Fjerne Win32.CoinMiner (Veiledning for fjerning) - oppdateringer feb 2018

Win32.CoinMiner fjerningsguide

Hva er Win32.CoinMiner?

CoinMiner-viruset er fremdeles aktivt

Bilde som illustrerer Win32.CoinMiner

CoinMiner-viruset drives som en kommando for å uthente bitcoins på brukerens datamaskin. Programvaren i seg selv er ikke ondsinnet, men det kan anses som det ettersom den normalt kommer inn i enheten uten offerets tillatelse, skjult som et annet program. Coin Miner har herjet på nettet helt siden 2011.

CoinMiner kan heldigvis oppdages ved hjelp av de fleste sikkerhetsprogrammer, inkludert Windows Defender. Det rapporteres normalt som trojan:win32/coinminer!bit eller win32/coinminer!bit. Hvis denne malware-trusselen infiltrerer operativsystemet ditt, bør det blokkeres snarest. Hvis du ønsker å sjekke systemet for å sørge for at denne trusselen ikke skjuler seg på datamaskinen din, kan du benytte et tredjepartsprogram som FortectIntego eller Malwarebytes, som dessuten kan hjelpe deg med å fjerne CoinMiner.

Siden originalversjonen dukket opp, har denne malware-trusselen vist seg i mange ulike varianter. Her er noen av dem:

  • Win32/CoinMiner.EE
  • Win32/CoinMiner.DV
  • Win32/CoinMiner.BB

Trusselen kan også kjøre kommandoen cgminer.exe på systemet. Den etterlater ingen synlige spor på datamaskinen, men du kan mistenke at den har infiltrert systemet når enheten begynner å yte dårligere. Systemprogrammer kan begynne å kjøre sakte eller slutte å svare. Du kan også oppdage CoinMiner i oppgavebehandleren. Denne trusselen kan bruke mer enn 40 % av datamaskinens prosessorressurser.

Redusert ytelse på systemet er et av hovedproblemene tilknyttet slike kryptominere. For å forbedre datamaskinens funksjonalitet og bruke den som vanlig må du derfor fjerne CoinMiner-viruset uten å sløse mer med systemets ressurser. Hvis du er interessert i å vite hvordan det har kommet seg inn i Windows-systemet ditt kan du lese videre.

Minere skjuler seg under nettleserutvidelser

Mining av kryptovalutaer har blitt svært populært blant malware-utviklere. Nettleserutvideler i Chrome Web Store, apper i Google Play og Apple Store er bevis på dette Heldigvis kan du unngå slike uønskede programmet ved å bruke spesifikke antiminingutvidelser i nettleseren din. Sørg for å tenke deg nøye om før du velger.

Hvis du oppdaterer antivirus-verktøyet ditt kan du dessuten klare å blokkere slike infeksjoner. Noen hackere har begynt å fokusere mer på kryptominere enn ordinær malware. Derfor kan det være skjebnesvangert å se bort fra muligheten for at slike programmer kan dukke opp sammen med ransomware – for å doble fortjenesten til nettkriminelle.

Det er derfor svært viktig at du sørger for at systemet ditt er oppdatert. Følg dessuten med på hvilke apper du laster ned, og hvor du laster dem ned fra. Merk at gratis lydredigeringsprogrammer, mediespillere og filkonverterere ofte kommer med uønskede ekstraprogrammer som er skjult under «anbefalt» og til og med «tilpasset» installasjon. Følg nøye med på hvert steg av installasjonsprosessen før du klikker på «Installer».

Bilde som viser CPU-bruk av Win32.CoinMinerForekomsten av Win32.CoinMiner påvirker datamaskinens ytelse.

Fjerning av Win32.CoinMiner

Et oppdatert antivirus-program kan blokkere trusselen før den kommer seg inn i systemet. Ifølge noen brukere, hjelper ikke Windows Defender og andre tredjepartsprogrammer for å fjerne CoinMiner-viruset. I slike tilfeller kan du skanne systemet med et antimalware-program.

Hvis denne trusselen har infiltrert systemet ditt sammen med en annen trojaner, kan du prøve å starte datamaskinen på nytt i sikkerhetsmodus og skanne systemet med antivirus- og antimalware-programmer. Du kan også gjenta denne prosessen i normalmodus. Disse stegene hjelper deg med å fjerne CoinMiner på en vellykket måte.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk