Fjern Hi.ru omdirigering (Veiledning for fjerning) - oppdateringer des 2016

Hi.ru fjerningsguide for omdirigeringer

Hva er Hi.ru omdirigeringer?

Kan jeg stole på søkemotoren Hi.ru? Den dukket opp ut av det blå

Nettleserkapreren Hi.ru er blitt oppdaget etter installasjon av gratis programvare fra nettet. Dette er på grunn av distribusjonsmetoden bundling som aktivt blir benyttet av utviklerne av denne russiske søkemotoren. Hvis du ikke er kjent med denne distribusjonsteknikken bør du vite at den kan unngås ved å overvåke installasjonen av freeware-programmer. Du bør dessuten sørge for å være spesielt forsiktig med programmer som er utviklet i Russland, ettersom dette gir økt risiko for å bli infiltrert. Alle detaljer som kreves for å prøve å unngå forekomst av Hi.ru-viruset forklares i neste del av denne artikkelen. Hvis du trenger en rask løsning som kan hjelpe deg med å fikse nettleseren din, kan du skanne datamaskinen med et pålitelig antispyware-program og fjerne potensielt uønskede filer. De som ikke har slike programmer på datamaskinene sine kan velge FortectIntego. Den ble brukt av forskertemaet vårt for å fjerne Hi.ru og gav gode resultater i denne prosessen.

Ifølge utviklerne av denne nettleseren er søkemotoren en av de mest besøkte nettsidene i Russland. Ved første øyekast virker det som en vanlig søkemotor som inneholder et søkefelt og ulike lenker. Det finnes hundrevis av PC-brukere som ikke snakker russisk men som likevel hevder at de ble lurt til å besøke denne siden mot deres vilje. Dette er fordi denne søkemotoren er et potensielt uønsket program (PUP) som prøver å tjene penger ved å promotere tredjeparts nettsider. Hvis Hi.ru-siden åpnes av brukeren begynner den å spore ham/henne. Etter å ha fått ønsket mengde data tilknyttet brukerens interesser, begynner siden å vise popup-annoner og bannerannonser som promoterer tredjeparts nettsider eller programmer. Vær oppmerksom på at slike programmer også kan anses for å være «potensielt uønsket» og kan føre til ytterligere problemer. Hvis Hi.ru-viruset lurer deg til å kontakte teknisk støtte som vist på bildet nedenfor kan du for eksempel miste pengene dine. I de fleste tilfeller er slike tjenester unyttige og initieres av dataprogrammer som ikke eksisterer, så sørg for at du holder deg unna dem.

the picture of Hi.ru redirect virus

Normalt slår denne kapreren seg ned i Google Chrome, Mozilla Firefox eller Internet Explorer, der den erstatter startside, standard søkemotor og ny fane-side i alle disse nettleserne. Selv om det ved første øyekast kan se ut som en ordinær søketilbyder bør du fjerne Hi.ru så snart den dukker opp på datamaskinen din ettersom målet er å omdirigere deg til tredjeparts nettsider ved å vise deg sponsede søkeresultater. Etter å ha summert opp alle fordeler og ulemper med dette programmet bør du ikke vurdere å beholde det på systemet. Hvis du mistenker at du er blitt kapret bør du kjøre et fullstendig systemskann med FortectIntego eller et annet antimalware-program og fjerne det snarest.

the latest version of Hi.ru virus

Hvordan kan jeg bli infisert?

Hi.ru kan infiltrere datamaskinen ved hjelp av andre freeware-programmer på grunn av at det aktivt har blitt spredt i en pakke med ulike nedlastingsassistenter, mediespillere, PDF-generatorer osv. I følge nye undersøkelser spres denne nettleserkapreren som en valgfri komponent til Shopping Assistant, Vaudix, Mobogenie og lignende PUP-er. Derfor må du være veldig forsiktig når du laster ned disse programmene til datamaskinen din. Infiltrering av Hi.ru-viruset kan forårsake ulike ubeleiligheter (forekomsten av popup-annonser, redusert hastighet på nettleseren, krasj osv.). Hvis du ønsker å beskytte datamaskinen din fra infiltrering av programvarepakker må du velge avansert eller tilpasset installasjon av nye freeware-programmer på datamaskinen din. Selv om dette medfører at det tar litt ekstra tid for å installere nedlastede programmer, får du muligheten til å forhindre uønskede komponenter. Til slutt bør du sørge for at du finner og velger bort alle «valgfrie» tillegg som normalt beskrives som nyttige tillegg, verktøylinjer og utvidelser.

Hvordan fjerne Hi.ru-viruset?

Hvis du er en av PC-brukerne som er infisert av denne nettleserkapreren bør du slutte å bruke den påvirkede nettleseren øyeblikkelig, ettersom denne søkemotoren ikke kan stoles på. Sørg for at du kjører et fullstendig systemskann med et pålitelig sikkerhetsprogram for å eliminere Hi.ru fra datamaskinen. Ifølge sikkerhetseksperter spres denne nettleserkapreren i pakker sammen med mistenkelige komponenter som ikke kan fjernes manuelt. Du kan imidlertid prøve å fjerne Hi.ru fra systemet ved hjelp av den detaljerte veiledningen som gis nedenfor. Hvis du bruker den bør du sørge for å følge alle stegene nøye.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Hi.ru fjerningsguide for omdirigering

Avinstaller fra Windows

For å eliminere Hi.ru-viruset fra Windows anbefaler vi at du fjerner alle programmer som er tilknyttet denne nettleserkapreren. Sørg for at du ser etter Shopping Assistant, Vaudix, Mobogenie, og lignende mistenkelige oppføringer.

For å fjerne Hi.ru omdirigeringer fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

 1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
 2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Finn oppføringer tilknyttet Hi.ru omdirigeringer i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
 4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
 5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
 6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

 1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
 2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
 4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
 5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
 6. Klikk OK når prosessen er fullført.

Fjern Hi.ru fra Mac OS X system

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern Hi.ru fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern Hi.ru fra Mac OS X system

Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Slett uønskede utvidelser fra MS Edge:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Utvidelser.
 2. Fra listen, velger du utvidelsen. Klikk på girikonet.
 3. Klikk på Avinstaller nederst. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Fjern informasjonskapsler og annen nettleserdata:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Personvern og sikkerhet.
 2. Under Fjern nettleserdata, klikker du på Velg hva du vil fjerne.
 3. Velg alt (bortsett fra passord, men du bør eventuelt inkludere medielisenser) og klikk på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill ny fane-side og startside:

 1. Klikk på menyikonet og velg Innstillinger.
 2. Velg Ved oppstart.
 3. Klikk på Deaktiver hvis du finner mistenkelige domener.

Tilbakestill MS Edge hvis ovennevnte steg ikke fungerer:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Flere detaljer nederst i vinduet.
 3. Velg fanen Detaljer.
 4. Bla nedover og finn alle oppføringer med navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle disse og velg Avslutt oppgave for å stanse MS Edge fra å kjøre. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Hvis dette ikke hjelper, må du bruke en metode for avansert tilbakestilling av Edge. Merk at du må sikkerhetskopiere dataene dine før du fortsetter.

 1. Finn følgende mappe på datamaskinen din: C:\\Brukere\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Trykk på Ctrl + A for å velge alle mapper.
 3. Høyreklikk på dem og velg Slett. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge
 4. Høyreklikk på Start-knappen og velg Windows PowerShell (Admin).
 5. Når det nye vinduet åpnes, kopierer og limer du inn følgende kommando, og klikker på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Instruksjoner for Chromium-basert Edge

Slett utvidelser i MS Edge (Chromium):

 1. Åpne Edge og velg Innstillinger > Utvidelser.
 2. Slett uønskede utvidelser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tøm hurtigminnet og nettleserdata:

 1. Klikk på Meny og gå til Innstillinger.
 2. Velg Personvern og tjenester.
 3. Under Fjern nettlesingsdata, velger du Velg hva du vil fjerne.
 4. Under Tidsintervall, velger du Alt.
 5. Velg Fjern nå. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Chromium-basert MS Edge:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. På venstre side velger du Tilbakestill innstillinger.
 3. Velg Gjenopprett innstillinger til standardverdier.
 4. Bekreft med Tilbakestill. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Mozilla Firefox

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til Hi.ru omdirigeringer og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis Hi.ru omdirigeringer ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. Hi.ru omdirigeringer skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

For å fikse Google Chrome etter kapring av Hi.ru, bør du avinstallere Hi.ru start pageShopping Assistant, Vaudix, Mobogenie og andre tvilsomme tillegg.

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Hi.ru omdirigeringer ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som Hi.ru omdirigeringer under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Hi.ru omdirigeringer-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Hi.ru omdirigeringer. Tilbakestill Google Chrome

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Hi.ru registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk