Fjerne YAC (Veiledning for fjerning) - oppdateringer jul 2017

YAC fjerningsguide

Hva er YAC?

Hva er YAC?

YAC

YAC (kan også finnes som Yet Another Cleaner) er et mistenkelig sikkerhetsprogram som tilhører Elex do Brasil Participações Ltda Technology Inc. Uansett hvor harmløst det ser ut til å være bør du være oppmerksom på at det har initiert ulike diskusjoner på nettet. Selv om vi ikke kan si at dette er et ondsinnet program som ikke er i stand til å oppdage virus, bør du være veldig forsiktig med det fordi det er knyttet til tvilsom aktivitet.

Etter installasjon av YAC på datamaskinen din kan du oppdage at det er umulig å avinstallere det og du kan til og med måtte installere enda et sikkerhetsprogram for å gjøre dette. I tillegg virker det som at det kan spres buntet med andre programmer, så du bør definitivt overvåke installasjonsprosessen. Ellers kan du oppdage at datamaskinen din er kapret av MyPC backup, Search.yac.mx, isafe og andre potensielt uønskede programmer. Så snart disse programmene kommer inn i datamaskinen kan de initiere ulike systemendringer og begynne å forårsake uønskede aktiviteter, for eksempel omdirigeringer, nedsatt hastighet, popup-annonser osv.

Dessverre er ikke dette alt… Etter å ha sjekket brukervilkårene til YAC fant vi følgende setning: «Affiliation with anti-spyware and anti-malware companies: Malwarebytes (Malwarebytes Antimalware), PC Tools (Spyware Doctor), Enigma Software (SpyHunter 4), SUPERantispyware (Superantispyware), SurfRight B.V. (Hitman Pro).» Vi er omtrent sikre på at disse antivirus- og antispionvare-utviklerne ikke har noen anelse om denne affilieringen. Dersom du ønsker å forbli trygg og unngå alle slags virus bør du velge ett av de nevnte programmene og installere det på datamaskinen din. I tillegg anbefaler vi å fjerne Yet Another Cleaner fra datamaskinen din. Den enkleste måten å gjøre dette på er ved hjelp av FortectIntego.

YAC

Hvordan kan YAC oppstå på datamaskinen min?

Akkurat som andre programmer som er utviklet for å bedre PC-beskyttelsen, kan Yet Another Cleaner lastes ned fra den offisielle nettsiden og sider som Softpedia eller Cnet. Som vi allerede har nevnt bør du dessuten være veldig forsiktig med installasjoner siden det kan komme inn i PC-systemet ditt med en pakke med andre mistenkelige komponenter.

Vær oppmerksom på at dette programmet også kan laste ned søkemotoren Search.yac.mx, som i tillegg kan prøve å endre systeminnstillingene dine og forårsake omdirigeringer til affilierte nettsider, irriterende popup-annonser og andre problemer på datamaskinen din. For å oppsummere kan vi ikke si at Yet Another Cleaner er et ondsinnet program, men vi kan heller ikke garantere at det er et pålitelig verktøy som kan forbedre PC-ens funksjonalitet. Dersom du vil holde datamaskinen din fri for virus, bør du sette din lit til pålitelige sikkerhetsverktøy som FortectIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner.

Hvordan kan jeg fjerne YAC?

Dersom du synes at YAC-annonser og varsler er unyttige, bør du umiddelbart kvitte deg med dette programmet. For å gjøre det kan du bruke følgende steg:

Windows 7 / Vista / XP

  • Klikk Start → Kontrollpanel → Programmer og Funksjoner (dersom du bruker Windows XP, klikker du på Legg til/Fjern programmer).
  • Her ser du etter Yet Another Cleaner, PC Backup, YAC Search, iSafe eller andre nylig installerte og mistenkelige programmer.
  • Avinstaller dem og klikk på OK for å lagre endringene.

Windows 8

  • Dersom du bruker Windows 8, høyreklikker du i nedre venstre hjørne av skjermen. Så snart Hurtigmenyen vises, velger du Kontrollpanel og Avinstaller et Program.
  • Her ser du etter Yet Another Cleaner, PC Backup, YAC Search, iSafe eller andre nylig installerte og mistenkelige programmer.
  • Avinstaller dem og klikk på OK for å lagre endringene.
Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk