Fjern Search.anysearch.net-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer jan 2020

Search.anysearch.net fjerningsguide for virus

Hva er Search.anysearch.net-virus?

Anysearch-virus – en nettleserkaprer som presenterer seg som et nyttig Mac-tillegg

Search.anysearch.net-virus

Anysearch-viruset er en nettleserkaprer som rettes mot Mac-systemer. Så snart det er installert legger det til Any Search Manager til programmappen. Det kan også legge til en utvidelse med samme navn i alle nettleserne dine. Selv om det ser ut til at det er nært tilknyttet Yahoo, må du ikke la deg lure.

Anysearch ser ut som et vanlig søkeprogram. Selv om det ikke ser ut som om det utgjør en risiko ovenfor Mac-en din, foreslår vi at du leser hva vi mener om programmet. Først og fremst må vi si at dette Mac-tillegget anses for å være en nettleserkaprer som tar over nettleseren din og som begynner å omdirigere deg til tredjeparts nettsider.

Søkemotoren som promoteres av Anysearch Manager er identisk med:

Hovedformålet til alle disse programmene er å kapre Mac-systemer for å få muligheten til å vise brukere sponset innhold. Deretter omdirigeres de til forhåndsbestemte nettsider for å øke nettrafikken eller klikkinntekten deres.

For å gjøre dette endrer malware-programmet noen av endringene i offerets nettleser. Først og fremst angis hxxp://search.anysearch.net/ eller hxxp://search.anysearchmanager.com/ som standard startside og søkemotor i nettleseren – uansett om det er snakk om Chrome, Safari eller andre nettlesere.

Brukeren opplever dermed omdirigeringer til den forhåndsbestemte nettsiden, og blir tvunget til å bruke søkemotoren Anysearch uten å ha ønske om dette. Ved forsøk på å endre disse innstillingene, kan du oppdage at dette alternativet er deaktivert. Etter å ha startet datamaskinen på nytt kan du finne dette PUP-et i Chrome, Safari og andre nettlesere.

Det verste med all Any Search-aktivitet er sponsede søkeresultater. Vær oppmerksom på at disse resultatene er fulle av annonser, intext-lenker, bannerannonser og annet innhold. Noen sikkerhetseksperter antyder at de er noe endret for å kunne tilby målrettede annonser til brukeren.

I personvernerklæringen til Any Search hevdes det at programmet ikke er:

responsible for any third party advertisements, offers, statements, information, claims, promotion, surveys, questionnaires, free trials, memberships, subscriptions, etc.

Ved å klikke på annonser forårsaket av malware eller ved interaksjon med innholdet som tilbys foregår dermed på egen risiko. Utvikleren av dette søkeverktøyet bryr seg neppe om hvilke parter som promoteres – så lenge de betaler for det. For å unngå denne risikoen anbefaler vi på det sterkeste at du avinstallerer Anysearch fra Mac-en din.

Search.anysearch.net nettleserkaprerFor å fjerne Search.anysearch.net-viruset, må du finne synderen i Mac-systemet ditt. I dette tilfellet må du fjerne Any Search Manager, og muligens noen nettleserkaprere.

Vi mener dessuten at du ikke trenger å plages med denne nettleserkapreren, spesielt ettersom det finnes hundrevis av mer pålitelige søkemotorer på nettet. Hvis denne kapreren omdirigerer deg til en malware-infisert nettside, kan du bli infisert med en mer alvorlig nettrussel, dvs. en trojansk hest, et falskt optimeringsprogram eller lignende.

Hvis du trenger å bli kvitt Anysearch på en rask og enkel måte kan du bruke FortectIntego. Dette programmet hjelper deg også med å reversere eventuelle systemendringer foretatt av dette PUP-et.

Distribuering av nettleserkaprere

Nettleserkaprere plasseres i spyware-kategorien på grunn av deres evne til å spore brukerens aktiviteter på nettet. Slike programmer distribueres normalt via bundling. Dette er en veldig effektiv, men irriterende teknikk som tvinger uoppmerksomme PC-brukere til å installere ekstraprogrammer uten at de er klar over det.

Hvis du ikke ønsker å bli lurt til å installere unødvendige programmer på PC-en din, må du sørge for å fjerne dem før du klikker på «Installer»-knappen. Alt du trenger å gjøre for å få muligheten til dette er å velge avansert eller tilpasset installasjon, og deretter velge bort alle tilleggsprogrammer du blir presentert for.

I motsetning til hva mange tror, bør du ikke stole på standard eller grunnleggende installasjon. Disse inneholder vilkår som gagner programvareutviklerne, men ikke brukeren. Normalt inneholder disse utsagn som gir offerets tillatelse til å legge til unødvendige programmer på systemet.

Bli kvitt Any Search fra Mac

Hvis Mac-en din oppfører seg mistenkelig og du opplever kontinuerlige omdirigeringer til tvilsomme nettsider, bør du fjerne Any Search via kontrollpanelet og tilbakestille nettleserne dine (Chrome, Mozilla, Safari osv.). Som du sikkert allerede har skjønt, er ikke dette programmet i stand til å øke kvaliteten på nettleseropplevelsen din.

Du kan også rense systemet med et antispyware- eller antimalware-program som er kompatibelt med Mac. Alle programmer du kan bruke er nevnt nedenfor. Du kan også se instruksjonene for fjerning av Any Search nedenfor, og teste ferdighetene dine i fjerning av spyware.

Hvis du lykkes, vil ikke nettleserkapreren plage deg mer. Sørg bare for at du er forsiktig når du surfer på nettet, og aldri godta installasjon av mistenkelige apper eller nettleserutvidelser på systemet!

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Search.anysearch.net fjerningsguide for virus

Fjern Search.anysearch.net fra Mac OS X system

For å fjerne omdirigeringsviruset Search.anysearch.net fra Mac, går du til Programmer der du fjerner oppføringen kalt Any Search Manager.

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern Search.anysearch.net fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern Search.anysearch.net fra Mac OS X system

Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Slett uønskede utvidelser fra MS Edge:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Utvidelser.
 2. Fra listen, velger du utvidelsen. Klikk på girikonet.
 3. Klikk på Avinstaller nederst. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Fjern informasjonskapsler og annen nettleserdata:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Personvern og sikkerhet.
 2. Under Fjern nettleserdata, klikker du på Velg hva du vil fjerne.
 3. Velg alt (bortsett fra passord, men du bør eventuelt inkludere medielisenser) og klikk på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill ny fane-side og startside:

 1. Klikk på menyikonet og velg Innstillinger.
 2. Velg Ved oppstart.
 3. Klikk på Deaktiver hvis du finner mistenkelige domener.

Tilbakestill MS Edge hvis ovennevnte steg ikke fungerer:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Flere detaljer nederst i vinduet.
 3. Velg fanen Detaljer.
 4. Bla nedover og finn alle oppføringer med navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle disse og velg Avslutt oppgave for å stanse MS Edge fra å kjøre. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Hvis dette ikke hjelper, må du bruke en metode for avansert tilbakestilling av Edge. Merk at du må sikkerhetskopiere dataene dine før du fortsetter.

 1. Finn følgende mappe på datamaskinen din: C:\\Brukere\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Trykk på Ctrl + A for å velge alle mapper.
 3. Høyreklikk på dem og velg Slett. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge
 4. Høyreklikk på Start-knappen og velg Windows PowerShell (Admin).
 5. Når det nye vinduet åpnes, kopierer og limer du inn følgende kommando, og klikker på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Instruksjoner for Chromium-basert Edge

Slett utvidelser i MS Edge (Chromium):

 1. Åpne Edge og velg Innstillinger > Utvidelser.
 2. Slett uønskede utvidelser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tøm hurtigminnet og nettleserdata:

 1. Klikk på Meny og gå til Innstillinger.
 2. Velg Personvern og tjenester.
 3. Under Fjern nettlesingsdata, velger du Velg hva du vil fjerne.
 4. Under Tidsintervall, velger du Alt.
 5. Velg Fjern nå. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Chromium-basert MS Edge:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. På venstre side velger du Tilbakestill innstillinger.
 3. Velg Gjenopprett innstillinger til standardverdier.
 4. Bekreft med Tilbakestill. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Mozilla Firefox

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til Search.anysearch.net-virus og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis Search.anysearch.net-virus ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. Search.anysearch.net-virus skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

Se etter Any Search-komponenter i Chrome og slett dem øyeblikkelig.

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Search.anysearch.net-virus ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som Search.anysearch.net-virus under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Search.anysearch.net-virus-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Search.anysearch.net-virus. Tilbakestill Google Chrome

Tilbakestill Safari

For å fikse Safari slik at du ikke opplever Search.anysearch.net omdirigeringer, må du slette alle utvidelser tilknyttet Any Search-viruset.

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet Search.anysearch.net-virus og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Search.anysearch.net registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk