Hva er utcsvc.exe? Bør jeg fjerne det?

utcsvc.exe-prosessen som kjører i oppgavebehandleren kan skjule en datainfeksjon 

Utcsvc.exe er en fil som kan kjøre ulike prosesser på en Windows-PC. Filen tilhører Microsoft, og kan bli brukt til enkelte systemprosesser. Denne filen anses imidlertid ofte som potensielt skadelig.

I følge data fra VirusTotal anses denne filen som ondsinnet av 12 av de 55 største antivirus-programmene. Hybrid Analysis oppgir enda høyere antall. Emisisoft har dessuten oppdaget mer enn 100 upålitelige filer tilknyttet utcsvc.exe.

Det er ingen tvil om at denne filen kan forårsake uønskede aktiviteter på datamaskinen. Det ser ut til at denne filen kan bli brukt til distribuering av malware eller trojanere. Det er for øyeblikket ikke kjent hvilke nettrusler denne filen sprer eller kjører. Prosessen utcsvc.exe er imidlertid i stand til å utføre følgende oppgaver:

  • kjøre ransomware på datamaskinen;
  • kryptere eller slette filer;
  • installere spyware;
  • stjele personlig informasjon, som bankopplysninger, kredittkortinfo, innloggingsdetaljer eller annen sensitiv informasjon;
  • installere andre ondsinnede programmer;
  • åpne en bakdør.

Hvis du har oppdaget at datamaskinen din oppfører seg rart, for eksempel ved å vise systemvarsler, overøse nettleseren med aggressive annonser eller hvis du ikke kan åpne filene dine, bør du åpne oppgavebehandleren og se hvilke prosesser som kjører. Hvis du ser utcsvc.exe i listen, kan du ha funnet syndebukken.

Før du fjerner utcsvc.exe bør du imidlertid skanne filen med et sikkerhetsverktøy for å forsikre deg om at det faktisk er ondsinnet. Hvis denne filen ikke er skadelig og du sletter den, kan du forårsake skade på datamaskinen, operativsystemet eller andre programmer.

Vær oppmerksom på at du må benytte et profesjonelt antimalware-program for å fjerne utcsvc.exe. Du kan velge FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller SpyHunter 5Combo Cleaner for dette formålet.

Den ondsinnede filen kan spes som en tilsynelatende trygg fil

Den ondsinnede filen utcsvc.exe kan bli spredt som et tilsynelatende trygt program eller oppdatering. De fleste brukere blir derfor lurt til å installere det frivillig. Denne .exe-filen kan dukke opp i form av: 

  • e-postvedlegg;
  • ulovlig program eller fil (f.eks. film, musikk);
  • falsk programvareoppdatering;
  • falskt antivirusprogram eller annet program.

Hvis du nylig har åpnet et vedlegg i en mistenkelig e-post eller du har lastet ned ulovlig innhold, bør du sørge for at du ikke har installert malware i samme slengen. Generelt sett bør du være forsiktig på nettet og ikke utføre risikable aktiviteter for å unngå nettangrep. 

Avslutte utcsvc.exe-prosessen

Før du stanser eller sletter denne kjørbare filen og dets prosesser, bør du sjekke hvorvidt det faktisk er ondsinnet. Hvis du er 100 % sikker på at det er skadelig, bør du ikke fjerne utcsvc.exe manuelt. Hvis filen tilhører malware-kategorien kan det være tilknyttet utallige andre komponenter som må elimineres samtidig.

For å fjerne utcsvc.exe anbefaler vi derfor at du bruker et profesjonelt antivirus- eller antimalware-program. Vi kan forsikre deg om at FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes kan rense systemet på en effektiv måte, så du bør velge en av dem.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk