Fjern Web-start.org-virus (oppdateringer 2016)

Web-start.org fjerningsguide for virus

Hva er Web-start.org-virus?

Bør jeg bruke søkemotoren Web-start.org?

Først skjuler Web-start.org-viruset seg på systemet, og det eneste tegnet på at det befinner seg der er en ny startside som vises hver gang brukeren åpner nettleseren. Det er faktisk ingenting annet enn en nettleserkaprer. Dette betyr at den har en tendens til å okkupere brukerens datamaskin og endre nettleserens innstillinger uten brukerens samtykke. I tillegg vil brukeren bli plaget av påtrengende annonser og omdirigeringer til andre nettsider. Hvis du oppdager Web-start.org-viruset på systemet ditt bør du derfor skynde deg med å fjerne det. Det kan spionere på nettleservanene dine og innhente store mengder personlig informasjon som senere kan bli brukt til ulike formål. Hvis du bryr deg om nettsikkerheten din bør du eliminere Web-start.org snarest.

Denne nettleserekapreren er utviklet av Plus-nettverket. Vi har nylig analysert et annet, tilknyttet produkt, loadstart.com. Noen av de mest fremtredende funksjonene i disse PUP-en er lignende URL-adresser og identiske hjemmesider. Kapreren tilbyr hurtigtilgang til Twitter, Facebook, Gmail, Amazon og eBay. I tillegg kan du skanne enheten din eller installere et tilleggsprogram for Skype direkte fra startsiden. Merk at slike fordeler kan ha negativ påvirkning ikke bare på datamaskinen din, men på flere systemprogrammer. Selv om PUP-et promoterer FortectIntego som et skanneverktøy bør du unngå å bruke det via denne kaprerens nettside. De tilbyr ofte skanneverktøy, men påliteligheten er tvilsom. Selv om de foreslåtte produktene er velkjente, kan de promoterte versjonene være utgitt av ukjente parter. Du bør uansett konsentrere deg om å eliminere PUP-et og slutte å bruke tjenestene det tilbyr.

WebStart kompilerer informasjon om nettleseraktiviteten din. Det registrerer med andre ord hvilke domener du besøker og hvor ofte du surfer. IP-adresse og geografisk lokasjon er også kjent for utviklerne av dette PUP-et. I motsetning til de fleste hackere får dette verktøyet tak i din personlige informasjon. Dermed kan innboksen din bli overfylt av ulike personlige tilbud. Utviklerne av dette PUP-et opplyser om at din personlige informasjon kan bli brukt til markedsførings- og annonseringsformål. Få brukere nyter det faktum at personopplysningene deres misbruker av tredjeparter. Web-start.org omdirigeringer kan dessuten forårsake store problemer. Når du er ute etter en viss nettside kan du bli videresendt til et annet shopping-domene. Dette er ikke et uvanlig fenomen for legitime nettleserverktøy.

Distribusjonsmetoder

Kapreren kommer normalt inn i offerets datasystem umerket. Det utnytter muligheten til å infisere datamaskiner når brukere skynder seg gjennom installasjonsstegene. PUP-er legges normalt til gratisprogrammer, og brukere er normalt lite oppmerksomme under installasjonsprosessen av disse. Som et resultat av dette overser de vedlegg som skjuler kapreren. Hvis du er interessert i å forhindre dette PUP-et bør du tenke på disse tipsene. Først og fremst bør du velge tilpasset eller avansert modus. Dette avslører valgfrie programmer som er lagt til nedlastingsfilen din. Velg bort unødvendige filer og fullfør installasjonen av det nedlastede programmet. Ved å velge standard eller grunnleggende installasjon gir du automatisk tillatelse til at ekstra programvare blir installert. Derfor bør du unngå disse valgene.

Fjerning av Web-start.org

Det finnes to alternativer for å eliminere denne kapreren. Hvis du ønsker å spare tid passer det å benytte automatisk fjerning av Web-start.org. Før du skanner enheten din med et antispyware-program bør du sikre at det er oppdatert. Ellers klarer det ikke å oppdage alle filer som er tilknyttet kapreren. Når det gjelder den alternative løsningen kan du fjerne Web-start.org-viruset ved å benytte manuelle retningslinjer for fjerning. Husk at du også kan bidra til datamaskinens sikkerhet ved å være mer forsiktig med hvilke programmer du laster ned fra nettet.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Web-start.org fjerningsguide for virus

Avinstaller fra Windows

Denne kapreren er først og fremst rettet mot Windows-systemer. Forskerteamet vårt har oppdaget at kapreren ikke bare installerer programmer og legger til mistenkelige tillegg i brukerens nettlsesere, men også at det endrer snarveiene for å kjøre Web-start.org som startside. For å fjerne det fra systemet må du gjøre følgende:

 • Først av alt ønsker vi å påpeke at du bør gjøre det samme med snarveien for alle nettlesere. Vi bruker Google Chrome som eksempel.
 • Hvis du har snarveier til IE, Chrome, Firefox eller andre nettlesere på skrivebordet, går du dit. Høyreklikk på snarveien til Chrome og velg Egenskaper.
 • Gå deretter til fanen Snarveier. Finn Mål-feltet.
 • Slett alt som er skrevet etter …application\chrome.exe». Her skal du se en lang URL som starter med Web-start.org/….
 • Klikk på Bruk og deretter OK.
 • Følg instruksjonene som gis nedenfor og fjern deretter alle mistenkelige programmer og tillegg fra nettleserne dine..

  For å fjerne Web-start.org-virus fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

  1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
  2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
  3. Finn oppføringer tilknyttet Web-start.org-virus i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
  4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
  5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
  6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

  Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

  1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
  2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
  3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
  4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
  5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
  6. Klikk OK når prosessen er fullført.

  Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

  Slett uønskede utvidelser fra MS Edge:

  1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Utvidelser.
  2. Fra listen, velger du utvidelsen. Klikk på girikonet.
  3. Klikk på Avinstaller nederst. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

  Fjern informasjonskapsler og annen nettleserdata:

  1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Personvern og sikkerhet.
  2. Under Fjern nettleserdata, klikker du på Velg hva du vil fjerne.
  3. Velg alt (bortsett fra passord, men du bør eventuelt inkludere medielisenser) og klikk på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

  Tilbakestill ny fane-side og startside:

  1. Klikk på menyikonet og velg Innstillinger.
  2. Velg Ved oppstart.
  3. Klikk på Deaktiver hvis du finner mistenkelige domener.

  Tilbakestill MS Edge hvis ovennevnte steg ikke fungerer:

  1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandleren.
  2. Klikk på Flere detaljer nederst i vinduet.
  3. Velg fanen Detaljer.
  4. Bla nedover og finn alle oppføringer med navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle disse og velg Avslutt oppgave for å stanse MS Edge fra å kjøre. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

  Hvis dette ikke hjelper, må du bruke en metode for avansert tilbakestilling av Edge. Merk at du må sikkerhetskopiere dataene dine før du fortsetter.

  1. Finn følgende mappe på datamaskinen din: C:\\Brukere\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
  2. Trykk på Ctrl + A for å velge alle mapper.
  3. Høyreklikk på dem og velg Slett. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge
  4. Høyreklikk på Start-knappen og velg Windows PowerShell (Admin).
  5. Når det nye vinduet åpnes, kopierer og limer du inn følgende kommando, og klikker på Enter:

   Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

  Instruksjoner for Chromium-basert Edge

  Slett utvidelser i MS Edge (Chromium):

  1. Åpne Edge og velg Innstillinger > Utvidelser.
  2. Slett uønskede utvidelser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

  Tøm hurtigminnet og nettleserdata:

  1. Klikk på Meny og gå til Innstillinger.
  2. Velg Personvern og tjenester.
  3. Under Fjern nettlesingsdata, velger du Velg hva du vil fjerne.
  4. Under Tidsintervall, velger du Alt.
  5. Velg Fjern nå. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

  Tilbakestill Chromium-basert MS Edge:

  1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
  2. På venstre side velger du Tilbakestill innstillinger.
  3. Velg Gjenopprett innstillinger til standardverdier.
  4. Bekreft med Tilbakestill. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

  Tilbakestill Mozilla Firefox

  Fjern skadelige utvidelser:

  1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
  2. Klikk på Utvidelser.
  3. Velg utvidelser som er knyttet til Web-start.org-virus og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

  Tilbakestill startsiden:

  1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

  Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

  1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
  2. Gå til Personvern og sikkerhet.
  3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
  4. Klikk på Tøm data…
  5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

  Tilbakestill Mozilla Firefox

  Hvis Web-start.org-virus ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

  1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
  2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
  3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
  4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. Web-start.org-virus skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

  Tilbakestill Google Chrome

  Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

  1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
  2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Web-start.org-virus ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

  Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

  1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
  2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
  3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
  4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

  Endre startside:

  1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
  2. Se etter mistenkelige sider som Web-start.org-virus under Ved oppstart.
  3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

  Tilbakestill Google Chrome:

  Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Web-start.org-virus-komponenter:

  1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
  2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
  3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
  4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
  5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Web-start.org-virus. Tilbakestill Google Chrome

  Tilbakestill Safari

  Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

  1. Klikk på Safari > Valg…
  2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
  3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet Web-start.org-virus og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

  Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

  1. Klikk på Safari > Tøm logg…
  2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
  3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

  Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

  1. Klikk på Safari > Valg…
  2. Gå til Avansert.
  3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
  4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Web-start.org registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk