Hva er javaw.exe? Bør jeg fjerne det?

Javaw.exe er en legitim systemfil som kan bli brukt til å spre trusler 

Javaw.exe er en legitim, kjørbar fil som brukes av Java Runtime software. Filen er publisert av Sun Microsystems. Hvis du har installert produkter fra Java – selv om du senere har fjernet dem – bør du derfor ikke bli overrasket hvis oppgavebehandleren viser denne filen. Noen programmer som kjører Java kan være i faresonen på grunn av feil avinstallasjon. Det er på dette tidspunktet brukere opplever problemer og ulike feilmeldinger.  

Navn javaw.exe
Type Systemfil
Tilknytning Java Runtime Environment, JVM, JDK.
Farenivå Filen i seg selv er ikke skadelig, men den kan bli erstattet av malware
Eliminering Fjerning er kun nødvendig hvis filen er ondsinnet. I slike tilfeller, kan du bruke FortectIntego

Akkurat som andre kjørbare filer, kan Javaw.exe bli misbrukt av nettkriminelle. Malware er kjent for å erstatte eller duplisere legitime filer. Ettersom noen trojanere, spyware, keyloggere og andre ondsinnede programmer kan være uten symptomer, kan det være vanskelig å oppdage og eliminere slike filer.

Hvis du bruker et vel ansett antimalware-program (som for eksempel FortectIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner), og sørger for at det er oppdatert, kan du være trygg på at ingen nettrusler angriper datamaskinen din. Når det er sagt, bør du ikke fjerne javaw.exe manuelt, med mindre du vet hva du gjør og er sikker på at filen er tilknyttet ondsinnede prosesser.

Java Runtime er påkrevd av mange nettsider og Java-programmer. Et vindu kan dermed dukke opp, og vise følgende feilmelding:

Windows cannot find 'javaw.exe'. Make sure you typed the name correctly, and then try again.

Den enkleste måten å fikse denne feilen på er ved å laste ned og installere Java på nytt. Ellers kan du gå til Oppgavebehandler > Oppstart og sjekke hvorvidt Java står der. Hvis det står, velger du det bort, lukker oppgavebehandleren, og ser om problemet vedvarer.

Javaw.exe er altså ikke ondsinnet i seg selv. Denne kjørbare filen kan imidlertid bli erstattet av malware, og du vil sannsynligvis se flere tilfeller som kjører i oppgavebehandleren. Et annet rødt flagg er filens lokasjon – sjekk hvorvidt den finnes i mappene C:\Windows eller C:\Windows\System32. Hvis ikke, bør du være forsiktig. For å være helt sikker, bør du skanne datamaskinen din med et antimalware-program.

Malware spres ved bruk av villedende teknikker – og du bør kjenne til dem 

Malware kan spres via ulike villedende metoder, og du bør gjøre det du kan for å hindre det. Følgende er de vanligste metodene for distribuering av virus: 

  • nettsider for fildeling, som P2P-sider;
  • e-postvedlegg;
  • falske programvareoppdateringer;
  • via svake RDP

Hvis du åpner et vedlegg i søppelmappen, eller laster ned ulovlig innhold, risikerer du malware-infeksjon. Lesvirus.fr advarer om at du må være forsiktig når du surfer på nettet. Det spiller ingen rolle om du åpner en e-post som ser legitim ut, eller søker på nettet. Du må være klar over at farer lurer bak ethvert hjørne.

Eliminering av malware-trusselen javaw.exe

Det er ikke nødvendig å fjerne Javaw.exe hvis programmet er legitimt. Mange nettsider er fremdeles avhengig av Java for å vise innhold. Hvis filen er ondsinnet, foreslår vi imidlertid at du blir kvitt den umiddelbart.

Vi anbefaler ikke at du tukler med systemfilene og prøver å eliminere den på egenhånd. Du bør sette din lit til FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes for jobben, ettersom dette sikkerhetsprogrammet er designet for å oppdage og eliminere selv de mest robuste dataparasittene. Alternativt kan du benytte et annet program. Uansett hva du velger, må du sjekke at programmet er legitimt.

Hvis du ikke klarer å fjerne Javaw.exe, kan du starte datamaskinen på nytt i sikkerhetsmodus med nettverk.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk