Ondsinnet lenke signaliserer et nytt utbrudd av Skype-viruset

Skype-virus har alltid vært en av de mest aktive nettinfeksjonene. Det endrer stadig form og fremgangsmåte, men lykkes alltid i å infisere utallige datamaskiner over hele verden. I de siste par ukene har imidlertid rapporter om infeksjonene økt i antall. Brukere hevder å motta merkelige lenker fra vilkårlige Skype-kontakter, og disse peker til den kinesiske søkesiden Baidu.com. Lenken er komplett med mottakerens brukernavn på slutten. Utover dette gis det ingen informasjon. Du kan imidlertid være trygg på at disse meldingene ikke kommer fra Skype-vennen din. Hvis du ikke er sikker på påliteligheten kan du spørre den aktuelle personen hvorvidt han/hun faktisk har sendt lenken eller om det er en ondsinnet infeksjon som prøver å komme inn i systemet ditt. Dette kan spare deg fra å bli omdirigert til skadelige domener og infisere enheten din med malware. Dette er normalt det som skjer under et angrep av Skype-viruset. I stedet for å komme til Baidu.com blir du omdirigert til Coolinfovip.com, et falsk domene som imiterer det velkjente magasinet Forbes. Du kan tenke deg hvilke farer som venter på denne falske siden. Derfor bør du forlate den øyeblikkelig og skanne datamaskinen din for å finne potensielle malware-infeksjoner.

Ettersom stadig flere brukere blir infisert av denne Skype-parasitten, er det ganske tydelig at situasjonen er i ferd med å komme ut av kontroll. Skype-eierne hos Microsoft Corporation har imidlertid ikke gitt en offentlig uttalelse om dette problemet enda. Det virker til at vi har mye å lære fra hverandres erfaringer frem til formelle retningslinjer lanseres. Informasjonen som folk deler gir oss heldigvis et relativt definert bilde av hvordan dette viruset fungerer, noe som også kan bidra til at vi kan unngå det. Infiserte brukere anbefales å endre passordene for Skype-kontoene sine, og skanne enhetene sine med et vel ansett antivirus-verktøy. Hvis du mottar infiserte lenker via private meldinger bør du holde deg unna. Det anbefales også å fortelle infiserte brukere at mistenkelige lenker sendes fra kontoene deres og be dem om å informere andre på kontaktlisten sin om å ignorere disse meldingene. Dette kan bidra til å stoppe spredningen av infeksjonen.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Julie Splinters er nyhetsredaktør hos viruset.no. Hun har bachelorgrad i engelsk filosofi, men interessen hennes for Japan har dessuten motivert henne til å

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

På andre språk