Malware forårsaker død!

Et data virus kan være ,er truende enn du tror

Malware causes deaths!

Du lurer kanskje på om malware virkelig kan forårsake død. Til tross for overdrivelse av en slik antagalse, kan det dessvere bidra til det. Selv om det er et få antall av mennesker det bidrar til dette, kan det infiltrere mer av våre dagligdagse liv enn hva vi tror. Dens betydning er stadig mer relevant.

Vi har blitt omringet av mange internettkoblede enheter, alt fra en barneleke, smart dørlås til en smart klokke. WiFi støttende systemer overalt: i togstasjonen, parkeringsplasser, supermarkeder og sykehus. Dessverre avhengig av et digitalt system støtter også endringene av virtuelle angrep.

Malware causes deaths!

Tilfeller av WannaCry som forårsaker globale ødelegglser, og Locky avslører at malware i økende grad retter seg mot sykehus. I flere av tilfellene tvang dem til å evakuere pasienter eller utsette planlagte operasjoner. Dessuten forekommer hendelser når den mustenkte årsaken til en flyulykke fører til virtuelle trusel Det handler ikke om konfidensialitet og nettpersonlighet, trusselen infeksjerer en mye mer verdifull enhet – livet ditt.

Malware – forårsaker hendelser som ikke lenger er science fiction

For mer enn et år siden drepte en rumensk mann, Marcel Datcu, sin sønn og seg selv etter å ha oppdaget en falsk advarsel på datamaskinens skrivebord. Den korrupte advarselen hevdet at FBI har sett han mens han besøkte et pornografisk nettsted og at nå må han betale en bøt på 70,00 lei (over 18,000 euro) for å unngå en 11 års fengsels straff.

Offeret bestemete seg for å ta den harde måten for å unngå straffen oppfunnet av ransomware eiere. Før han tok sin sønn og sitt eget liv, skrev han et selvmordsbrev. Der skrev han at han ikke kunne sone 11 års fengselstraff og la sønnen hans lide alene.

Dessverre er ikke dete den eneste døden som er forårsaket av malware. Det er ganske mange tilfeller som illustrerer even til cyberkriminelle å være når de prøver å få penger fra ofrene sine. Etter å ha smittet datasystemer bruker de skremmende meldinger som prøver å overbevise sine ofre om at de har ed myndighetene å gjør og det kan ikke ignoreres.

Hvis offeret ikke er veldig teknisk kunnskapsrik, og kan ikke se om advarselsmeldingen er ekte, eller om den tilhører cyberkriminelle, kan det hende han/henne velger å ta sitt eget liv eller dø av et hjerteinfarkt.

Troverdige netizens forblir et lett mål for svindlere

Et slikt offer er Corrie Santayana (navnet er endret) som var involvert i en alvorlig malware-kampanje som satte sin lit til en Blue Screen of Death. Blue Screen of Death (eller BSOD) er en sosial ingeniørteknikk som brukes for å vise ønsket innhold (varsler, bannere og popup-annonser) mens folk søker på nettet. Selv om noen ofre enkelt kan fastlå at meldingen er falsk, kan andre bli overbevist om at de må følge spesifikke kommandoer for å redde seg selv. Corrie fastslo at en advarsel som fortalte henne at «Windows er i en kritisk tilstand! Ikke start datamaskinen på nytt! Vennligst kontakt Microsoft-teknikere» var ekte. Etter å ha ringt til hackerne, ble han fortalt at han måtte kjøpe en spesiell supportpakke som koster $1000. Mannen ventet ikke lenge og foretok en bankoverføring for å betale for den ikke-eksiterende og dyre «programvarepakken». Dessverre trengte han bare noen få timer på å finne ut at han hadde gitt bort pengene sine til svindlere. Etter at sønnen hadde fortalt ham at han var blitt svindlet, døde mannen i stuen sin på grunn av et hjerteinfarkt.

Sikkerhetseksperter advarer folk om at det finnes hundrevis av ulike teknikker brukt av hackere for å sette dem i fare. Disse kriminelle personene prøver ikke bare å stjele pengene deres. De kan også føre dem til døden.

Dersom du ønsker å beskytte deg selv og folk rundt deg (foreldrene dine, barn og andre familiemedlemmer), bør du vurdere en pålitelig sikkerhetsløsning. Husk at kun en troverdig anti-spionvare kan hjelpe deg med å finne ondsinnede popup-annonser, falske advarsler eller filer som prøver å infisere datamaskinen din. Dersom du fremdeles er ute etter en pålitelig anti-malware bør du ta en titt på FortectIntego, som anses for å være et premium antimalware-verktøy, og som er blitt brukt av tusenvis av PC-brukere.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Liker å lære brukere om å forhindre virus...

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

På andre språk
Filer
Programvare
Sammenlign