Fjern HolyCrypt-virus (Veiledning for fjerning av virus)

HolyCrypt fjerningsguide for virus

Hva er HolyCrypt ransomware-virus?

Hva er kjent om HolyCrypt ransomware?

HolyCrypt-viruset er en ny type ransomware-infeksjon som nylig er blitt lansert. Viruset er ikke nytt med tanke på teknikkene det bruker for å kapre datamaskiner eller kryptere filer, men metoden ser ut til å gjøre jobben. En mer interessant detalj om dette viruset er at det ondsinnede skriptet er skrevet i Python, og programmet i seg selv er 64-bits. Ellers benytter viruset RSA og AES krypteringsnøkler til å låse offerets filer og kreve at vedkommende betaler for dekryptering. De fleste ransomware-programmer gir ofrene en frist for å fullføre betalingen, gjerne opp til en uke. Utviklerne av dette viruset er ikke villig til å kaste bort tiden og truer med å ødelegge krypteringsnøkkelen så raskt som 24 timer etter krypteringen. Under press for å miste filene sine betaler ofte brukerne pengene, men står i mange tilfeller igjen med en låst datamaskin. Svindlerne forsvinner nemlig så snart de har pengene i lomma. Uansett hvor verdifulle filene dine er foreslår vi at du ikke kaster bort pengene dine og heller fjerner HolyCrypt. For å gjøre dette bør du benytte et pålitelig antivirusprogram som for eksempel SpyHunter 5. Deretter kan du prøve å gjenopprette noen av filene dine ved hjelp av spesialverktøy for filgjenoppretting som nevnes nedenfor.

Så snart viruset kommer seg inn i offerets datamaskin er infeksjonen gjenkjennelig via en filendelse som er lagt til alle infiserte filer. Dette gjør filene utilgjengelige samtidig som viruset sprer dokumenter med instrukser om løsepenger på hele systemet:

YOUR COMPUTER HAS BEEN LOCKED!
Your documents, photos, databases and other important files have been locked with strongest encryption and unique key, generated for this computer. Private decryption key is stored on a secret Internet server and nobody can decrypt ypur files until you pay and obtain the private key.
The server will eliminate the key after 24h.
Open http://test_ransonware.onion.link and follow the instruction for the payment

Som man ser er denne meldingen dårlig skrevet. Den inneholder skrivefeil og antyder at ransomware-utviklerne er del av denne ulovlige bransjen på grunn av raske penger. I tillegg oppretter viruset en bildefil kalt alert.jpg som plasserer meldingen på offerets skrivebord. Hvis offeret bestemmer seg for at han/hun vil ha tilbake de krypterte filene, må 3 filer sendes til e-postadressen [email protected]. Deretter mottas ytterligere instruksjoner. Det å følge disse kravene og betale løsesummen er imidlertid kun til utviklernes fordel, og det anbefales at man heller fjerner HolyCrypt og finner andre måter for å få tilbake filene sine.

Hvordan blir man infisert av dette viruset?

HolyCrypt er et komplekst virus, så det finnes mange ulike måter datamaskinen kan bli infisert på. Du kan for eksempel oppdage det på datamaskinen etter at du ved et uhell har åpnet en infisert e-post. Søppel-epost er faktisk det mest brukte verktøyet for å spre ransomware-trusler. Det sier seg selv at ukjente e-poster og, spesielt, mistenkelige vedlegg bør unngås og at du bør motstå fristelsen for å åpne dem. Du bør dessuten holde deg unna usikre domener. Hvis en nettside er full av blinkende annonser, nedlastingsknapper, varsler om lottogevinster osv., er det best å forlate siden umiddelbart ettersom de gir perfekte forhold for HolyCrypt til å infisere datamaskinen din.

Hvilke alternativer har jeg for å fjerne HolyCrypt?

Du kan enkelt fjerne HolyCrypt-virus med et antimalware-program som SpyHunter. Men manuell fjerning av viruset anbefales ikke. HolyCrypt er et kompleks og skadelig program, og filene kan være skjult i ulike datamapper. Så det kan være veldig vanskelig å lokalisere dem manuelt. Ved å skanne datamaskinen med et vel ansett antimalware-program vil disse komponentene oppdages automatisk. Dessverre er selv de mest kraftige antivirus-programmer hjelpesløse mot den sterke krypteringern viruset bruket for å låse filene. Du kan imidlertid prøve å gjenopprette filene dine etter at fjerning av HolyCrypt er fullført. Du kan prøve PhotoRec, R-Studio eller Kaspersky.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell HolyCrypt fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern HolyCrypt ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av HolyCrypt. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av HolyCrypt er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot HolyCrypt og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk