Fjern Anonymous-virus (Enkel veiledning for fjerning)

Anonymous fjerningsguide for virus

Hva er Anonymous ransomware-virus?

Hva ligger bak Anonymous-viruset?

Hvis du har fulgt med på nyhetene i IT-verdenen kan du ha hørt om Anonymous-viruset som nylig har dukket opp. Dette ransomware-viruset er en trussel som terroriserer nettsamfunnet ved å kryptere personlig informasjon. I tillegg presser det ofre til å overføre penger innen 72 timer. Ellers blir alle krypterte filer eliminert for godt. Denne strategien er ikke ny blant ransomware-utviklere. Noen hackere har en tendens til å overdrive truslene sine for å skremme brukerne. De krypterte filene kan imidlertid være ytterst viktige, så det er ikke alle brukere som tar sjansen. Løsesummen på $125 ser ikke nødvendigvis ut som så altfor mye penger. På tross av dette advarer vi deg om å utføre betalingen. Når det gjelder de gjeldende tendensene til Cerber og CryptXXX-viruset er det ingen garanti for at du får tilbake de krypterte dataene. Du bør helle konsentrere deg om å fjerne Anonymous-viruset.

Det virker til at Anonymous-hackerne er populære blant aktuelle ransomware-utviklere. Selv om den opprinnelige versjonen av denne trusselen dukket opp allerede for et par måneder siden, har det vært en stadig økende tendens til å dele rampelyset med denne kjente hacker-gruppen. MIRCOP og .Locked ransomware-virus er også nylige trusler som prøver å imitere gruppen ved å bruke en lignende måte å skrive på. Alle tre virus benytter dessuten et bilde av Guy Fawkes. På tross av disse likhetene er det få forskjeller i hvordan viruset infiserer ofrene og hvordan det fungerer på. Anonymous-viruset benytter populære AES- og RSA-algoritmer for å sikre at krypteringsprosessen fungerer som den skal og at vanlige brukere ikke klarer å dekryptere filene.

Malware-trusslen benytter populære strategier for å true brukere til å betale løsesummen innen 24 og 72 timer. Etter den indikerte tidsperioden er utløpt blir de krypterte filene slettet. Så snart Anonymous-trusselen har infisert datamaskinen din bør du infinne deg med datatapet. Du vil ikke nødvendigvis få tilbake filene dine. Når det gjelder programmets funksjonalitet kjører det oppgaven «anonpop» i oppgavebehandleren. På grunn av dette åpnes filen payment_instrukctions.jpg med instruksjoner. Det er observert at ransomware-trusselen indikerer flere e-postadresser for å kontakte dem: [email protected], [email protected], og [email protected].

Når det gjelder den første e-postadressen er det noen som mistenker at Anonymous-trusselen kan være relatert til en annen trussel av samme type – TowerWeb-viruset. Det virker til at det få hacker-grupper som okkuperer ransomware-arenaen og lanserer en rekke lignende ransomware-programmer. For ikke lenge siden dukket virus med .xtbl-endelsen opp en etter en, men nå styres ransomware-markedet av nettkriminelle som har sympati for Anonymous. Viruset logger deg ut fra operativsystemet. Før det gjør dette bør du avslutte «anonpop»-oppgaven i oppgavebehandleren. Det kan forhindre at viruset gjør mer skade. Hvis du ikke rekker det i tide bør du fokusere på å fjerne Anonymous. For å gjøre dette er FortectIntego et nyttig verktøy.

Hvordan spres trusselen?

Anonymous-viruset spres via vedlegg til søppelpost. Svindlere har blitt stadig flinkere til å overbevise brukere om å åpne nødvendige vedlegg og skjule Anonymous eller andre ransomware-programmer. Vær forsiktig med å åpne e-poster og spesielt vedlegg hvis du mottar meldinger fra en ukjent avsender. Se på avsenderen og teksten i e-posten. Normalt vil du kunne oppdage grammatikk- eller skrivefeil.

Fjerning av Anonymous

Når det gjelder kompleksiteten og den aggressive oppførselen til dette viruset bør du ikke kaste bort tiden din og benytte et antispyware-program for å slette Anonymous-viruset. Du kan være sikker på at programmet utfører denne oppgaven skikkelig og renser systemet på en fullstendig måte. Viruset er imidlertid programmert slik at det ikke lar deg fjerne Anonymous på en enkel måte. Hvis du ikke klarer å åpne sikkerhetsprogrammet eller du ikke får tilgang til nettet kan du følge instruksjonene for gjenoppretting som gis nedenfor. Etter at trusselen er eliminert kan du vurdere alternative måter for å beskytte filene dine. Lagre dem på flere plasser. Du kan benytte ulike enheter for lagring av informasjon.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Anonymous fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern Anonymous ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Anonymous. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av Anonymous er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Anonymous og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk