Fjern WebHelper-virus (Veiledning for fjerning) - oppdatert mai 2019

WebHelper fjerningsguide for virus

Hva er WebHelper-virus?

Web Helper – annonseinjiserende virus som legger til annonser hos populære nettsider

WebHelper-annonser

WebHelper er et annonsestøttet program som i det skjulte kan infiltrere systemet under prosessene utorrentie.exe og webhelper.dll. Hvis du bruker uTorrent til å laste ned filer og programmer, kan Web Helper åpne og vise annonser på datamaskinens skrivebord. Slike aktiviteter er ikke ondsinnede, men de er veldig irriterende. På grunn av dette er det mange som prøver å finne metoder for å fjerne WebHelper fra datamaskinene sine.

Sletting av filer tilknyttet Web Helper kan dessverre ikke hjelpe deg med å bli kvitt adware-programmet. Filene benytter seg normalt av hjelpeobjekter i nettleseren som installeres sammen med uTorrent. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du benytter et pålitelig sikkerhetsprogram.

Hvis du har funnet WebHelper på datamaskinen din, bør du være klar over at det viser annonser basert på brukerens nettleseraktiviteter og søk på nettet. For å gjøre dette, spores brukeren i en viss tidsperiode, og informasjon om hans eller hennes interesser innhentes. Dette inkluderer mest besøkte nettsider, annonser som klikkes på osv.

Så snart adware-programmet har innhentet nødvendig informasjon, begynner det å spille av annonser med lyd, og forvirrer brukeren fordi det er vanskelig å se hvilket program eller prosess som gjør dette. Lydens kilde kan avgjøres ved å åpne Windows Audio Mixer. Hvis du tror at deaktivering av lyd i WebHelper løser problemet, må vi imidlertid skuffe deg. Dette hjelper nemlig kun i en viss tidsperiode.

WebHelper virus

Lydannonser fra Web Helper er definitivt irriterende. Vi ønsker dessuten å advare deg om popup-vinduene og bannerne som du kan begynne å se under nettleserøktene dine. Vær oppmerksom på at de kan inneholde lenker til nettsider som kan være usikre.

utorrentie.exe-prosessen benytter prosessorkraft i det skjulte for å kommunisere med affilierte nettsider og laste ned deres annonser på datamaskinen din. Det største problemet tilknyttet slike aktiviteter er at datamaskinens hastighet reduseres. Vi er sikre på at du ikke ønsker å oppleve slike virtuelle ubehageligheter, så vi anbefaler på det sterkeste at du fjerner WebHelper.

Hvis du ikke klarer å slette viruset ved hjelp av vanlige metoder for fjerning av adware, kan du bruke veiledningen vår for automatisk fjerning, som er tilgjengelig nederst i denne artikkelen. Ved å følge disse kan du bli kvitt WebHelper (32 bit), utorrentie.exe, webhelper.dll og lignende prosesser for godt.

Så snart du har skannet datamaskinen med anbefalte programmer som FortectIntego eller Malwarebytes, kan du avinstallere WebHelper fra systemet. For å finne ut mer om hvordan dette programmet spres, kan du lese videre.

WebHelper-virusWebHelper er et program som spiller av lydannonser for uTorrent-brukere. Det finnes en metode for å fjerne WebHelper for godt.

Metoder for å forhindre annonsestøttede tilleggsprogrammer på datamaskinen din

Selv om WebHelper er del av uTorrent, kan du komme til å installere lignende, annonsestøttede programmer uten at du er klar over det. Derfor tilbyr vi en veiledning som forteller deg hvordan du kan forhindre at dette skjer.

 • Når du installerer gratis programvare, bør du velge «Custom» eller «Advanced» installasjon. Disse alternativene gir deg muligheten til å se alle ekstraelementer som legges til nedlastingen din.
 • Hvis du ikke gjør dette, og velger «Standard» eller «Default» installasjon, blir datamaskinen din fylt av potensielt uønskede programmer. Disse installasjonsvalgene har nemlig en tendens til å inneholde forhåndsgodkjenning til å installere alle foreslåtte ekstraprogrammer.
 • Velg «Custom» eller «Advanced», og velg bort alle ekstraprogrammer du ikke ønsker å ha på datamaskinen din.

Fjern WebHelper-annonser for godt

Det finnes en metode for å fjerne WebHelper-viruset for godt. Vær oppmerksom på at dette ikke er et kritisk dataprogram, og at det neppe utgjør en trussel mot sikkerheten din. Teamet hos Zondervirus.nl sier imidlertid at disse aktivitetene mildt sagt er svært irriterende.

Du kan slette Web Helper ved å bruke stegene som gis nedenfor. Du kan dessuten skanne systemet og se etter andre adwareprogrammer/nettleserkaprere med et antimalware-program. Noen av programmene vi anbefaler er listet opp nedenfor.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell WebHelper fjerningsguide for virus

Avinstaller fra Windows

For å fjerne WebHelper (utorrentie.exe) fra Windows 10 eller andre Windows-systemer, må du opprette en falsk kopi av den kjørbare filen. Du må gjøre følgende:

 1. Først må du avslutte uTorrent-prosessen som kjører på datamaskinen din. Klikk på Ctrl + Alt + Del, velg prosessen og klikk på End Task.
 2. Gå til C:\Users\[YOUR COMPUTER NAME]\AppData\Roaming\uTorrent\updates og åpne mappen som er navngitt i henhold til uTorrent-versjonen du bruker. I mappen finner du filen utorrentie.exe. Ikke gjør noe med denne. 
 3. Gå tilbake til forrige mappe, og klikk hvor som helst i den. Velg New > Text Document og gi filen et hvilket som helst navn, for eksempel test.txt. Klikk hvor som helst i mappen for å lagre navnet, og åpne deretter tekstfilen du nettopp har opprettet. Gå til File>Save As.
 4. Her velger du plasseringen til den nye filen. Velg mappen som inneholder filen utorrentie.exe file og lagre filen som utorrentie.exe her. Du må velge All files under alternativet Save as type.
 5. Du får spørsmål om hvorvidt du ønsker å overskrive filen som allerede eksisterer. Klikk på Yes.
 6. Du kan nå slette filen test.exe fra mappen updates. Gå til mappen som inneholder filen utorrentie.exe. Høyreklikk på denne filen og velg Properties.
 7. I fanen General, velger du alternativet Read-only under Attributes. Klikk på Apply og deretter OK.

TIPS: Noen dataeksperter foreslår at du deaktiverer automatiske uTorrent-oppdateringer for å løse problemet. Vi anser imidlertid ikke dette for å være et trygt valg (når det gjelder datamaskinens sikkerhet).

For å fjerne WebHelper-virus fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

 1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
 2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Finn oppføringer tilknyttet WebHelper-virus i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
 4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
 5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
 6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

 1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
 2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
 4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
 5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
 6. Klikk OK når prosessen er fullført.

Fjern WebHelper fra Mac OS X system

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern WebHelper fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern WebHelper fra Mac OS X system

Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Slett uønskede utvidelser fra MS Edge:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Utvidelser.
 2. Fra listen, velger du utvidelsen. Klikk på girikonet.
 3. Klikk på Avinstaller nederst. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Fjern informasjonskapsler og annen nettleserdata:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Personvern og sikkerhet.
 2. Under Fjern nettleserdata, klikker du på Velg hva du vil fjerne.
 3. Velg alt (bortsett fra passord, men du bør eventuelt inkludere medielisenser) og klikk på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill ny fane-side og startside:

 1. Klikk på menyikonet og velg Innstillinger.
 2. Velg Ved oppstart.
 3. Klikk på Deaktiver hvis du finner mistenkelige domener.

Tilbakestill MS Edge hvis ovennevnte steg ikke fungerer:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Flere detaljer nederst i vinduet.
 3. Velg fanen Detaljer.
 4. Bla nedover og finn alle oppføringer med navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle disse og velg Avslutt oppgave for å stanse MS Edge fra å kjøre. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Hvis dette ikke hjelper, må du bruke en metode for avansert tilbakestilling av Edge. Merk at du må sikkerhetskopiere dataene dine før du fortsetter.

 1. Finn følgende mappe på datamaskinen din: C:\\Brukere\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Trykk på Ctrl + A for å velge alle mapper.
 3. Høyreklikk på dem og velg Slett. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge
 4. Høyreklikk på Start-knappen og velg Windows PowerShell (Admin).
 5. Når det nye vinduet åpnes, kopierer og limer du inn følgende kommando, og klikker på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Instruksjoner for Chromium-basert Edge

Slett utvidelser i MS Edge (Chromium):

 1. Åpne Edge og velg Innstillinger > Utvidelser.
 2. Slett uønskede utvidelser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tøm hurtigminnet og nettleserdata:

 1. Klikk på Meny og gå til Innstillinger.
 2. Velg Personvern og tjenester.
 3. Under Fjern nettlesingsdata, velger du Velg hva du vil fjerne.
 4. Under Tidsintervall, velger du Alt.
 5. Velg Fjern nå. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Chromium-basert MS Edge:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. På venstre side velger du Tilbakestill innstillinger.
 3. Velg Gjenopprett innstillinger til standardverdier.
 4. Bekreft med Tilbakestill. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Mozilla Firefox

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til WebHelper-virus og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis WebHelper-virus ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. WebHelper-virus skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

Hvis Chrome-nettleseren din er kapret av dette adware-programmet, bør du fjerne det for å fikse nettleseren for godt.

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet WebHelper-virus ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som WebHelper-virus under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle WebHelper-virus-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av WebHelper-virus. Tilbakestill Google Chrome

Tilbakestill Safari

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet WebHelper-virus og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt WebHelper registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk