Fjerne Web companion (Veiledning for fjerning) - oppdateringer 2020

Web companion fjerningsguide

Hva er Web companion?

Web companion fra Lavasoft — en legitim programvare som kanskje ikke er så nyttig som beskrevet

Web companion image

Web Companion er et legitimt program fra Lavasoft. Ifølge utviklerne, gir programmet et ekstra nivå av beskyttelse ved å blokkere potensielt uønskede programmer som adware eller nettleserkaprere. Men, ironisk nok er Web Companion selv et PUP, og blir normalt installert sammen med shareware- og freeware-programmer. Databrukere kan ikke stole på dette såkalte sikkerhetsverktøyet, fordi det kan vise falske positiver og villede ofrene til å tro at de er infisert av ulike virus. Web Companion presser dessuten brukerne til å kjøpe premiumversjonen, ettersom dette er den eneste måten for å bli kvitt problemene som blir oppdaget. Sikkerhetseksperter, Reddit-samfunn og andre respektable parter mener imidlertid ikke det er verdt å bruke penger på dette tvilsomme verktøyet.

Navn Web Companion
Type Systemverktøy
Også kjent som AdAware Web companion; Lavasoft Web Companion
Distribusjon Dette programmet spres ved hjelp av bundling
Symptomer
 • Leverer en overdreven mengde falske virusvarsler;
 • Lurer brukerne til å kjøpe premiumversjonen av programmet;
 • Presser offeret til å bruke betalingsfunksjoner og andre utvidelser.
Fjerning Bruk et anti-malwareprogram SpyHunter 5Combo Cleaner til å avinstallere Web Companion med Service WCAssistantService nå
Gjenoppretting og optimering Sørg for at systemet ditt er i topp tilstand etter PUP-infeksjon ved hjelp av FortectIntego

Hovedproblemet i tilknytning til programvaren er metodene som brukes i distribueringen. Utviklerne av Web Companion har allerede innrømt at produktet deres spres via en populær metode som kalles bundling. På nettstedets FAQ-side står det at programmet kan dukke opp på brukerens datamaskin uten direkte tillatelse og begynne å kjøre på systemet:

Web Companion is most commonly distributed within another software product that you or someone who uses your PC has elected to install. This is known as «bundled software distribution» and is a practice widely used by software makers worldwide to make money while delivering free software to their end-users.

Noen brukere lurer kanskje på hva Adaware Web Companion er, mens andre kaller det et Web Companion-virus. Sikkerhetseksperter indikerer imidlertid at dette ikke er det riktige begrepet for å beskrive programvaren. Det er et potensielt uønsket program, på grunn av at det kommer inn i systemet i det skjulte og dessuten promoterer betalingsversjonen. Det bør også poengteres at programmets aktiviteter kan være ganske irriterende og forårsake problemer ved avinstallasjon.

Når Web Companion er installert, hevder det å beskytte mot følgende trusler:

 • Ondsinnede nettsider;
 • Påtrengende annonser;
 • Datasporing;
 • Phishing-svindel.

Brukere begynner imidlertid å motta varsler om oppdagede trusler fra appen rett etter at første skann er fullført. Disse varslene har dessverre ingen utløpsdato, og du kan dermed bli overøst av uendelige meldinger hver gang du bruker datamaskinen. Programmet kan dermed redusere kvaliteten på nettleseropplevelsen, ettersom det dukker opp kontinuerlige varsler.

Skanneresultater og annonser fra Web Companion er dessverre ikke nødvendigvis pålitelig. Utviklerne har som mål å generere inntekt, og prøver å lure folk til å tro at datamaskinene deres er infiserte og fortsette å bruke denne upålitelige tjenesten. I noen tilfeller kan brukere til og med bli oppfordret til å kjøpe premiumversjonen eller installere andre sikkerhetsverktøy.

Illustrasjon av Web CompanionWeb Companion blir ofte beskrevet som et virus siden det viser irriterende popup-vinduer om virus.

Vi anbefaler derfor at du skaffer deg et pålitelig verktøy for å oppnå sikkerhet på datamaskinen. Hvis du har stilt spørsmålet «bør jeg fjerne Web Companion fra systemet?», er svaret vårt: «ja, det bør du». Du kan avinstallere programmet fra Windows 7, Windows 10 eller andre operativsystemer ved hjelp av den detaljerte veiledningen nedenfor.

Det tar ikke lang tid å fjerne Web Companion manuelt. Men, vi anbefaler likevel at du bruker et verktøy for å sikre at det ikke er igjen noen filer på systemet. Vær oppmerksom på at slike programmer har en tendens til å endre datamaskinens register og utføre andre endringer slik at det automatisk starter hver gang systemet kjøres. For å reversere disse endringene, foreslår vi at du bruker FortectIntego.

Slik forhindrer du at programmet blir installert uten at du har godkjent det

Hvordan ble Web Companion installert på datamaskinen min? Svaret er enkelt: Dette sikkerhetsverktøyet spres i en pakke sammen med tredjepartsprogrammer. Det blir med andre ord installert sammen med gratisprogrammer du selv har installert. Selv om denne distribusjonsteknikken er legitim, klarer brukere gjerne ofte ikke å identifisere og avvise programmer de ikke ønsker å installere. Dermed dukker dette programmet opp helt uventet, noe som har vært utgangspunkt for mange diskusjoner på Reddit, Quora, Microsoft og lignende tekniske fora.

Her er noen tips for hvordan du kan unngå installasjon av ekstrakomponenter:

 1. Godta aldri å installere programmer med innstillinger som rask eller anbefalt;
 2. Velg tilpasset eller avansert installasjon, og følg nøye med på alle steg;
 3. Se etter avkryssinger som gir tillatelse til å installere PUP-er;
 4. Velg bort alle disse og kjør et komplett systemskann med et profesjonelt antivirus-program.

Fullfør avinstallasjonen

Slik avinstallerer du Web Companion fra Windows

Hvis du allerede har prøvd dette sikkerhetsverktøyet og synes det er unyttig, anbefaler vi at du fjerner Lavasoft Web Companion umiddelbart. Du har to alternativer; manuell og automatisk eliminering. Programmet er ikke ondsinnet, og du skal ikke ha noen problemer med å bli kvitt det manuelt.

Eksperter hos for eksempel BedyNet.ru poengterer imidlertid at den beste måten for å beskytte datamaskinen mot potensielt uønskede programmer er å installere et pålitelig antivirus-program på systemet. Et slikt verktøy kan også fjerne alle unødvendige programmer som har blitt installert på systemet via programvarepakker.

Du kan fjerne Web Companion fra Windows 10 og andre versjoner ved hjelp av retningslinjene som presenteres nedenfor. Vi anbefaler på det sterkeste at du avinstallerer alle mistenkelige oppføringer fra systemet for å forhindre andre problemer på datamaskinen din i fremtiden. For å forhindre programvarepakker, bør du huske å følge med på installasjonen av alle programmer du laster ned. For å gjøre dette, velger du tilpasset eller avansert installasjon.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Web companion fjerningsguide

Avinstaller fra Windows

Følg disse stegene for å avinstallere Adware Web Companion fra Windows:

 • Trykk på CTRL + SHIFT + ESC for å åpne Oppgavebehandler
 • Finn Web Companion, klikk på det og velg Avslutt oppgave nederst i høyre hjørneShut down the process
 • Avslutt Oppgavebehandler
 • Klikk på Start-knappen og skriv Programmer og funksjoner
 • Finn Web Companion og klikk på AvinstallerGo to Apps & Features
 • Bekreft valget ditt ved å klikke på Avinstaller og deretter Ja, jeg tar sjansen
 • Trykk på Lukk, og en ny fane dukker opp i nettleseren din. Lukk denne.

Hvis du bruker en eldre Windows-versjon, går du gjennom disse stegene:

For å fjerne Web companion fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

 1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
 2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Finn oppføringer tilknyttet Web companion i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
 4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
 5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
 6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

 1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
 2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
 4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
 5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
 6. Klikk OK når prosessen er fullført.

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Web companion registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk