Fjern CryLocker-virus

CryLocker fjerningsguide for virus

Hva er CryLocker ransomware-virus?

Cry ransomware oppdateres – CryLocker virus

Det virtuelle samfunnet bør være på vakt ettersom et nytt ransomware – CryLocker-virus – nylig er blitt lansert. Denne nettrusselen er en alternativ versjon av tidligere lanserte Cry virus, som står for Central Security Organization. Hackerne har brettet opp ermene for å lage en melding og varsle brukerne om et påstått militært virus. Selv om denne trusselen kan virke svært skremmende, bør du være oppmerksom på at hackere benytter seg av psykologisk terror. Du bør ikke kaste bort tiden og fjerne CryLocker snarest mulig. For å gjøre dette kan du benytte FortectIntego. Hvis du utsetter eliminering av trusselen kan CSTO ransomware forårsake enda mer skade. Selv om ransomware-trusselen har låst alle dine viktige filer bør du ikke miste håpet. Virusforskere mistenker nemlig at malware-trusselen kan dekrypteres. Det du kan gjøre nå er å begynne å fjerne CryLocker.

Hackerne ser ut til å sympatisere med utviklerne av de beryktede virusene CryptoWall og CryptoLocker. Den nye trusselen er navngitt på samme måte, og malware-trusselen deler dessuten flere egenskaper med disse virusene. Trusselen benytter i tillegg kommando og kontrollservere for å innhente viktig informasjon om ofrenes operativsystemer. I tillegg mistenker man at hackerne lagrer dekrypteringsverktøyene der. I motsetning til tidligere versjoner av Cry, introduserer den nyeste versjonen en unik egenskap. Viruset sender de innhentede dataene til flere ulike IP-lokasjoner ved hjelp av UDP (User Datagram Protocol). Viruset lagrer også offerets data på nettsider som Imgur.com og Pastee.org. Ransomware-trusselen kan dessuten identifisere lokasjonen til ofrene ved hjelp av nærliggende SSID WiFi-nettverk.

Malware-trusselen CryLocker har en tendens til å kryptere et stort antall ulike bilder, dokumenter, lyd- og videofiler. Dermed kan hackerne påføre offeret mest mulig skade. Viruset legger til en .cry-endelse til alle infiserte filer. I tillegg har CryLocker en tendens til å slette skyggekopier ved hjelp av kommandoen vssadmin delete shadows /all /quiet. Dette betyr at brukeren har færre muligheter til å låse opp filene. Viruset presenterer kravene sine i filene Recovery_[random_characters].html og !Recovery_[random_characters].txt. Malware-trusselen krever 1.1 BTC, som tilsvarer omtrent 625 USD.

Hvordan infiseres systemer av malware?

Dette viruset spres via søppelpost. Denne teknikken er svært populær ettersom brukere ikke er forsiktige nok når de mottar e-poster fra ukjente avsendere. Man har imidlertid sett en økt oppmerksomhet rundt ransomware-trusler. Derfor prøver hackere å lure ofrene ved å forfalske e-poster med skatteoppgjør eller leveringsvarsler. Hvis du får en e-post fra FBI eller skatteetaten bør du ta kontakt med avsenderen direkte for å unngå misforståelser. I tillegg bør du øke sikkerheten på enheten din ved å oppdatere eksisterende programvare og installere et antispyware-program, som for eksempel [1], for å minimere risikoen for å bli kapret av CryLocker.

Fjerning av CryLocker

Den beste måten for å fjerne CryLocker-viruset er å bruke et sikkerhetsprogram, for eksempel FortectIntego eller Malwarebytes. Disse programmene håndterer malware-trusselen i løpet av få minutter. Når elimineringsprosessen er fullført bør du vurdere hvordan du kan gjenopprette filene dine. Vi presenterer noen forslag nederst på denne siden. Disse forslagene kan hjelpe deg med å gjenopprette i hvertfall noen av filene dine. Hvis du ikke klarer å fjerne CryLocker på grunn av at operativsystemet ikke fungerer som det skal, er du velkommen til å bruke våre retningslinjer for gjenoppretting.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell CryLocker fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern CryLocker ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av CryLocker. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av CryLocker er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne CryLocker fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av CryLocker kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Hvor praktisk er Data Recovery Pro?

Dette programmet er praktisk når du ønsker å gjenopprette dataene etter en uventet feil på systemet eller i et program. Det kan dessuten være nyttig for å gjenopprette filer som er infiserte av CryLocker.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av CryLocker ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Benytte CryLocker Decrypter

Frem til IT-ekspertene lanserer en løsning, kan dette gratis dekrypteringsverktøyet være nyttig.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot CryLocker og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk