Superfish, Delta Homes og JollyWallet var de mest populære annonseformidlerne i 2014

Ifølge den nyeste statistikken fra Goole, har 5.5% av brukerne opplevd ondsinnede annonser i nettleserne sine i 2014. Dette vil si at titusenvis av sårbare brukere kan ha blitt involverte i skadelige aktiviteter som datatyveri, kapring av spørringer og installasjon av malware.

Flere resultater fra studiet, som dessuten har involvert universitetene California, Berkeley og Santa Barbara, har ført til enda flere diskusjoner og bekymringer siden det dessuten ble avslørt at 50.870 Chrome-utvidelser og mer enn 34.000 programvarer kan fungere som uønskede annonseformidlere. Dette betyr at de er i stand til å sette inn annonser eller erstatte eksisterende annonser på sider som ofte besøkes av brukerne. Vær oppmerksom på at det antas at disse tallene på potensielt uønskede programmer kommer til å stige i fremtiden. Det beste tipset for øyeblikket er derfor å installere en vel ansett anti-spionvare på datamaskinen din og alltid holde den oppdatert. Du bør tenke på dette før du kommer borti en av disse PUP-ene.

Det virker som at de mest populære adware-programmene som forårsaket uønskede annonser i folks nettlesere i 2014 var Superfish [Superfish] og Jollywallet [Jollywallet]. Disse programmene oppstod i 3,9 og 2,4 prosent av Google-visninger. Dersom du aktivt lastet ned freeware-programmer til datamaskinen din i fjor, er det dessuten mulig du er kjent med et annet potensielt uønsket program som kaprer nettlesere og overøser brukere med annonser. Dette programmet kalles Delta Homes [Delta Homes]. Det mest interessante med dette programmet er at det påvirker både Windows- og Mac-brukere. Det virker med andre ord ikke som det spiller noen rolle hvilket operativ du bestemmer deg for å bruke.

Hvorfor må spammere sette inn annonser i søkeresultatene dine og i de mest besøkte sidene? Ved å gjøre dette får de først og fremst muligheten til å omdirigere deg til affilierte nettsider og innhente penger gjennom annonsering. Noen nettsider som promoteres ved hjelp av slike teknikker er shopping-sider. I tillegg kan de bruke annonser for å innhente personlig identifiserbar og personlig ikke-identifiserbar informasjon og deretter dele det med tredjeparter. Til slutt kan de prøve å påføre deg mistenkelige programmer og malware gjennom disse annonsene.

Dersom du ønsker å forbli trygg bør du vurdere å installere en vel ansett sikkerhetsprogramvare på datamaskinen din. Dersom du bruker Windows OS, kan du laste ned FortectIntego. Dette programmet kan vise til gode resultater når det gjelder blokkering og eliminering av adware-programmer. Mac-brukere anbefales å prøve Webroot SecureAnywhere AntiVirus, som er et veldig effektivt og veldesignet verktøy.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Julie Splinters er nyhetsredaktør hos viruset.no. Hun har bachelorgrad i engelsk filosofi, men interessen hennes for Japan har dessuten motivert henne til å

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

På andre språk
Programvare
Sammenlign