Hva er svchost.exe? Bør jeg fjerne det?

Hva er svchost.exe?

svchost.exe er en av de mest kjente systemprosessene som er både legitim og trygg. Det tilhører Microsoft Windows og er ansvarlig for å håndtere prosesser som kjøres fra DLL-filer. Du finner flere eksempler på denne prosessen i seksjonen Kontrollpanel -> Tjenester, så du bør ikke bli overrasket over å oppdage 10 eller 14 identiske prosesser i kontrollpanelet. Ett eksempel av svchost kan imidlertid inneholde flere Windows-tjenester for å prøve å minimere forbruket av systemressurser. 

Du kan likevel oppdage at svchost.exe benytter mye av datamaskinens CPU. I dette tilfellet bør du deaktivere tjenesten som er tilknyttet prosessen. For å gjøre dette kan du følge disse stegene:

  1. Åpne oppgavebehandleren ved å klikke på Ctrl+Alt+Del samtidig.
  2. Gå til «Prosesser» og velg «Vis prosesser fra alle brukere».
  3. Høyreklikk på prosessen svchost.exe som benytter mye prosessorkraft og velg «Gå til tjeneste(r)».
  4. Her bør du følge med på tjenestene som utheves. Det er disse som kjører under svchost.exe-prosessen.
  5. For å stanse en tjeneste høyreklikker du på den og velger «Stopp tjeneste».

Vær oppmerksom på at du aldri bør fjerne denne essensielle systemprosessen fra datamaskinen din. Den er viktig for at datasystemet skal kunne kjøre trygt og stabilt.

Hvilke farer er tilknyttet svchost.exe?

Vi må advare deg om at ulike parasitter kan prøve å skjule seg selv under navnet til legitime systemfiler. Svchost.exe er intet unntak. Hvis du har oppdaget at svchost.exe benytter en stor del av systemets CPU bør du se nærmere på filnavnet. I de fleste tilfeller har ondsinnede eksempler av denne filen en skrivefeil, og heter dermed for eksempel svchosts.exe, scvhost.exe, scvhosts.exe, svchost.exe, xsvchost.exe og lignende. I tillegg kan du oppdage ondsinnede versjoner av svchost.exe ved å skanne datamaskinen din med et pålitelig antispyware-program. For å oppdage virus kan du bruke FortectIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk