Fjerne MyMacUpdater (Veiledning for fjerning) - oppdateringer jun 2018

MyMacUpdater fjerningsguide

Hva er MyMacUpdater?

MyMacUpdater – et falskt oppdateringsprogram som er nært tilknyttet Shopperify-viruset

MyMacUpdater-bilde på Mac

MyMacUpdater er et skadelig program som kan infiltrere datamaskinen din uten ditt samtykke. Viruset kan plasseres i kategoriene for adware og potensielt uønskede programmer (PUP). Det største problemet med dette programmet er at de kan forårsake falske popup-annonser som forstyrrer brukere så snart de begynner å søke på nettet. Det er dessuten nært tilknyttet Shopperify som har blitt spredt i en pakke med MyMacUpdater-viruset. Dette betyr at mengden annonser kan dobles. Den eneste måten å bli kvitt disse varslene på er å fjerne virusene. Vær oppmerksom på at du kan bli omdirigert til ondsinnede domener som prøver å stjele personopplysningene dine eller infisere deg med malware.

Navn MyMacUpdater
Type Adware
Distribuering Spres via bundling
Lignende PUP-er Shopperify virus; My ShopMate ads; osv.
Symptomer Overøser brukeren med påtrengende annonser i nettleseren
Fjerning Den eneste måten å avinstallere dette programmet på, er å kjøre et komplett systemskann med et profesjonelt antivirus-program. Vi anbefaler FortectIntego.

Hvis du lurer på hva MyMacUpdater er, og hvorfor det er installert på datamaskinen din, er svaret enkelt. Det er et program som hjelper utviklerne med å tjene penger per klikk fra brukertrafikk til affilierte nettsider. Den eneste parten som drar nytte av slike aktiviteter er dessverre utviklerne.

Selv om MyMacUpdater ikke er et virus, men et potensielt uønsket program, er det designet for å spore brukere og innhente informasjon om nettleservanene deres. Noe av dataene kan imidlertid identifisere deg, og føre til alvorlige personvernproblemer og til og med identitetstyveri.

Innhentet data inkluderer dessuten annonser du har klikket på, ofte besøkte nettsider, IP-adresse osv. Denne informasjonen brukes senere for å levere annonser som passer til dine interesser. På denne måten kan utviklerne være sikre på at du blir mer fristet til å klikke på annonsene som vises og dermed gi dem inntekt.

Dessverre er de ikke ansvarlige for innholdet på nettsidene MyMacUpdater omdirigerer deg til. Ved å klikke på disse annonsene risikerer du dermed å ende opp på en mistenkelig nettside eller kilde for distribuering av malware. Dette programmet er dessuten potensielt skadelig, og du bør kvitte deg med det snarest.

Nedenfor kan du lese mer om hvordan du fjerner MyMacUpdater fra Mac. Annonsestøttede programmer er imidlertid normalt lenket til andre PUP-er, så du må avinstallere alle. Manuell eliminering er hverken det tryggeste eller mest praktiske alternativet.

Instedet, bør du gå til anskaffelse av FortectIntego eller et annet kraftig sikkerhetsprogram for å fjerne MyMacUpdater. Disse programmene er designet for å identifisere alle mistenkelige oppføringer og rense systemet ditt på kort tid.

Illustrasjon av MyMacUpdater som viser hvordan det buntes med freewareMyMacUpdater er et adwareprogram som kommer i pakker med mistenkelige tredjepartsprogrammer.

PUP-et infiltrerer datamaskiner i det skjulte

Alle potensielt uønskede programmer har én felles egenskap — de distribueres på samme måte. Utviklerne sprer produktene via en metode som kalles bunding. Denne innebærer at PUP-et inkluderes i en pakke sammen med gratisprogrammer, og at informasjonen om programmet skjules. Derfor oppdager ikke brukeren at programmet sniker seg inn i systemet.

Eksperter mener at brukere ikke bare bør tenke på hvordan de blir kvitt dette PUP-et, men også ta forholdsregler for å beskytte datamaskinene sine i fremtiden. For å gjøre dette, anbefaler vi at du følger nøye med under installasjon av tredjepartsprogrammer.

Du må velge enten Custom eller Advanced installasjon, og velge bort alle forhåndsmarkeringer som gir tillatelse til å installere potensielt uønskede programmer på systemet ditt. I tillegg kan du bruke et robust antivirus-program for å bekjempe disse programmene automatisk.

Finn ut hvordan du fjerner MyMacUpdater fra Mac med kun ett klikk

Vi har fått utallige spørsmål om hvordan MyMacUpdater-viruset kan fjernes. Det finnes to alternativer for å bli kvitt denne nettrusselen. Det første er å eliminere adware-programmet automatisk ved å installere et profesjonelt sikkerhetsprogram og skanne hele systemet.

Det andre alternativet er å fjerne MyMacUpdater manuelt. Teamet hos Lesvirus.fr sier imidlertid at dette PUP-et er lenket til andre potensielt uønskede programmer som installeres sammen. Dermed må du kvitte deg med alle for å slutte å se irriterende annonser.

Med denne advarselen i tankene, har vi utarbeidet retningslinjer som viser hvordan du avinstallerer MyMacUpdater. Disse retningslinjene hjelper deg med å fullføre elimineringsprosessen på en trygg måte.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell MyMacUpdater fjerningsguide

Fjern MyMacUpdater fra Mac OS X system

MyMacUpdater er tilknyttet andre adware-relaterte komponenter som kan være skjult under ulike navn på din Mac. Derfor må du sørge for at du sletter dem også.

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern MyMacUpdater fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern MyMacUpdater fra Mac OS X system

Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Slett uønskede utvidelser fra MS Edge:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Utvidelser.
 2. Fra listen, velger du utvidelsen. Klikk på girikonet.
 3. Klikk på Avinstaller nederst. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Fjern informasjonskapsler og annen nettleserdata:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Personvern og sikkerhet.
 2. Under Fjern nettleserdata, klikker du på Velg hva du vil fjerne.
 3. Velg alt (bortsett fra passord, men du bør eventuelt inkludere medielisenser) og klikk på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill ny fane-side og startside:

 1. Klikk på menyikonet og velg Innstillinger.
 2. Velg Ved oppstart.
 3. Klikk på Deaktiver hvis du finner mistenkelige domener.

Tilbakestill MS Edge hvis ovennevnte steg ikke fungerer:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Flere detaljer nederst i vinduet.
 3. Velg fanen Detaljer.
 4. Bla nedover og finn alle oppføringer med navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle disse og velg Avslutt oppgave for å stanse MS Edge fra å kjøre. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Hvis dette ikke hjelper, må du bruke en metode for avansert tilbakestilling av Edge. Merk at du må sikkerhetskopiere dataene dine før du fortsetter.

 1. Finn følgende mappe på datamaskinen din: C:\\Brukere\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Trykk på Ctrl + A for å velge alle mapper.
 3. Høyreklikk på dem og velg Slett. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge
 4. Høyreklikk på Start-knappen og velg Windows PowerShell (Admin).
 5. Når det nye vinduet åpnes, kopierer og limer du inn følgende kommando, og klikker på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Instruksjoner for Chromium-basert Edge

Slett utvidelser i MS Edge (Chromium):

 1. Åpne Edge og velg Innstillinger > Utvidelser.
 2. Slett uønskede utvidelser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tøm hurtigminnet og nettleserdata:

 1. Klikk på Meny og gå til Innstillinger.
 2. Velg Personvern og tjenester.
 3. Under Fjern nettlesingsdata, velger du Velg hva du vil fjerne.
 4. Under Tidsintervall, velger du Alt.
 5. Velg Fjern nå. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Chromium-basert MS Edge:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. På venstre side velger du Tilbakestill innstillinger.
 3. Velg Gjenopprett innstillinger til standardverdier.
 4. Bekreft med Tilbakestill. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Mozilla Firefox

Du kan kvitte deg med påtrengende annonser i Mozilla ved å slette mistenkelige oppføringer, som Shopperify og MyMacUpdater.

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til MyMacUpdater og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis MyMacUpdater ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. MyMacUpdater skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

Så snart du har avinstallert adware-programmet, sletter du adware-relaterte komponenter og tilbakestiller Chrome.

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet MyMacUpdater ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som MyMacUpdater under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle MyMacUpdater-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av MyMacUpdater. Tilbakestill Google Chrome

Tilbakestill Safari

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet MyMacUpdater og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt MyMacUpdater registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk