Fjern MPC-virus (Instruksjoner for fjerning av virus) - oppdateringer sep 2016

MPC fjerningsguide for virus

Hva er MPC-virus?

Bør du fjerne MPC (More Powerful Cleaner)?

MPC-virus er et begrep som beskriver flere potensielt uønskede programmer (PUP) som er tilknyttet hverandre. Noen av disse programmene kan bli installerte på datamaskinen samtidig og begynne å implementere uhyggelige aktiviteter på systemet. MPC-kapring kan skje uten at brukeren er klar over det, men det er likevel legitimt. Brukere som opplever dette programmet anbefales å fjerne filer som er tilknyttet programmet øyeblikkelig siden de neppe er nyttige. Sikkerhetseksperter foreslår at du sletter slike mistenkelige programmer ved hjelp av et verktøy for fjerning av spyware/malware, ettersom de kan fjerne alle potensielt uønskede programmer og kritiske virus. Vi mener at programmet FortectIntego er best for å fjerne MPC.

Versjoner av denne mistenkelige programvaren:

MPC Cleaner. Dette er hovedprogrammet som forårsaker flest problemer for databrukeren. Det distribueres sammen med MPC AdCleaner, og endrer brukerens startside til search.mpc.am. På den offisielle nettsiden presenteres det som «verdens raskeste og letteste PC-renser,» men vi ønsker å legge til «som ikke er verdt å stole på». Det ser ut til at denne PC-optimatoren viser falske resultater for å prøve å overbevise databrukeren om at PC-en må fikses øyeblikkelig. Målet til dette programmet er å lure brukeren til å kjøpe fullversjonen av dette unyttige programmet. Derfor mener vi at det bør fjernes fra systemet snarest mulig.

MPC AdCleaner. Dette programmet er kompatibelt med de fleste nettlesere, inkludert Chrome, Firefox, Opera og Internet Explorer. Selv om det lover å forbedre brukerens nettleseropplevelse ved å blokkere påtrengende annonser, virker det til at programmet ikke klarer å utføre denne oppgaven. Dette mistenkelige systemverktøyet installeres sammen med MPC Cleaner, og plasserer filene sine på datasystemet. Deretter begynner det å spore data om brukerens nettleseropplevelse ved å legge til informasjonskapsler i alle nettlesere. Informasjonen som innhentes kan bli brukt til markedsføringsformål, deles med tredjeparter eller brukes til å vise målrettede annonser. Hvis du ikke ønsker å avsløre informasjon som spørringer, IP-adresse og lignende, bør du fjerne MPC AdCleaner fra PC-en.

Search.mpc.am. Dette er en nettleserkaprer. Selv om den ikke kan beskrives som ondsinnet, er aktivitetene den utfører veldig irriterende. Det virker til at denne kapreren omdirigerer brukeren til Search.mpc.am som startside i alle nettlesere, og foreslår bruk av en villedende søkemotor. Når vi testet denne søkemotoren, oppdaget vi at den viser en betydelig mengde sponsede søkeresultater, som forhindrer brukeren fra å nå relevant informasjon på en rask måte. Alle resultatsidene starter med flere søkeresultater merket med «Annonsering», noe som leder brukeren til ulike nettsider. Noen av disse kan dessverre være usikre, og derfor anbefaler sikkerhetseksperter at brukere unngår å benytte denne søkemotoren eller klikke på søkeresultater fra den. Det beste er å fjerne denne URL-en fra nettleserens innstillinger. Vi anbefaler at du benytter en annen søkemotor istedet for denne.

Hvordan har dette programmet kapret PC-en din?

For å være ærlig, må vi si at det er veldig enkelt å installere potensielt uønskede programmer uten å være klar over det. Hvis du ikke har lastet ned et av disse MPC-programmene med vilje, er det en stor sannsynlighet for at de har kommet inn i datasystemet ditt sammen med andre gratisprogrammer. På grunn av dette bør du tenke deg nøye om hvilke gratisprogrammer du har installert nylig. Nesten alle gratisprogrammer tilbyr forslag om å installere ett eller flere valgfrie programmer. Derfor må du finne disse forslagene og velge dem bort for å unngå at de kommer inn i datasystemet. For å gjøre dette må du velge avansert eller tilpasset installasjon. Vennligst ikke stol på standard eller grunnleggende installasjon ettersom disse bare skjuler disse forslagene for å installere ytterligere programvare. Hvis du velger disse «tradisjonelle» installasjonsvalgene, blir valgfrie programmer installert automatisk uten at du engang blir varslet.

Hvordan fjerne MPC:

Det finnes to metoder for å fjerne MPC-viruset fra datamaskinen. Hvis du er en avansert PC-bruker kan du prøve å finne alle komponentene av dette tvilsomme programmet manuelt. Hvis du føler at du ikke har nok erfaring, men likevel ønsker å slette programmet på egenhånd, bør du benytte fjerningsinstruksjonene som tilbys nedenfor. Det beste valget er å fjerne dette mistenkelige programmet automatisk. For å gjøre det kan du benytte et av følgende programmer:

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell MPC fjerningsguide for virus

Avinstaller fra Windows

Slett alle programmer som tilhører MPC-familien: MPC Cleaner, MPC AdCleaner, og rens deretter alle nettlesere ved å slette mistenkelige tillegg som er tilknyttet denne programvaren.

For å fjerne MPC-virus fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

 1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
 2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Finn oppføringer tilknyttet MPC-virus i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
 4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
 5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
 6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

 1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
 2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
 4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
 5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
 6. Klikk OK når prosessen er fullført.

Tilbakestill Mozilla Firefox

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til MPC-virus og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis MPC-virus ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. MPC-virus skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet MPC-virus ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som MPC-virus under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle MPC-virus-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av MPC-virus. Tilbakestill Google Chrome

Tilbakestill Safari

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet MPC-virus og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt MPC registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk