Fjern Locker-virus

Locker fjerningsguide for virus

Hva er Locker-virus?

Hva er Locker virus?

Locker virus (finnes også som Locker v1.7, Locker V2.16, Locker v2.60, Locker v3.5.3, Locker v.3.49 og Locker V5.52) er en meget farlig nett-trussel som oppfører seg akkurat som navnet tilsier. Så snart det har infiltrert datamaskinen sjekker det systemet for forhåndsbestemte filer og «låser» dem. Når man prøver å åpne noen av disse filene, viser det en advarsel som ber om betaling i bytte mot dekrypteringsnøkkelen. Normalt trengs dette for å låse opp kompromitterte filer og få muligheten til å bruke dem igjen. Locker tilhører ‘ransomware’ eller ‘crypto-ransomware’-kategorien, noe som betyr at det prøver å tvinge folk til å betale en løsesum. Det er faktisk ikke veldig vanskelig å gjøre dette, fordi før det ber om en løsesum på 0.1 BTS (bitcoins), krypterer Locker alle disse populære filene:

3fr, .accdb, .ai, .arw, .bay, .cdr, .cer, .cr2, .crt, .crw, .dbf, .dcr, .der, .dng, .doc, .docm, .docx, .dwg, .dxf, .dxg, .eps, .erf, .indd, .jpe, .jpg, .kdc, .mdb, .mdf, .mef, .mrw, .nef, .nrw, .odb, .odm, .odp, .ods, .odt, .orf, .p12, .p7b, .p7c, .pdd, .pef, .pem, .pfx, .ppt, .pptm, .pptx, .psd, .pst, .ptx, .r3d, .raf, .raw, .rtf, .rw2, .rwl, .srf, .srw, .wb2, .wpd, .wps, .xlk, .xls, .xlsb, .xlsm, .xlsx

Som du ser kan denne trusselen enkelt føre til tap av alle bildene dine, musikkfiler, bildefiler og andre dokumenter. For å få muligheten til å dekryptere disse filene må du foreta den påkrevde betalingen innen 72 timer. Dersom offeret ikke betaler løsepengene, økes den til 1.0 BTC.

Hva kan gjøres når man er i denne situasjonen? Først og fremst bør du fjerne Locker-viruset fra systemet før det klarer å kryptere flere av filene dine. I tillegg bør du se etter ekstra kopier av de blokkerte filene. Dersom du fremdeles ikke vet hvordan du kan lage sikkerhetskopier av viktige filer, bør du sjekke denne artikkelen: Hvorfor trenger jeg sikkerhetskopier, og hvilke alternativer har jeg? Dersom du ikke har sikkerhetskopier, kan du også prøve å bruke disse verktøyene: R-Studio, Photorec. Dersom disse programmene ikke fungerer, betyr det dessverre at filene dine er dødsømte…

For å fjerne Locker-viruset anbefaler vi på det sterkeste FortectIntego, som kan vise til flotte resultater når det gjelder dette ransomware-programmet.

Locker virus

Hvordan kan Locker-viruset infisere datamaskinen min?

Det finnes mange lignende ransomware som spres rundt omkring for øyeblikket, inkludert velkjente Cryptolocker, CTB locker, Cryptobot, Cryptographic Locker og lignende. De setter alle sin lit til lignende distribusjonsteknikker som har blitt brukt av mange andre virus, som bedragersk anti-spionvare, trojanere og andre trusler. Dersom du vil unngå alle disse bør du først og fremst huske at de har blitt aktivt promotert ved hjelp av søppelpost. Søppelpost er uønskede e-postmeldinger som enten inneholder infiserte vedlegg eller ondsinnede lenker. I et forsøk på å lure folk til å klikke på disse lenkene eller laste ned disse ondsinnede vedleggene, rapporterer de om villedende ting, som manglende betaling, advarsler fra myndigheter og lignende som normalt skremmer folk. Vennligst ikke la deg lure av slike meldinger og alltid sjekk avsender og e-postens innhold. Dersom den inneholder skrive- eller grammatikkfeil, er det en stor sjanse for at den er falsk. I tillegg kan Locker virus infiltrere PC-en din etter at du har klikket på villedende popup-annonser som kan forstyrre nettleserøkten din. Vennligst hold deg unna annonser som rapporterer om manglende oppdateringer, inkludert Java, Flash Player og lignende.

Hvordan fjerne Locker virus?

Dersom du er et offer for Locker ransomware, bør du umiddelbart fjerne det fra datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke en av disse programmene: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Dersom du vil gjenopprette filene dine bør du prøve å bruke sikkerhetskopier eller, dersom du ikke har slike, prøve å kjøre et av følgene verktøy for filgjenoppretting: R-Studio eller Photorec. Kaspersky Lab har dessuten presentert et verktøy for å dekryptere krypterte filer, så du bør også prøve Kaspesky Ransomware Decryptor. Vennligst IKKE betal boten fordi dette ikke garanterer at du mottar nøkkelen som kreves for å dekryptere filene dine.

Vi anbefaler på det sterkeste at du tenker på å forhindre infeksjoner som Locker. For å gjøre dette kan du bruke en av de ovennevnte programmene. Dessuten bør du tenke på immuniteten av filene og sikkerhetskopiene dine. For å gjøre dette kan du bruke en ekstern USB-disk, CD, DVD eller nettbaserte lagringssteder som Google Drive, Dropbox, Flickr og andre løsninger. Mer informasjon om sikkerhetskopier finnes i denne artikkelen: Hvorfor trenger jeg sikkerhetskopier, og hvilke alternativer har jeg?

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk