Fjern NavSmart.info-virus (Instruksjoner for fjerning) - oppdateringer sep 2017

NavSmart.info fjerningsguide for virus

Hva er NavSmart.info-virus?

Kan jeg bruke NavSmart.info som startside?

NavSmart.info virus

NavSmart.info-viruset kan se ut som et flott verktøy for å søke på nettet. Du bør imidlertid holde deg så langt unna denne søkemotoren som mulig. Ifølge sikkerhetseksperter bør dette programmet legges til kategorien «nettleserkaprer» fordi det kan vise endrede søkeresultater og deretter omdirigere deg til sponsede nettsider. Slik aktivitet brukes for å tjene penger i bytte mot økt besøkstrafikk.

Hvis startsiden din eller standard søkemotor nylig er blitt erstattet av denne tvilsomme nettsiden, er det en klar indikasjon på at PC-en din er kapret av NavSmart.information. I dette tilfellet må du sikre PC-systemet ditt snarest. Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å fjerne det med et pålitelig antispyware-program.

Du kan installere denne nettleserkapreren på datamaskinen din uten å innse det. Den promoteres nemlig som en ekstrakomponent til nedlastingsassistenter, PDF-generatorer, programvare for strømming av video og lignende freeware-programmer. Så snart det er inne i systemet begynner NavSmart.Information å endre startside, standard søkemotor og ny fane-side.

Offeret er dermed ikke i stand til å unngå denne kapreren fordi den dukker opp hver gang han eller hun starter nettleseren eller åpner en ny fane. Nettsiden inneholder en lang rekke snarveier som leder til mange ulike steder på nettet. Selv om noen av disse er pålitelige, er ikke nødvendigvis alle det.

Det anbefales ikke at du klikker på disse snarveiene ettersom du kan bli omdirigert til helt andre nettsider. NavSmart.info omdirigeringer og lignende aktiviteter er ment til å omdirigere brukere til bestemte nettsider for å øke nettrafikken. Du bør imidlertid være oppmerksom på at disse omdirigeringene også kan tvinge deg til å besøke høyrisikable nettsider. Det samme kan skje mens du bruker tjenestene til søkemotoren som tilbys øverst på siden.

NavSmart.info virus

Vi mener at denne siden er upålitelig og at den aldri bør brukes i stedet for Google eller andre velkjente søkemotorer. Hvis du nettopp har oppdaget den i nettleseren din bør du fjerne den fra datamaskinen din snarest. Du kan oppdage og fjerne den ved hjelp av et antispyware-program som for eksempel FortectIntego.

Hvordan spres dette programmet?

Du kan utilsiktet la NavSmart.info kapre systemet ditt når du installerer dataprogrammer uten å følge med på installasjonsprosessen. Noen databrukere tror dessverre at alt som trengs for å installere et program er å klikke på «Neste»-knappen under installasjonsprosessen.

Dette stemmer ikke på grunn av at dette kan føre til at datasystemet blir infisert av unødvendige og til og med potensielt uønskede programmer. Vi ønsker å forklare hvordan man installerer programmer på datamaskinen på riktig måte.

Når du starter en programvelger må du ikke skynde deg. Det anbefales at du leser gjennom alle tilgjengelige dokumenter, som personvernerklæring og bruksvilkår. Hvis du finner mistenkelige uttalelser som får deg til å tvile på påliteligheten av det valgte programmet bør du avslutte installasjonsprosessen.

Du bør dessuten velge riktig installasjonsmodus for å unngå at NavSmart.information kommer seg inn i datamaskinen din. I stedet for å bruke de forhåndsvalgte alternativene (standard eller grunnleggende) bør du bytte til avansert eller tilpasset installasjon. Da vil du se en liste over ekstraprogrammer som er lagt til nedlastingen – disse er sannsynligvis potensielt uønskede programmer. Velg dem bort og fortsett installasjonsprosessen.

Hvordan fjerne NavSmart.info fra nettleseren min?

For å slette dette omdirigeringsviruset fra nettleseren din må du avinstallere alle komponenter fra PC-en.

For å gjøre dette må du sjekke flere lokasjoner på datamaskinen, inkludert nettleserinnstillinger og listen over nylig installerte programmer. Du finner mer detaljert informasjon om hvordan du avinstallerer dette potensielt uønskede programmet nedenfor.

For å fullføre fjerning av NavSmart.information kan du skanne datamaskinen din med et pålitelig antispyware-program og se om du har slettet alle komponenter.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell NavSmart.info fjerningsguide for virus

Avinstaller fra Windows

Når du prøver å fjerne NavSmart fra Windows og forhindre at det kommer tilbake i fremtiden bør du avinstallere alle tvilsomme programmer via legg til/fjern programmer. Husk at du ikke blir kvitt dette PUP-et ved å fjerne en app som har lurt deg til å installere denne nettleserkapreren.

For å fjerne NavSmart.info-virus fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

 1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
 2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Finn oppføringer tilknyttet NavSmart.info-virus i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
 4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
 5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
 6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

 1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
 2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
 4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
 5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
 6. Klikk OK når prosessen er fullført.

Fjern NavSmart.info fra Mac OS X system

Du må finne alle komponenter som er tilknyttet NavSmart.information. Dette er den eneste måten for å fjerne denne nettleserkapreren og være sikker på at den ikke kommer tilbake etter at du starter datamaskinen på nytt.

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern NavSmart.info fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern NavSmart.info fra Mac OS X system

Tilbakestill Mozilla Firefox

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til NavSmart.info-virus og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis NavSmart.info-virus ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. NavSmart.info-virus skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet NavSmart.info-virus ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som NavSmart.info-virus under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle NavSmart.info-virus-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av NavSmart.info-virus. Tilbakestill Google Chrome

Tilbakestill Safari

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet NavSmart.info-virus og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt NavSmart.info registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk