.

Brukere bør dessuten holde seg unna mistenkelige e-poster fra ukjente avsendere. Det anbefales at man ikke åpner slike e-poster i det hele tatt; de kan presentere ondsinnede lenker eller levere infiserte vedlegg som kan infisere datamaskinen med adware eller andre potensielt uønskede programmer.

Hva man bør gjøre hvis DNSLockington.exe allerede er i systemet?

DNSLockington er et komplekst program og man må ha en viss grad av dataferdigheter for å fjerne det på riktig måte. Dersom du ønsker å ta saken i egne hender og fjerne DNSLockington.exe manuelt, kan du gå til denne artikkelen: Hvordan fjerne DNS Unlocker-viruset (avinstallasjonsguide) der du finner en omfattende veiledning for fjerning av DNS Unlocker og DNSLockington.exe. Vi anbefaler imidlertid at du benytter et kraftig verktøy for fjerning av malware, som for eksempel FortectIntego og eliminere denne skadelige filen automatisk.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk