Vær på vakt etter inntrengere som prøver å fjerne Facebook-siden din!

Facebook-brukere bør være oppmerksomme på svindlere som benytter villedende triks for å hacke kontoer på sosiale media. Teamet vårt har nylig oppdaget svindelen «Your page will be unpublished» på Facebook. Denne avslører svindlernes metoder for å overbevise folk om å gi fra seg innloggingsopplysningene sine. Svindlere oppretter falske sider og gjør alt de kan for å late som at de tilhører Facebook-teamet. De lager en sidebeskrivelse som ser profesjonell ut, de bruker Facebook-logoen som profilbilde, og de bruker ondsinnede sider for å dele innlegg til sider som tilhører legitime virksomheter eller uskyldige mennesker. Sider som Team Advert, Ads-Info., Ads Department Social og andre setter inn kommentarer når slike innlegg deles, der det opplyses om at den indikerte Facebooksiden blir fjernet på grunn av rapporter om falsk navn, svindel, bruk av andres bilder eller ulovlig innhold. Meldingen sier dessuten at Facebook-siden blir deaktivert på permanent basis hvis brukeren ikke verifiserer kontoen innen en gitt tidsperiode eller hvis «Facebook» oppdager mistenkelig aktivitet på kontoen.


“Your page will be unpublished,” “Your page will soon disabled,” og lignende meldinger sier at du må besøke ulike sider for å bekrefte kontoen din, men disse er faktisk phishing-sider. De ser ut som innloggingssiden til Facebook, og de krever offerets e-postadresse, telefonnummer og passord. Ofrene bør imidlertid sjekke sidens nettadresse før de oppgir slike sensitive opplysninger. I følge undersøkelsene våre benytter svindlerne følgende domenene til å svindle Facebook-brukere til å oppgi innloggingsopplysninger: page-support-uk.clan.su/security-confirm.html, support-recoverpage-info.esy.es/reconfirm.htm, wk-setting-page.hol.es og andre. Hvis brukeren angir personlig informasjon i disse falske innloggingsskjemaene når det umiddelbart svindlerne som raskt hacker offerets konto. Dette betyr at de får full kontroll over profilen din, privat informasjon, meldinger, bilder og alt du noensinne har delt via kontoen din. I tillegg kan hackere sende meldinger på dine vegne til vennene dine for å svindle dem også. Vi må advare deg om at svindlere kan hacke Facebook-sider du eier, gi dem nytt navn og bruke dem til å spre villedende meldinger med et større omfang.

Hvis du har oppdaget slik svindel eller hvis du har blitt offer bør du rapportere Facebook-siden til de ekte Facebook-myndighetene snarest mulig. Hvis kontoen din er blitt hacket bør du rapportere dette via denne siden. Med mer enn 1,79 milliarder månedlige brukere er denne sosiale medie-plattformen et primærmål for nettkriminelle. For å lære mer om Facebook-virus kan du se denne artikkelen.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Malware-analytiker...

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

På andre språk