Hva er Chrome.exe? Bør jeg fjerne det?

Chrome.exe-prosessen kan enten være legitim eller ondsinnet

Chrome.exe er en dataprosess som kjøres av Google Chrome. Den oppstår så snart nettleseren åpnes, og benytter ikke spesielt mye av systemets ressurser. Prosessen kan imidlertid være en skjult aware-trussel, tilknyttet Poweliks-viruset. Det er designet for å generere utallige påtrengende annonser ved å bruke mye prosessorkraft.

Flere Chrome.exe 32-prosesser som utnytter inntil 100 % av datakraften, kan være til permanent skade på datamaskinen. Du kan oppleve betydelig reduksjon i hastighet, at programmer fryser og at svartiden er høy. Etter hvert som tiden går kan dessuten systemet bli ustabilt.

I tillegg genererer Chrome.exe *32-prosesser irriterende annonser. Disse kan dukke opp som bannere, popup-annonser og intext-lenker på ofte besøkte nettsider. På tross av at annonsene ser genuine ut, er de designet for å lure brukere til å klikke på dem og øke pay-per-click-inntekten for utviklerne. 

Du bør dessuten være oppmerksom på at slike annonser normalt promoterer unyttige og kostbare optimeringsverktøy, programvare eller andre produkter. Disse kan i verste fall lede deg til malware-infiserte nettsider og datamaskinens sårbarheter avsløres. Ved å ha en falsk Chrome.exe-prosess i oppgavebehandleren kan du dermed risikere alvorlige datainfeksjoner. 

Det finnes altså to versjoner av denne prosessen – en vanlig og en ondsinnet prosess. Eksperter har en tendens til å kalle adware-trusselen om «*32 task manager»-virus ettersom den enkelt kan gjenkjennes i oppgavebehandleren. Den legitime filen er kun synlig når nettleseren er åpen, mens malware-trusselen kjører ved oppstart. 

Hvis du er i tvil og ønsker å sjekke denne filen i oppgavebehandleren, kan du høyreklikke på den og åpne fillokasjonen. Den opprinnelige Chrome.exe-prosessen er plassert i C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application. Hvis du finner filen i en annen mappe, kan datamaskinen din være infisert av trojaneren Poweliks.

Vi fraråder at du prøver å fjerne Chrome.exe-viruset selv. Det kan være vanskelig å finne alle komponenter og beskytte systemet ditt på riktig måte. I stedet bør du kjøre et komplett systemskann med et antimalware-verktøy for å være helt sikker på at prosessen faktisk er ondsinnet.

Chrome.exe *32-viruset kan fjernes ved bruk av FortectIntego eller et annet solid sikkerhetsprogram. Du bør dessuten være oppmerksom på at dette er det tryggeste valget, ettersom antivirus-programmet også fjerner alle adware-komponenter. Dermed blir datamaskinen din helt fri for potensielt uønskede programmer (PUP-er), og systemet beskyttes for fremtiden. 

Farene med freeware-programmer: De kan komme med en adware-trussel 

Veldig mange brukere tror at potensielt uønskede programmer (PUP-er) kommer inn i systemet deres eksternt. Dette er imidlertid langt fra realiteten. De leveres nemlig sammen med gratisprogrammer som brukerne laster ned fra nettet. Denne distribusjonsteknikken kalles bundling, og gjør det mulig for utviklerne å installere PUP-er som ekstrakomponenter på ofrenes datamaskiner.

Ifølge malware-ekspertene hos LosVirus.es, kan du enkelt unngå å bli infisert av adware ved å følge denne veiledningen:

  1. Velg kun Advanced/Custom installasjon av gratisprogrammer;
  2. Ikke hopp over steg i prosessen;
  3. Hvis du ser forhåndsvalgte markeringer, må du fjerne disse;
  4. Alltid bruk et solid sikkerhetsprogram og oppdater det jevnlig.

Fjerning av Chrome.exe-viruset

Vi ønsker å advare leserne våre om at fjerning av Chrome.exe *32-viruset kun må gjøres av erfarne brukere. Hvis du ikke har spesifikke IT-ferdigheter, bør du gå til anskaffelse av et profesjonelt antivirus-program og kvitte deg med adware-programmet automatisk. Dette er det tryggeste alternativet for å unngå skader på systemet ditt. 

Du kan fjerne Chrome.exe-viruset med FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes. Disse programmene anbefales av IT-ekspertene våre, og vanlige databrukere bør velge et av disse sikkerhetsverktøyene. Du kan også velge et annet antivirus-program hvis det er godkjent av eksperter og robust nok. 

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk