Fjern WinThruster-virus (oppdatert nov 2017) - Veiledning for fjerning

WinThruster fjerningsguide for virus

Hva er WinThruster-virus?

Tenk deg om to ganger før du installerer WinThruster – du kan bli skuffet

Skjermbilde av WinThruster

WinThruster er et optimeringsprogram som beskrives som upålitelig av sikkerhetsekperter. Det kan ikke kalles et virus eller et såkalt rouge program, men funksjonaliteten er uklar. Programmet er utviklet av Solvusoft Corporation, som også står bak produkter som WinSweeper og DriverDoc.

Hvis du leter etter informasjon om dette optimeringsprogrammet, antar vi at du nylig har installert det på datamaskinen din og at det nå ber deg om å kjøpe fullversjonen. Du har sannsynligvis sett nettsider som betrakter dette optimeringsprogrammet som WinThruster-virus, men du bør være klar over at begrepet virus ikke bør brukes når det er snakk om nettopp dette programmet.

Det er likevel få positive ting å si om dette verktøyet. Sikkerhetseksperter anser det som et potensielt uønsket program, og anbefaler ikke at det installeres eller at fullversjonen kjøpes. La oss se nærmere på detaljene og finne ut hvorvidt dette verktøyet kan stoles på.

Vi har besøkt den offisielle nettsiden til dette systemverktøyet, og har oppdaget at det lover å “Fix Errors And Optimize Your PC!” Dette enkle mottoet gjør imidlertid ikke at dette optimeringsverktøyet skiller seg ut fra resten av lignende programmer på markedet.

Det viser seg at det er kompatibelt med Windows 10, 8, 7, Vista, XP og til og med 2000. Ifølge den offisielle nettsiden, er WinThruster et verktøy som bidrar til å reparere PC-problemer, fjerne rot fra systemet, kjøre dataprogrammer raskere, utvide datamaskinens levetid og forbedre den generelle ytelsen til systemet.

Det høres ut som at WinThruster er et veldig nyttig verktøy som kan rydde opp på datamaskinen og øke ytelsen. I realiteten er det imidlertid slik at dette verktøyet kan komme til å skuffe deg. Først og fremst bør du være oppmerksom på at disse premium-funksjonene kun er tilgjengelige etter at du har kjøpt fullversjonen av WinThruster, som koster $39,95.

WinThrusterWinThruster er et legitimt program, men sikkerhetseksperter fraråder å installere det. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe det godtar du dessuten automatisk å fornye abonnementet ditt årlig. Informasjonen om årlig fornyelse er skrevet i liten skrift, og kan lett bli oversett av uoppmerksomme databrukere. Du bør dessuten være oppmerksom på at programmets funksjonalitet kan komme til å skuffe deg selv etter at du har kjøpt fullversjonen.

Brukere som nekter å kjøpe fullversjonen av programvaren kommer sannsynligvis til å bli introdusert for WinThruster-annonser som stadig minner om at fullversjonen må kjøpes. Først virker kanskje ikke dette som et stort problem, ettersom slike annonser kan lukkes med ett klikk.

Disse annonsene kan imidlertid etter hvert sette offerets tålmodighet på prøve. Det er derfor ikke overraskende at brukere som installerer dette verktøyet etter kort tid begynner å se etter retningslinjer for fjerning av WinThruster hvis de ikke ønsker å kjøpe programmet.

Hvis du ikke ønsker å kjøpe det kan du fjerne WinThruster ved å benytte instruksjonene som gis nedenfor denne artikkelen. Alternativt kan du bruke et vel ansett antimalware-verktøy for å slette det. Vi anbefaler programmer som FortectIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner.

TIPS: Vær forsiktig med å søke etter gratis produktnøkler til WinThruster eller crack til WinThruster på nettet. På denne måten risikerer du installasjon av ondsinnede filer, for ikke å nevne bøtene som gjelder ved bruk/distribusjon av piratprogrammer.

Tvilsomme distribusjonsmetoder av WinThruster

I noen tilfeller finner brukere WinThruster på systemet sitt uten å ha lastet det ned. Det kan bli plassert på systemet ditt uten at du oppdager det takket være villedende distribusjonsmetoder som bundling. La oss se på detaljene og forklare hvordan slike PUP-er kaprer datasystemer.

Slike potensielt uønskede programmer er normalt ikke veldig populære, så det sier seg selv hvorfor brukere ikke installerer dem av fri vilje. Utviklerne av slike programmer trenger dermed andre måter for å spre dem på, og tvinger brukerne til å installere dem. Derfor bruker de ofte bundling, og pakker produktene sine sammen med andre programmer. På denne måten blir programmene installert uten at brukeren er klar over det.

Strategien er ganske enkel – andre programmer tilbyr å installere WinThruster eller lignende verktøy i løpet av installasjonsprosessen. Hvis brukeren ikke avslår dem, blir programmene installerte uten at offeret engang får beskjed om det.

For å forhindre at dette skjer, bør brukere alltid benytte avansert eller tilpasset installasjon og velge bort alle ekstrakomponenter manuelt.

Vi har oppdaget at brukere har en tendens til å sette sin lit til forhåndsvalgte installasjonsmodi (anbefalt eller standard), som automatisk skjuler brukeravtaler for å legge til alle foreslåtte programmer på systemet.

Et trygt alternativ for fjerning av WinThruster

Hvis du ikke liker dette optimeringsverktøyet, bør du fjerne WinThruster og alle tilknyttede filer fra systemet. Dette kan enkelt gjøres ved hjelp av et antispyware-verktøy, men du kan også fjerne det manuelt.

Hvis du lurer på hvorfor sikkerhetseksperter alltid anbefaler installasjon av automatisk antispyware-verktøy, kan du ta en titt på den nyeste informasjonen om dagens virusaktivitet på nettsiden VirusActivity.

Selv om dette programmet ikke fortjener benevnelsen «WinThruster-virus», er vi redd du ikke blir fornøyd med funksjonaliteten. Nedenfor finner du detaljerte instruksjoner for fjerning av WinThruster som kan hjelpe deg med å avinstallere programmet:

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell WinThruster fjerningsguide for virus

Avinstaller fra Windows

Finn programmet i Control Panel > Install/Uninstall Programs. Programmet kalles WinThruster og utvikleren skal være Solvusoft Corporation. Klikk på programmet og velg Uninstall. 

For å fjerne WinThruster-virus fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

 1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
 2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Finn oppføringer tilknyttet WinThruster-virus i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
 4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
 5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
 6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

 1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
 2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
 4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
 5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
 6. Klikk OK når prosessen er fullført.

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt WinThruster registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk