Fjerne WebDiscover Browser (Veiledning for fjerning) - oppdatert feb 2019

WebDiscover Browser fjerningsguide

Hva er WebDiscover Browser?

WebDiscover virus fortsetter å spres som en nyttig nettleser

WebDiscover Browser

WebDiscover Browser viruse er ikke en stor cybertrussel utviklet av et Canada-basert selskap kalt Webdiscover Media. Men det regnes som et potensielt uønsket program (PUP) fordi det har infisert Windows 10 og andre operativsystemer uten godkjenning av eierene. Den nyeste versjonen er WebDiscover Browser 2.

Når dette viruset kommer på systemet uinvitert, starter det sine reklamekampaner som skal omdirigere brukere til tredjeparts nettsteder. På grunn av en overdreven mengde av «Anonnser av WebDiscover», «Drevet av WebDiscover» eller «WebSiscover annonser» og omdirigeringer til Safestsearchers.com, programmet er klassifisert som en adware.

Utviklerene av denne PUP har forsøkt å presentere dette programet som en alternativ nettleser som forbedrer brukerens nettleservirksomhet ved å gi nyttige funksjoner. Disse funksjonene inkluderer raske koblinger til sosiale medier og nyhetssider samt et integrert søkefelt som festes til toppen av skrivebordet for enkel tilgang.

I virkeligheten an denne verktøylinjen bli irriterende rett etter at den begynner å være på toppen av hver applikasjon og forhindrer deg i å bruke dem riktig. Dessverre er det ikke den eneste uønskede funksjonen som denne alternative nettleseren utløser når den er installert på datamaskinen. De viktigste problemene er knyttet til de konstante omdirigeringer og uendelige popup annonsene som forårsakes ac WebDiscover virust mens du surfer på nettet.

Vanligvis er disse annonsene ment til å få internettbrukerens oppmerksomhet. Noen spesifikke søkeord kan være hyperlink koblet. Du kan også få tilbud om kuponger for dine besøkte nettsteder osv. Disse annonsene kan bli veldig påtrengene og kanskje er hoved grunnen til at så mange brukere begynner å lette etter WebDiscover fjerningstips bare dager etter installasjonen.

WebDiscover nettleser bildeWebDiscover nettleseren infiserer datamaskinen og tilordner seg automatisk som standard nettleser. Den legger til et søkefelt på toppen av skrivebordet og legger inn snarveier til den nederste verktøy linjen

Hovedfakta relatert til adware

Hvis du ser på designet til WebDiscover virker det til å være nesten identisk til Google Chrome. Dette er ikke en tillfeldighet siden denne nettleseren er basert på åpen kildekoden som Google CHrome tilpasset .
Likevel er det noen få ting som er forskjellige.

Først og fremst når du prøver å bruke nettleseren, forårsaker det omdirigereinger til mistenkelige søkemotorer inkludert safestsearches.com. På denne måten vil du uunngåelig legge merke til den allerede nevnte søkefeltet som er festet til toppen av skrivebordet ditt. Hvis du prøver å søke på noe med det vil du bli send til Bing søkemotoren. Du bør være veldig forsiktig med WebDiscover omdirigeringstendensen. .

I tillegg til det vil du også legge merke til at annonser stadig dukker opp både her og der, og noen ganger dekker det opprinnelige nettstedets innhold. Disse annonsene er ikke bare irriterende, men reduserer sidens lasthastighet og ytelse. De kan også føre til ytterligere forurensin av datamaskinen din, siden de vanligvis fremmer noen usikre tredjeparts nettsider, programvarer, verktøylinjer og andre produkter.

Ved hjelp av en slik aggressiv reklame genererer WebDiscover nettleserens malware kun inntekter for utviklerne i stedet for å tilby noen legitim, nyttig informasjon. Malware utviklerne samler ofte inn data om brukere og deres surfevaner. Det er stor sjanse for at denne applikasjonen også har integrert sporingsteknologi .

Den andre versjonen av denne beryktede webmotoren, WebDiscover 2 er basert på Chromium Builder, og dessverre blir den også installert på datamaskinene uten tillatelse fra eieren. Den annonsebaserte nettleseren kjører på datamaskinen som WebDiscover Media program og endrer datamaskinens innstillinger for å starte den som standard nettleser.

En problematisk tond med denne nettleseren er at antivirusverktøyene finner det vanskelig å finne og eliminere, så det skadelige programvaren kan fortsette å gjøre nettleser opplevelsen din elendig ved å overfulle dine besøte nettstedet med mange annonser og sponsede lenker.

Hvis du legger merke til annonser og bannere på dine besøkte sider eller tilfeldig tekst på nettsidene blir omgjort til hyperkoblinger, og hvis du fortsetter å motta anbefalinger for å oppdatere eller laste ned noen mistenkelige programvarer, betyr det ikke at du har blitt smittet med dette viruset.

Så hvis du ønsker å surfe trygt og uavbrutt anbefaler vi deg å fjerne WebDiscoveer fra datamaskinen. For å gjøre det kan du bare skanne systemet med et anerkjent anti malware verktøy som FortectIntego, og dette profesjonelle antivirusverktøyet vil ta seg av problemet for deg.

WebDiscover Browser

Hvordan kom jeg over dette programmet?

Denne kapringen er initiert ved å bruke forskjellige metoder. Den mest brukte er imidlertidig kalt «bundling». I et slikt scenario må brukeren laste ned gratis programvare hvor det følger med uønskede programmer som WebDisover.

Disse PUPene er skjult i avanserte og tilpassende alternativer som oftes utelates av brukere som hopper over de fleste trinnene i installasjonsprosossen. Dette må ikke bli gjort. Det vil spare deg for mange timer og nerver å oppdage og avvelge de programmene som er skjult her, og det garanterer deg installasjon av kun det eneste programmet du hadde hensikt å laste ned.

En annen viktig ting å huske på er at du bør unngå å bruke alle slags nedlastingsadministratorer og installatører som er beryktet for å distribuerer kombinert programvare for brukere som vil installere noen PDF omformere eller annen gratis programvare. Derfor bør du alltid laste ned programmer fra offisielle nettsider hvis det er mulig.

Bilde av WebDiscover nettleser applikasjonen

Hvor starter jeg med WebDiscover fjerning?

Som vi allerede har nevnt i de forrige avsnittene i artikkelen, bør WebDiscover viruset avinstalleres ved hjelp av anerkjent og pålitelig anti spyware som vil være veldig nyttig for inspeksjon av systemet og skjekker om det har blitt smittet.

Men siden viruset er god på å forvirre seg kan det være nødvendig å fjerne WebDiscover manuelt. I såfall bør du være klar over at dette trenger mer tid og teknise ferdigheter. Hvis du ikke føler deg overveldet av en lengre og mer komplisert prosedyre, og istedet for å overlate WebDiscover fjerning til det automatiske antivirusverktøyet, vil du fjerne det selv. Du kan skjekke det detaljerte fjerningsinstruksjonene som er presentert nedenfor.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell WebDiscover Browser fjerningsguide

Avinstaller fra Windows

For å fjerne WebDiscover fra Window, vær oppmerksom på at viruset kan prve å utsette fjerningen ved å gjemme seg på datamaskinen. Derfor er det viktig å vite hvor du skal se etter det. Mest sannsynlig vil du finne filene til dette viruset plassert i disse regissørene:

C:\Program Files\WebDiscoverBrowser\ 
C:\Documents and Settings\Application DataChromium\.

Også hvis du er infisert, avinstaller alle oppføringene relatert til WebDiscover Media.

For å fjerne WebDiscover Browser fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

 1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
 2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Finn oppføringer tilknyttet WebDiscover Browser i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
 4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
 5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
 6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

 1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
 2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
 4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
 5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
 6. Klikk OK når prosessen er fullført.

Fjern WebDiscover Browser fra Mac OS X system

Hvis denne adware infisrte Mac OS X, få ikke panik og følg instruksjonene som er angitt nedenfor.

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern WebDiscover Browser fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern WebDiscover Browser fra Mac OS X system

Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

I tillfelle du må avinstallere dette viruset fra Microsoft Edge nettleseren, bør du gå igjennom listen over nettleserutvidelsene dine og add ons, og fjenre de komponentene du ikke husker å ha installert eller som virker relatert til viruset ditt.

Slett uønskede utvidelser fra MS Edge:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Utvidelser.
 2. Fra listen, velger du utvidelsen. Klikk på girikonet.
 3. Klikk på Avinstaller nederst. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Fjern informasjonskapsler og annen nettleserdata:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Personvern og sikkerhet.
 2. Under Fjern nettleserdata, klikker du på Velg hva du vil fjerne.
 3. Velg alt (bortsett fra passord, men du bør eventuelt inkludere medielisenser) og klikk på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill ny fane-side og startside:

 1. Klikk på menyikonet og velg Innstillinger.
 2. Velg Ved oppstart.
 3. Klikk på Deaktiver hvis du finner mistenkelige domener.

Tilbakestill MS Edge hvis ovennevnte steg ikke fungerer:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Flere detaljer nederst i vinduet.
 3. Velg fanen Detaljer.
 4. Bla nedover og finn alle oppføringer med navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle disse og velg Avslutt oppgave for å stanse MS Edge fra å kjøre. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Hvis dette ikke hjelper, må du bruke en metode for avansert tilbakestilling av Edge. Merk at du må sikkerhetskopiere dataene dine før du fortsetter.

 1. Finn følgende mappe på datamaskinen din: C:\\Brukere\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Trykk på Ctrl + A for å velge alle mapper.
 3. Høyreklikk på dem og velg Slett. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge
 4. Høyreklikk på Start-knappen og velg Windows PowerShell (Admin).
 5. Når det nye vinduet åpnes, kopierer og limer du inn følgende kommando, og klikker på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Instruksjoner for Chromium-basert Edge

Slett utvidelser i MS Edge (Chromium):

 1. Åpne Edge og velg Innstillinger > Utvidelser.
 2. Slett uønskede utvidelser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tøm hurtigminnet og nettleserdata:

 1. Klikk på Meny og gå til Innstillinger.
 2. Velg Personvern og tjenester.
 3. Under Fjern nettlesingsdata, velger du Velg hva du vil fjerne.
 4. Under Tidsintervall, velger du Alt.
 5. Velg Fjern nå. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Chromium-basert MS Edge:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. På venstre side velger du Tilbakestill innstillinger.
 3. Velg Gjenopprett innstillinger til standardverdier.
 4. Bekreft med Tilbakestill. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Mozilla Firefox

For å fjerne WebDiscover og WebDiscover nettleser 2 fra FireFox, se etter mistenklige add ons eller utvidelser sm kan ha blitt lagt til nettleseren din. Eventuelle ukjente applikasjoner bør undersøkes og fjernes dersom de er funnet til å være mistenkelige.

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til WebDiscover Browser og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis WebDiscover Browser ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. WebDiscover Browser skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

Hvis du vil fikse Chrome, må du finansiere WebDiscover eller WebDiscover nettleser 2 relaterte tillegg. Likevel bør du også undersøke de andre nettleserne og slette programarer so også er installert på datamaskinen din.

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet WebDiscover Browser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som WebDiscover Browser under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle WebDiscover Browser-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av WebDiscover Browser. Tilbakestill Google Chrome

Tilbakestill Safari

Hvis safari nettleseren din lider av problemer knyttet til denne nettleseren, må du sørge for at du retter den etter anbefalingene nedenfor:

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet WebDiscover Browser og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt WebDiscover Browser registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk