Fjern DNS Unlocker adware (Instruksjoner for fjerning) - oppdatert aug 2018

DNS Unlocker fjerningsguide for adware

Hva er DNS Unlocker?

Hva er DNS Unlocker?

DNS Unlocker adware

DNS Unlocker er et gratisprogram som allerede har initiert ulike diskusjoner blant nettbrukere. Sikkerhetseksperter har derfor bestemt seg for å undersøke det i mer detalj. Resultatene er dessverre ikke veldig positive ettersom det virker til at dette verktøyet kategoriseres som en adware og et potensielt uønsket program.

Akkurat som klonen CloudScout, lover det å: Fjerne blokkeringen fra blokkerte nettsider og digitale media gratis! DNS-tjenesten vår er raskere enn VPM, enklere å konfigurere… Det virker imidlertid som at du ikke engang trenger å vurdere å laste ned dette programmet ettersom det kan dukke opp på datamaskinen din uten at du godkjenner det. Dette er fordi det har blitt spredt ved hjelp av en villedende markedsføringsstrategi kalt «bundling».

Sikkerhetseksperter har oppdaget at det spres fra side til side med andre freeware-programmer for eksempel nedlastingsassistenter, PDF-generatorer, mediespillere og så videre. Slike programvarepakker markedsføres normalt på velkjente nettsider som download.com, soft32.com, softonoc.com, cnet.com osv. For å oppdage DNS Unlocker-vedlegg under installasjon av freeware-programmer er det nødvendig å følge nøye med i hvert enkelt installasjonssteg ettersom dette verktøyet har en tendens til å bli opplyst om på en veldig villedende måte. Derfor er det blitt kategorisert som et potensielt uønsket program (PUP).

DNS Unlocker støtter alle de mest populære nettlesere, inkludert Google Chrome, Mozilla Firefox og Internet Explorer. Så snart det kommer inn i offerets datamaskin kan det prøve å kapre alle ovennevnte nettlesere og begynne å initiere markedsføringskampanjer som brukes for å generere reklameinntekter. Derfor kan det begynne å generere tonnevis av annonser som vises i form av intext-lenker, bannerannonser, popup-annonser osv. Vær forsiktig med disse kommersielle tilbudene selv om de ser fristende ut. I realiteten prøver dette tvilsomme programmet å få deg til å besøke forhåndsbestemte nettsider som dessverre kan være både upålitelige og utrygge.

For å forhindre potensielt skadelige omdirigeringer fra DNS Unlocker bør du derfor holde deg unna alle annonser og unngå annet innhold fra dette programmet. Dersom du allerede har mottatt villedende annonser, opplevd omdirigeringer, nedsatt hastighet og andre problemer bør du kjøre et fullstendig systemskann med en vel ansett antimalware som for eksempel FortectIntego.

DNS Unlocker adware

Hvordan kan DNS Unlocker kapre datamaskinen min?

Infiltrering av DNS Unlocker er som nevnt ovenfor nært tilknyttet programvarepakker. Utviklerne setter sin lit til distribusjonsmetoden «bundling», som er en villedende måte for å distribuere adware, nettleserkaprere og andre PUP-er. Normalt begynner DNS Unlocker-annonser å dukke opp rett etter installasjon av populære programmer som nedlastingsassistenter eller programmer for videostrømming.

Vær forsiktig fordi slike programvarepakker normalt består av mer enn to programmer, så det er veldig sannsynlig at DNS Unlocker kommer sammen med andre PUP-er, for eksempel YoutubeAdBlocker, Junk Cleaner, CouponScanner, og mange andre. Dersom du ønsker å forhindre installasjon av slike og lignende programvarepakker bør du begynne å være mer forsiktig når du installerer programvarepakker. Alltid husk å velge avansert eller tilpasset installasjon. Disse er utvidet i forhold til rask og grunnleggende installasjon. På denne måten får du muligheten til å se og velge bort alle «valgfrie nedlastinger». For å gjøre dette bør du gå gjennom hele installasjonsprosessen steg for steg og fjerne avkryssinger som allerede er valgt for deg.

Det anbefales å fjerne DNS Unlocker så snart du oppdager det på datamaskinen din. Ellers kan du begynne å oppleve ulike omdirigeringer, nedsatt hastighet, annonser, lekkasje av informasjon og lignende problemer.

Oppdatering på fjerning av DNS Unlocker (1):

Det virker til at dette adware-programmet kan endre datamaskinens DNS-innstillinger. For å fjerne DNS Unlocker fullstendig må du utføre stegene for fjerning som gis på neste side i denne artikkelen OG gjenopprette DNS-innstillingene på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du følge denne veiledningen:

 1. Åpne «Kontrollpanel» på datamaskinen din og gå til «Nettverk og internett» -> «Nettverk og delingssenter»-> «Endre adapterinnstillinger». Du bør se din aktive nettforbindelse.
 2. Høyreklikk og velg «Egenskaper» og finn «Internet Protocol Version Version 4 (TCP/IPv4)». Velg denne og klikk på «Egenskaper» igjen. I dette vinduet sørger du for å velge «Motta IP-adresse automatisk» og «Motta DNS serveradresse automatisk». Som vi allerede har advart om kan DNS Unlocker prøve å endre disse innstillingene for å forhindre fjerning!
 3. Klikk «OK” for å lagre endringene.

Oppdatering på fjerning av DNS Unlocker (2):

Det er kjent at dette adware-programmet allerede er oppdatert flere ganger. I følge de siste nyhetene kan det skjule filene sine på datamaskinen din i håp om at de vil forbli uoppdaget. Dersom du allerede har brukt en oppdatert antispyware for å skanne datamaskinen din for ondsinnede filer eller fulgt vår manuell fjerningsveiledning for DNS Unlocker og ikke klart å eliminere det, kan du følge disse stegene:

 1. Åpne «Kontrollpanel» og gå til «Utseende og tilpassing» -> «Mappealternativer»
 2. Gå til «Vis»-fanen og velg «Vis skjulte filer, mapper og drivere» og velg bort «Skjul utvidelser for kjente filtyper». Klikk på «Bruk» og lagre endringene.
 3. Klikk deretter på Windows-tasten og R samtidig for å starte Run og skriv inn %temp%. Trykk på «Enter» og du kommer til en ny mappe.
 4. Velg alle midlertidige filer som er tilgjengelig og slett dem.

Du bør også sjekke «Programfiler» og «Programdata-mapper» for mistenkelige filer som kan tilhøre DNS Unlocker-viruset. Sørg for at du inspiserer begge diskene dine, C: og D:. Dersom annonser fra DNS Unlocker ikke slutter å dukke opp i nettleseren din bør du gå til «Appdata»-mappen og slette profilen for denne nettleseren.

Andre versjoner av DNS Unlocker:

DNS Unlocker Version 1.3: Denne typen av DNS Unlocker er akkurat som forgjengeren. Den hevder å være i stand til å opprette tilkobling til en DNS-server som skal kunne gi brukere tilgang til blokkerte domener. Akkurat som forgjengeren er det imidlertid annonsestøttet og er kun ute etter å generere inntekt fra annonsering. Det kan komme inn i PC-ens programvarekappe og deretter vise sponsede popup-annonser, forårsake omdirigeringer, installere cookies, innhente/dele data, misbruke PC-ens ressurser, endre nettleserens innstillinger, blokkere forsøk på å fjerne det og andre aktiviteter.

DNS Unlocker Version 1.4: Like etter at DNS Unlocker versjon 1.3 ble lansert, kom en ny oppdatering av DNS Unlocker. Den er tilgjengelig under navnet DNS Unlocker version 1.4. På tross av noen oppdateringer på den tekniske siden er prinsippet bak programmet akkurat den samme – formålet er å kapre nettlesere og vise sponsede annonser. Den er programmert for å generere nettrafikk til sponsede nettsider og øke rangen til tredjepartsdomener. Det kan dessuten innhente personlig ikke-identifiserbar informasjon uten å skaffe tillatelse til dette og kan dessuten påvirke nettleserens ytelse på en negativ måte.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell DNS Unlocker fjerningsguide for adware

Avinstaller fra Windows

For å fjerne DNS Unlocker fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

 1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
 2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Finn oppføringer tilknyttet DNS Unlocker i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
 4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
 5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
 6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

 1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
 2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
 4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
 5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
 6. Klikk OK når prosessen er fullført.

Fjern DNS Unlocker fra Mac OS X system

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern DNS Unlocker fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern DNS Unlocker fra Mac OS X system

Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Slett uønskede utvidelser fra MS Edge:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Utvidelser.
 2. Fra listen, velger du utvidelsen. Klikk på girikonet.
 3. Klikk på Avinstaller nederst. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Fjern informasjonskapsler og annen nettleserdata:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Personvern og sikkerhet.
 2. Under Fjern nettleserdata, klikker du på Velg hva du vil fjerne.
 3. Velg alt (bortsett fra passord, men du bør eventuelt inkludere medielisenser) og klikk på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill ny fane-side og startside:

 1. Klikk på menyikonet og velg Innstillinger.
 2. Velg Ved oppstart.
 3. Klikk på Deaktiver hvis du finner mistenkelige domener.

Tilbakestill MS Edge hvis ovennevnte steg ikke fungerer:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Flere detaljer nederst i vinduet.
 3. Velg fanen Detaljer.
 4. Bla nedover og finn alle oppføringer med navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle disse og velg Avslutt oppgave for å stanse MS Edge fra å kjøre. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Hvis dette ikke hjelper, må du bruke en metode for avansert tilbakestilling av Edge. Merk at du må sikkerhetskopiere dataene dine før du fortsetter.

 1. Finn følgende mappe på datamaskinen din: C:\\Brukere\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Trykk på Ctrl + A for å velge alle mapper.
 3. Høyreklikk på dem og velg Slett. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge
 4. Høyreklikk på Start-knappen og velg Windows PowerShell (Admin).
 5. Når det nye vinduet åpnes, kopierer og limer du inn følgende kommando, og klikker på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Instruksjoner for Chromium-basert Edge

Slett utvidelser i MS Edge (Chromium):

 1. Åpne Edge og velg Innstillinger > Utvidelser.
 2. Slett uønskede utvidelser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tøm hurtigminnet og nettleserdata:

 1. Klikk på Meny og gå til Innstillinger.
 2. Velg Personvern og tjenester.
 3. Under Fjern nettlesingsdata, velger du Velg hva du vil fjerne.
 4. Under Tidsintervall, velger du Alt.
 5. Velg Fjern nå. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Chromium-basert MS Edge:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. På venstre side velger du Tilbakestill innstillinger.
 3. Velg Gjenopprett innstillinger til standardverdier.
 4. Bekreft med Tilbakestill. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Mozilla Firefox

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til DNS Unlocker og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis DNS Unlocker ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. DNS Unlocker skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet DNS Unlocker ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som DNS Unlocker under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle DNS Unlocker-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av DNS Unlocker. Tilbakestill Google Chrome

Tilbakestill Safari

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet DNS Unlocker og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt DNS Unlocker registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk