Fjern KEYHolder-virus (Oppdatert)

KEYHolder fjerningsguide for virus

Hva er KEYHolder-virus?

2016: Hva er nytt angående KEYHolder-viruset?

KEYHolder-viruset er et skadelig ransomware som er i stand til å kryptere PC-brukerens personlige filer. Det spres ved hjelp av søppelpost, falske varselmeldinger og andre distribusjonsmetoder. Selv om ransomware-viruset KeyHolder ble lansert for mer enn et år siden er det fremdeles kun i stand til å infisere Windows OS. Dersom du bruker andre operativsystemer bør du selvfølgelig likevel være forsiktig ettersom man aldri kan vite hvilke oppdateringer hackere lanserer i den nærmeste fremtid. Dersom KEYHolder ransomware kommer inn i offerets datamaskin begynner det umiddelbart å krypterte forhåndsbestemte dokumenter, videoer og filer. Krypteringsprosessen initieres for å prøve å tvinge offeret til å betale en løsesum som skal fungere som en betaling for en spesiell dekrypteringsnøkkel. Vi anbefaler imidlertid IKKE at du betaler løsesummen ettersom dette ikke er noen garanti for at du klarer å gjenopprette filene dine. I de fleste tilfeller står ofret igjen uten noe på grunn av at dette viruset tilhører svindlere som ikke kan stoles på. Du kan tape pengene dine uten å motta koden som trengs for å dekryptere de krypterte filene.

Akkurat som med mange andre ransomware-virus benytter utviklerne av KeyHolder-viruset nettleseren Tor for å gjemme seg for offentlige myndigheter. Dersom du er infisert vil du bli bedt om å laste ned denne nettleseren og deretter besøke en spesifikk nettside der du skal betale en løsesum på $500 eller mer. Du kan også bli koblet fra nettet, omdirigert til ondsinnede nettsider og oppleve andre skadelige aktiviteter. For å unngå ytterligere problemer på datamaskinen din bør du fjerne KeyHolder-viruset. Den enkleste måten å gjøre dette på er å kjøre et fullstendig systemskann med FortectIntego. Akkurat som andre antispyware-program kan imidlertid ikke Spyhunter gjenopprette filene dine etter infiltrering av KeyHolder. For å gjøre dette bør du benytte en ekstern sikkerhetskopi eller prøve et av følgende programmer: R-studio eller Photorec.

Hvordan kan KeyHolder infisere datamaskinen min?

KEYHolder-viruset spres via vanlige distribusjonsmetoder, oftest falske varsler. Disse varslene rapporterer om manglende oppdateringer av velkjente programmer som Flash Player, FLV Player, nedlastingsassistenter eller nettlesere. Dersom du følger nettsiden vår vet du at vi i årevis har advart PC-brukere mot slike annonser. Hvis du vil oppdatere et program på datamaskinen bør du alltid gjøre dette via programmets offisielle nettside. Vi bør også nevne at falske e-poster også kan brukes til å spre KEYHolder-viruset. I de fleste tilfeller rapporterer disse e-postene om ulike betalinger, kjøp eller problem som hevdes å være tilknyttet myndighetene. Vennligst ikke la deg lure av slike villedende meldinger og alltid dobbeltsjekk alle meldinger for å unngå å åpne et infisert e-postvedlegg. Dersom dette ransomware-programmet klarer å infiltrere datamaskinen din kommer det til å begynne å vise en stor advarsel på PC-skjermen. Denne meldingen informerer deg om krypteringen av filene dine og gir deg tilbudet om å dekryptere dem ved å følge spesifikke kommandoer. Vennligst IKKE betal løsesummen som KeyHolder-viruset ber om! Hvis du gjør dette kan du komme til å miste både filene OG pengene dine. Som vi allerede har nevnt kan du benytte et oppdatert antispyware-program for å eliminere KeyHolder-viruset. Mer informasjom om denne prosessen er tilgjengelig på neste side. Her finner du en detaljert veiledning som forklarer hvordan du kan fjerne KeyHolder-viruset fra datamaskinen din.

KEYHolder-virus fix:

For å forhindre at KEYHolder-viruset dukker opp på datamaskinen din bør du ignorere alle mistenkelige e-poster og annonser som tilbyr deg å oppdatere Flash, Java og lignende programmer. Du bør dessuten sørge for å skanne PC-en din med et vel ansett antispyware-program dersom PC-en din allerede er angrepet av dette ransomware-programmet. For å gjøre dette kan du bruke FortectIntego eller Malwarebytes. Hvis du ikke klarer å åpne noen av disse programmene kan du følge stegene som gis nedenfor:

 1. Start den infiserte PC-en på nytt i «Sikkerhetsmodus med kommandolinje» for å deaktivere viruset (dette bør fungere med alle versjoner av denne trusselen)
 2. Kjør Rugedit
 3. Søk etter WinLogon-oppføringer og noter ned alle filer som ikke er explorer.exe eller blanke. Erstatt dem med explorer.exe
 4. Søk etter disse filene i registeret og slett alle registernøkler som refererer til filene
 5. Start PC-en på nytt og kjør et fullstendig systemskann med et oppdatert antispyware-program

Du bør dessuten begynne å tenke på sikkerheten til filene dine. Sørg alltid for å ha en sikkerhetskopi av filene dine lagret på en ekstern disk. Hvis du ikke har sørget for å ha en slik sikkerhetskopi tilgjengelig kan du prøve å gjenopprette filene dine ved hjelp av et program for filgjenoppretting. For øyeblikket anbefaler vi R-studio og Photorec.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell KEYHolder fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern KEYHolder ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av KEYHolder. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av KEYHolder er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot KEYHolder og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk