Fjern .Locked-virus

.Locked fjerningsguide for virus

Hva er .Locked-virus?

Hva er det viktigste du trenger å vite om .Locked-viruset?

.Locked er et ransomware-virus som infiltrerer datamaskinen din og krypterer dine personlige data. Deretter står du ovenfor et dilemma – betale løsesummen eller si farvel til den krypterte informasjonen. Dersom du er blitt offer for dette ransomware-programmet bør du først og fremst fjerne .Locked-viruset. Du kan lese instruksjonene for fjerning nedenfor.

Dette ransomware-viruset virker å være veldig likt andre beryktede ransomware-trusler som Locky virus, .locky filendelse-virus, TeslaCrypt, Cerber og KeRanger. Det finnes imidlertid små forskjeller mellom eldre ransomware-truslene og dette malware-programmet. .Locked ransomware benytter en AES-256 krypteringsalgoritme i motsetning til for eksempel RSA-2048 og AES-128 som benyttes av Locky. Dessuten krever dette ransomware-programmet $500, noe som tilsvarer 1,22 bitcoins, i motsetning til det vanlige kravet på $400. Dersom du ikke skynder deg med å betale pengene innen den spesifiserte tidsperioden, vil beløpet dobles! Dersom du har bestemt deg for å la deg kontrollere av nettkriminelle og betale pengene, vil du så snart du trykker «Pay»-knappen bli vist detaljerte betalingsinstruksjoner. Deretter må du laste ned en bestemt programvare og den private dekrypteringsnøkkelen. Vi anbefaler imidlertid ikke at du gjør dette ettersom det ikke finnes noen garanti for at det vil fungere. Dermed kan du avsløre personlig informasjon og tape pengene dine, men uten å få tilgang til dine personlige filer. Derfor bør du vurdere å fjerne .Locked heller enn å gjøre som de nettkriminelle krever. For å fjerne programmet anbefaler vi at du bruker FortectIntego.

Når det gjelder utviklerne av dette ransomware-programmet er det enkelte som spekulerer i om den kjente hacker-organisasjonen Anonymuos kan være tilknyttet. Disse mistankene oppstod like etter at et annet ransomware, Anonymous-viruset, dukket opp. Dette viruset ser ut til å komme fra organisasjonen. Med tanke på evnene til denne gruppen som klarte å hacke seg inn til internasjonale myndigheter og private institusjoner, kan .Locked-viruset vise seg å bli en stor utfordring. Hackerne benytter dessuten et bilde av Anonymous-masken, noe som ytterligere forsterker mistanken.

Hvordan blir datamaskiner infisert av .Locked ransomware?

Som lignende malware, dukker dette viruset opp via infiserte vedlegg i søppelpost. Et offer mottar en falsk faktura eller en advarsel som inkluderer en Zip- eller en Word-fil med en makrokode. Dersom offeret laster ned filen til operativsystemet begynner ransomware-programmet å kryptere viktige dokumenter, sertifikater, jobbkontoer, rapporter og privat informasjon. Så snart det har fullført jobben etterlater det en .locked-fil i de krypterte mappene. Deretter vil en melding oppstå på skjermen for å varsle brukeren om denne aktiviteten.

I tillegg er det blitt observert at .Locked malware også kan spres via en trojaner. Denne trusselen gir en nødvendig forkledning for ransomware-programmet. Normalt kan en trojaner gå umerket forbi et antivirus-program ettersom det virker til å være en legitim fil. Etter at det har kommet seg gjennom sikkerhetsprogrammene på systemet blir det ondsinnede innholdet frigitt og .Locked ransomware starter på oppgavene sine. I denne situasjonen må du ha et antimalware-program for å oppdage trojanere og andre slike malware-trusler. I tillegg spres enkelte ransomware-programmer via piratkopierte spill. Dersom du er en gamer bør du derfor være oppmerksom på PUP-er som angriper datamaskinen din etter å ha lastet ned et spill.

Fjerning av .Locked

Dersom du er infisert av ransomware-programmet .Locked bør du innfinne deg med at de krypterte filene kan være tapt for alltid. Du kan gjenopprette dem fra en sikkerhetskopi, men dersom du ikke har kopier er det godt mulig at du aldri får filene dine tilbake. Manuell fjerning av denne trusselen vil ikke nødvendigvis fungere på grunn av den komplekse strukturen av programmet og dets krypteringsalgoritme. Derfor står du igjen med kun én løsning – å fjerne .Locked ved hjelp at et kraftig antimalware-program, som for eksempel FortectIntego eller Malwarebytes. Til slutt er det viktig å oppdatere sikkerhetsprogrammet jevnlig for å sikre komplett beskyttelse. Dersom du ikke klarer å kjøre noen av programmene som nevnes ovenfor kan du følge veiledningen som gis nedenfor

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell .Locked fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern .Locked ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av .Locked. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av .Locked er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot .Locked og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk