Fjern Poweliks-virus (Instruksjoner for fjerning) - oppdateringer okt 2017

Poweliks fjerningsguide for virus

Hva er Poweliks-virus?

Poweliks-virus er en filløs infeksjon som er vanskelig å fjerne

Poweliks-virus

Poweliks-virus (også kjent som Trojan.Poweliks, Trojan.Poweliks!gm, osv.) er en skadelig trojansk hest. I motsetning til vanlige virus, oppretter det ikke en fysisk fil på operativsystemet. I stedet setter det inn ondsinnet kode i en legitim Windows-prosess som allerede kjører på systemet, og unngår dermed å bli oppdaget.

For øyeblikket er det i stand til å påvirke kun maskiner som bruker Windows OS. Viruset oppdateres hver eneste dag, så det er ingen garanti for at denne trusselen ikke begynner å infisere andre maskiner i den nærmeste fremtid. Akkurat som med andre trojanske hester, anbefaler vi på det sterkeste at trusler som Trojan.Poweliks unngås ettersom de kan brukes til en rekke ulike ondsinnede aktiviteter.

I de fleste tilfeller kan Poweliks-viruset brukes til å infisere PC-systemet ditt med tilknyttet malware. I tillegg kan det kjøre, laste ned oppdateringer og initiere andre skadelige aktiviteter som kan mottas av en angriper.

Normalt utfører Poweliks-trojaneren svindeloperasjoner via klikk. Det kobler til ulike domener og laster ned annonser fra dem. Det ondsinnede viruset samhandler med disse annonsene uten av brukeren er klar over det. På denne måten tjener de penger til utviklerne sine ved hjelp av offerets datakraft og internettilkobling.

Det tydeligste tegnet på at Poweliks allerede skjuler seg på PC-systemet ditt er at DLLHOST.exe, dllhst3g.exe, dllhost.exe *32, dllhst3g.exe *32 og lignende oppføringer vises i oppgavebehandleren.

Du har sannsynligvis allerede oppdaget at det ondsinnede viruset har en tendens til å skjule tilstedeværelsen sin ved å infisere legitime prosesser og få dem til å kjøre ondsinnede oppgaver. Dette gjør det lettere å unngå å bli oppdaget som malware, og dermed å bli fjernet hvis brukeren kjører et sikkerhetsprogram. Eksperter hos DieViren.de sier imidlertid at du ikke bør ha noen problemer med å fjerne Poweliks hvis du bruker et oppdatert antimalware-program.

I tillegg kan du oppdage at PC-en din kjører saktere enn før, at programmer tar lenger tid å starte, at noen deler av legitime nettsider ikke vises osv. Hvis disse problemene allerede plager deg, bør du kjøre et komplett systemskann med FortectIntego eller et annet vel ansett antispyware-program umiddelbart, og fjerne Poweliks-viruset.

Poweliks-trojanerPoweliks-viruset er en trojaner, og anses dessuten for å være en filløs infeksjon. Det påvirker legitime Windows-prosesser uten å etterlate fysiske filer på det infiserte systemet.

Slik infiltreres offerets system

I henhold til ulike sikkerhetseksperter, spres denne trusselen først og fremst ved bruk av Trojan.Mdropper. Denne trojaneren kan lases ned fra ulovlige nettsider som normalt brukes til å spre ulike virus. Denne nettinfeksjonen kan dessuten enkelt prøve å infisere PC-en din via søppelpost, villedende varsler eller lignende distribusjonsmetoder. Vi anbefaler derfor på det sterkeste å unngå e-poster som rapporterer om uventede premier og gevinster.

I tillegg bør du holde deg unna annonser som tilbyr seg å oppdatere din Flash Player, FLV Player og lignende programmer. For å gjøre dette bør du kun bruke programmenes offisielle nettside. For å forbli trygg bør du dessuten alltid beskytte PC-en din.

Dette betyr at du må sørge for å ha et antivirus-program på datamaskinen din, og du bør i tillegg installere et vel ansett antispyware-program. Husk at disse programmene må oppdateres. Dette bidrar til å unngå sårbarhet i sikkerheten, og forhindrer dessuten infiltrering av trusler som denne.

Fjern Powerliks-viruset og rydd opp rotet det har skapt på datasystemet ditt

Trojaneren er fremdeles aktiv, så hvis du ønsker å fjerne Poweliks 2017-viruset bør du vurdere å installere et oppdatert antimalware-program. Hvis du ønsker å sikre at PC-en din er trygg, bør du kjøre et komplett systemskann med et av disse programmene: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Sørg for at du bruker den oppdaterte versjonen for å fjerne alle mistenkelige filene fra datamaskinen din.

Vi fraråder at du prøver å fjerne Poweliks manuelt, ettersom dette krever spesifikke dataferdigheter. Denne trojaneren anses som å være en filløs infeksjon, noe som betyr at det ikke er nok å slette noen filer på systemet for å bli kvitt den. For å fikse skaden som er utført av dette ondsinnede programmet bør du du bruke et program for automatisk fjerning av malware.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Poweliks fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

For å fjerne Poweliks bør du først bruke denne veiledningen til å starte datamaskinen i riktig modus for å fjerne malware.

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern Poweliks ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Poweliks. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av Poweliks er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Poweliks og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk