Fjerne Home.tb.ask.com

Home.tb.ask.com fjerningsguide

Hva er Home.tb.ask.com?

Hva er Home.tb.ask.com?

Home.tb.ask.com er en LEGITIM søkemotor som kan dukke opp i nettleserne dine ut av det blå. Dette skjer fordi det spres ved hjelp av tredjeparts programvare som normalt brukes for å promotere ulike nettlesertillegg, søkemotorer, verktøylinjer og andre programmer. Akkurat som Ask.com, er home.tb.ask.com kompatibelt med alle nettlesere, så det kan dukke opp i Google Chrome eller Internet Explorer så snart det kommer inn i PC-en din. Her kan det oppstå i stedet for startsiden og standard søkemotor. Som et resultat av dette kan home.tb.ask.com oppstå hver gang du prøver å starte nettleseren din. Hovedgrunnen til at du bør bli kvitt denne søkesiden er at den kan vise kommersielt innhold i søkeresultatene dine som kan lede deg til ukjente nettsider. Dette gjøres for å tjene penger fra affiliert markedsføring. Dette er IKKE ulovlig men kan være irriterende. home.tb.ask.com kan dessuten innhente informasjon om nettleservanene dine og dele disse opplysningene med affilierte parter. Dersom du vil fjerne home.tb.ask.com må du avinstallere det fra oppgavebehandleren og fra alle nettleserne dine. Vi anbefaler dessuten at du skanner PC-en med en oppdatert anti-spionvare for å sørge for at den er trygg.

Hvordan kan Home.tb.ask.com oppstå på datamaskinen min?

Som vi allerede har nevnt kan home.tb.ask.com installeres manuelt eller ved hjelp av freeware-programmer og andre tredjeparts programvare. Dersom du vil unngå det bør du alltid følge nøye med installasjonsprosessen av freeware-programmer ved å velge tilpasset eller avansert installasjon. Deretter bør du følge nøye med betingelser som normalt vises i et av installasjonsvinduene. Dersom home.tb.ask.com klarer å snike seg inn vil det vises i alle nettleserne dine. Det kan oppstå i stedet for startsiden, standard søkemotor og ny fane-siden. Vennligst IKKE ignorer dette! Dersom dette programmet har oppstått på datamaskinen din uten at du var klar over det, bør du kvitte deg med home.tb.ask.com. Teknisk sett er ikke dette et virus men det kan omdirigere deg til uønskede nettsider ved å vise annonser i søkeresultatene dine.

Hvordan fjerne Home.tb.ask.com?

Dersom du vil bli kvitt home.tb.ask.com omdirigeringer, kan du følge disse stegene:

  • Avinstaller programmer som er tilknyttet home.tb.ask.com fra datamaskinen din:

1. Klikk Start → Kontrollpanel → Avinstaller et program.
2. I Legg til/Fjern programmer/Avinstaller et program ser du etter Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search og andre programmer utviklet av Mindspark Interactive Network.
3. Klikk på «Avinstaller» og deretter OK for å lagre endringene.

  • Tilbakestill alle nettleserne dine:

Internet Explorer:
1. Åpne Internet Explorer, klikk på verktøyikonet -> 'Administrer tillegg'.
2. Her ser du etter ukjente programtillegg (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) og fjerner disse oppføringene.
3. For å endre startsiden klikker du på verktøyikonet igjen og velger «Internettalternativer».
4. Fjern Search.tb.ask.com og angi ønsket domenenavn.
5. For å endre standard søkemotor klikker du på verktøyikonet, velger 'Administrer tillegg' -> 'Søketilbydere',
6. Angi ønsket søkemotor.

Mozilla Firefox:
1. Åpne Mozilla Firefox, klikk på menyikonet (øvre høyre hjørne) og velg 'Tillegg' -> 'Utvidelser'.
2. Her velger du ukjente programtillegg (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) og velger søppelbøtte-ikonet for å slette disse oppføringene.
3. For å endre startside klikker du Firefox og velger «Alternativer»
4. Her fjerner du Search.tb.ask.com og angir ønsket nettside.
5. For å endre standard søkemotor klikker du på menyikonet og spørsmålstegnet
6. Her klikker du 'Informasjon om feilsøking' og klikker på 'Tilbakestill Firefox'.

Google Chrome:
1. Åpne Google Chrome, klikk på menyikonet (øvre høyre hjørne) og velg 'Tillegg' -> 'Utvidelser'.
2. Her velger du ukjente programtillegg (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) og velger søppelbøtte-ikonet for å slette disse oppføringene.
3. For å endre startside klikker du på menyikonet, velg «Innstillinger» -> «Ved oppstart» -> «Angi sider»
4. Her fjerner du Search.tb.ask.com ved å klikke på «X» og angi ønsket nettside.
5. For å endre standard søkemotor klikker du på menyikonet -> «Innstillinger» -> «Søk»
6. Her klikker du på «Administrer søkemotorer» og legger til ønsket domenenavn.

Til slutt anbefaler vi at du skanner datamaskinen med FortectIntego, Webroot SecureAnywhere AntiVirus eller en annen vel ansett antispionvare for å sørge for at datamaskinen din er trygg.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk