Fjerne Koobface (oppdateringer jan 2020 ) - Veiledning for fjerning

Koobface fjerningsguide

Hva er Koobface?

Det du bør vite om Koobface scam Koobface

Koobface er et ondsinnet program som er i stand til å påvirke operativsystemene Mac OS X, Linus og Microsoft Windows. Koobface er også kjent som W32/Koobface, W32/Koobface.AZ, W32.Koobface og Boface. Når det kommer seg inn i datamaskinen sjekker det om det finnes cookies på sosiale nettferk og infiserer deretter offerets profil. Koobface spres normalt via følgende sosiale nettverk: MySpace, Facebook, Yahoo Messenger, Skype og Twitter. Dersom Koobface ikke finner spor etter sosiale nettverkssider sletter det seg selv og laster inn popup-vinduer som ser ut som MS Windows feilmeldinger. Popup-meldingene inneholder følgende tekst: “Error installing Codec. Please contact support.”

Dersom PC-brukeren aktivt bruker sosiale nettverk oppdager Koobface spesifikke cookies og innhenter offerets innloggingsinformasjon for alle sosiale media han eller hun besøker. Deretter sender det meldinger til folk på offerets venneliste og ber dem om å se en vide. Denne meldingen inkluderer en ondsinnet hyperlenke. Dersom folk klikker på denne hyperlenken blir de omdirigert til en skadelig nettside som sier at en oppdatering Flash er påkrevd for å vise innholdet. Nedlastingslenken inkluderer filen flash_player.exe. Dersom brukeren godtar installasjon av oppdateringen gir han/hun tilgang til installasjonsprogrammet for Koobface. Det betyr at denne .exe-filen i det stille laster ned og installerer Koobface-filer.

Ormen Koobface lar nettkriminelle spore og registrere sensitive opplysninger om offeret. Det kan for eksempel se hvilke passord du taster inn på bestemte nettsider, hvilke innloggingsopplysninger du bruker og det kan dessuten registrere din kredittkort- og bankopplysninger. Vær oppmerksom på at dette kan føre til finansielle tap. I tillegg kan denne ondsinnede ormen vise vage annonser som overbeviser deg om å installere falske antivirus-programmer. Ikke installer programvare som promoteres av Koobface-viruset – det vil sannsynligvis infisere datamaskinen din enda mer.

Koobface

Hvordan infiseres datamaskiner av Koobface?

Koobface spres normalt via meldinger i sosiale media. Dersom en venn har sendt deg en lenke som ser mistenkelig ut (ser ukjent ut og inneholder mange vilkårlige symboler) bør du dobbelsjekke om vennen din faktisk har sendt det. Slike Koobface-meldinger inkluderer normalt slike og lignende linjer:

 • «I saw your silly face in that movie, check it!»;
 • «Why do you look so stupid? xD See yourself»;
 • «You look just awesome in this new movie»;
 • «My friend caught you on hidden cam.»

Dersom du kan huske å ha klikket på en slik melding bør du sørge for å dobbeltsjekke datamaskinen din etter Koobface malware. Du bør dessuten skanne datamaskinen min et kraftig antispyware-verktøy dersom du har blitt lurt til å laste ned en falsk versjon av Flash Player som er forkledt som flash_player.exe. Ellers kan Koobface prøve å ta over HTTP-trafikken din, stjele din personlige informasjon og infisere PC-systemet med ytterligere malware. Dersom du mistenker at du er infisert bør du skanne datamaskinen din med FortectIntego. Du finner mer informasjon om fjerning av Koobface på neste side.

Koobface

Hva kan du gjøre for å sikre datamaskinen din fra denne ormen?

 1. Ikke bla gjennom upålitelige nettsider. Dersom du har åpnet en nettside som ber deg om å oppdatere din Flash Player og du vet at det er mulig å åpne andre videoer, bør ikke denne nettsiden stoles på. Lukk den umiddelbart.
 2. Dersom du har den minste mistanke om at vennen din ikke har sendt den mistenkelige meldingen med en hyperlenke bør du spørre vedkommende.
 3. Installer et antimalware-program på datamaksinen din for å forhindre datatrusler. Vi anbefaler FortectIntego.

Hvordan fjerne denne infeksjonen?

Du kan sjekke om du er infisert av dette programmet ved å åpne Windows oppgavebehandler og se etter: freddy79.exe, fbtre6.exe, mstre6.exe, ld08.exe, Ld12.exe. Du må fjerne denne ondsinnede trusselen fra datamaskinen og stoppe spredningen av den. Du kan fjerne den manuelt og vi tilbyr instruksjoner for å gjøre dette nedenfor. Vi anbefaler imidlertid at du fjerner Koobface automatisk. Etter fjerning bør du endre passordene dine til sosiale media og nettbanken for å sikre at nettkriminelle ikke bruker dem igjen.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Koobface fjerningsguide

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern Koobface ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Koobface. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av Koobface er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Koobface og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk