Hva er MRI6219316107.js? Bør jeg fjerne det?

Hva er MRI6219316107.js og hva gjør det?

Dersom du finner filendelsen JS på datamaskinen din bør du være klar over at den først og fremst assosieres med JavaScript-filer. Disse filene inneholder en JavaScript-kode som brukes for å utføre klientens nettsideinstruksjoner. JavaScript kan være ansvarlig for en rekke funksjoner som automatisk endring av formaterte datoer, åpne lenkede sider i et nytt nettleservindu, endre et bilde eller tekst når musepekeren holdes over, osv. JavaScript-koder kan dessuten brukes til å lage nedtrekksbokser med interaktive elementer. Slike filer benytter dessuten ofte av utviklere av ulike trojanere, virus og ormer.

Akkurat denne filen, MRI6219316107.js, anses for å være tilknyttet en av dagens mest notoriske ransomware-trusler, Locky virus. Sikkerhetseksperter har oppdaget at infiserte word-dokumenter kodet med makroscript som tidligere ble brukt til å distribuere Locky nå er endret til JavaScript-filer. Det kan antas at denne beslutningen ble tatt fordi det er enklere å snike Locky inn i offerets datamaskin ved bruk av JavaScript. Et annet aspekt som kan ha oppfordret utviklerne av dette ondsinnede programmet er å bytte til JavaScript i et forsøk på å unngå å bli oppdaget av antimalware-programmer. Den infiserte filen pakkes i en zip-fil og distribueres via søppelpost. Så snart zip-filen pakkes ut benytter viruset PLib-funksjonen for å dekomprimere og aktivere virusnedlastingen. En interessant egenskap hos dette programmet er at det kjører en prosess for å avgjøre hvorvidt operativsystemet er russisk. I dette tilfellet avinstallerer det seg selv. Ellers starter prosessen med skanning og kryptering av filene på enheten. Dersom du finner filen MRI6219316107.js vedlagt i en e-post fra en ukjent og mistenkelig kilde bør du ikke åpne filen. Hvis du gjør det aktiveres viruset og filene dine krypteres. På grunn av ovennevnte grunner bør du fjerne MRI6219316107.js-filen snarest.

Hvordan forhindre at denne filen kommer inn i datamaskinen?

Det første du bør gjøre for å unngå at denne filen dukker opp på datamaskinen din er å utstyre systemet med et vel ansett antispyware-verktøy som for eksempel FortectIntego. Dette reduserer sjansen for å laste ned mistenkelige filer og beskytter deg fra andre nettrusler. Det viktigste er imidlertid å holde utkikk etter viruset. Du må være oppmerksom på at denne infiserte filen spres via e-postvedlegg. Vær forsiktig når du åpner nye e-poster og laster ned vedlegg.

Hvordan fjerne MRI6219316107.js-filen fra datamaskinen?

Den gode nyheten er at det er mulig å fjerne MRI6219316107.js. Dersom du allerede har åpnet filen må du imidlertid måtte håndtere mer kompliserte problemer enn dette. Locky-viruset kan allerede har kryptert filene dine uten at du kjøper dektypteringsnøkkelen fra virusutviklerne. Det bør derfor ikke være noen prioritet å slette denne filen i øyeblikket – du bør tenke på å fjerne viruset. Du kan gjøre dette ved hjelp av et vel ansett og oppdatert antivirus-verktøy. Det er dessuten viktig å vite at Locky er et aggressivt virus og kan forhindre at antivirus-programmet ditt kjører. Dersom en slik situasjon oppstår kan du følge ekspertinstruksene våre i beskrivelsen av Locky ransomware.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk