Fjerne Gstatic (Veiledning for fjerning av virus) - Gratisinstruksjoner

Gstatic fjerningsguide

Hva er Gstatic?

Gstatic – et ondsinnet adware-program som kan infisere datamaskinen med uønsket programvare

Gstatic-virus

Gstatic er et adware-program som kan vise påtrengende annonser hver gang brukeren åpner Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox eller andre nettlesere. Ofre kan også bli omdirigert til gstatic.com, Gstatic.com/generate_204 eller lignende, som er fulle av annonser og tvilsomme lenker. Adware kommer seg normalt inn i datamaskinen via bundling – en markedsføringsteknikk som gjør det mulig for utviklere å injisere potensielt uønskede programmer i enheter uten å bli oppdaget.

SAMMENDRAG
Navn Gstatic
Type Adware
Hovedfare Malware-infeksjoner, deling av sensitive opplysninger osv.
Symptomer Påtrengende annonser, tvilsomme omdirigeringer, installasjon av ekstrakomponenter uten tillatelse, osv.
Distribusjon Bundling, ondsinnede annonser, svindelnettsider osv.
Eliminering For å sørge for at alle komponentene fra adware-programmet er avinstallert, bør du kjøre et komplett systemskann med FortectIntego

Selv om adware i seg selv ikke er skadelig, er det annnsestøttet programvare. Dette betyr at det eneste målet til utviklerne er å generere fortjeneste ved å redusere kvaliteten på brukerens nettleseropplevelse. Utviklerne av Gstatic kan bruke ulike metoder for å tjene penger, og den vanligste er pay-per-click. Brukeren har ingen fordeler ved å bruke slike programmer, og vi anbefaler derfor at Gstatic fjernes fra datamaskinen din snarest mulig.

Adware viser normalt søkeresultater som ikke er helt ekte. Hvis du for eksempel er ute etter et sikkerhetsprogram mens Gstatic-viruset er installert, kan du bli vist flere sponsede lenker før du får se legitime resultater. På denne måten promoterer utviklerne tredjepartsforhandlere, øker trafikken til nettsidene deres og øker rangeringen. Dette gir generelt bedre salg og økt popularitet til mindre kjente forhandlere.

Det potensielt uønskede programmet Gstatic kan vise annonser i ulike former, inkludert popup-annonser, tilbud, bannere, kuponger, intext-lenker, videoer osv. Det verste er at disse irriterende popup-vinduene kan skjule innholdet på legitime nettsider, og redusere kvaliteten på nettleseropplevelsen.

I tillegg kan Gstatic installere ekstrakomponenter uten tillatelse, inkludert:

 • Ekstraprogrammer;
 • Verktøylinjer;
 • Nettleserutvidelser;
 • Nettleserkaprere;
 • Hjelpeobjekter;
 • Systemoptimatore og lignende.

Gstatic-annonser

Jo lenger du utsetter fjerning av Gstatic, jo flere ekstraprogrammer blir installert på datamaskinen din. Dette overbelaster systemet og fører til at datamaskinen kjører sakte. Det er dessuten ikke kun operativsystemet som blir påvirket. Internetthastigheten kan også bli påvirket, ettersom det uønskede programmet (sammen med andre programmer som er blitt installerte av adware-trusselen) kontinuerlig prøver å koble til eksterne servere for å vise annonser. Det kan derfor ta inntil 20 sekunder eller mer å laste inn en nettside. Noen nettsider kan dessuten være umulig å laste inn.

Selv om annonser er irriterende, er ikke dette den verste egenskapen til Gstatic. Omdirigeringer kan føre brukere til mistenkelige nettsider som kan inneholde malware-trusler. Ondsinnede JavaScripts kan deretter injisere virus uten at brukeren oppdager det. Dette kan føre til installasjon av ransomware, trojanske hester eller annen malware. Det samme kan skje med ondsinnede annonser som genereres av adware-trusselen eller som klikkes på.

Hvis det uønskede programmet omdirigerer deg til et mistenkelig domene, bør du derfor lukke nettleseren (merk at noen annonser kan være umulig å lukke med mindre du gjør det via oppgavebehandleren) og fjerner Gstatic-viruset fra maskinen din. Sikkerhetseksperter anbefaler at du bruker er robust sikkerhetsprogram som FortectIntego, ettersom adware av og til kan være vanskelig å eliminere manuelt.

Informasjonsinnhenting – enda en uønsket egenskap hos Gstatic

Det finnes ulike typer adware, og en av disse kalles spyware. Denne programvaretypen er i stand til å innhente betydelige mengder informasjon om brukere som har installert programmet. Informasjonen benyttes for annonseringsformål. Spyware kan dessverre også innhente sensitive opplysninger, som kredittkortinformasjon, brukernavn, passord, adresse osv.

Innhenting av data benyttes hyppig i markedsføringskampanjer. Den andre siden av saken, er deling av disse dataene. Ofte deler adware-utviklerne disse personopplysningene med partnerne sine. I tillegg kan de selge dataene til nettkriminelle.

Alvorlighetsgraden av datainnhenting har kun kommet frem i dagens lys de senere årene – noe som er tydelig med endringer som GDPR.. I tillegg har flere høyprofilselskaper, som Facebook, vært under radaren etter hvert som det ene databruddet etter det annet har blitt avslørt.

Privat informasjon bør forbli privat, og du bør ta din del for å beskytte det fra nettkriminelle. For å gjøre det, må du sørge for at programmer som Gstatic ikke får bli værende på datamaskinen din.

Gstatic potensielt uønsket programGstatic er et potensielt uønsket program som viser påtrengende annonser

Unngå uønskede programmer ved å være forsiktig på nettet

Bundling er en lukrativ metode for å tjene penger. Utviklere av adware, nettleserkaprere, scareware og andre tvilsomme programmer benytter ofte denne teknikken. De som er mindre datakyndige, og ikke vet stort om denne virksomheten, har imidlertid en tendens til å hoppe over viktige steg i installasjonsprosessen. Dette medfører at datamaskinen deres blir infisert av uønsket programvare.

Det er altså brukerne selv som godtar installasjon av potensielt uønskede programmer. De lures til å gjøre det, men det er teknisk sett de selv om godtar installasjonen. Damon McCoy, professor innen datateknologi ved NYU Tandon School of Engineering har bemerket følgende:

Buried in the text that nobody reads is information about the bundle of unwanted software programs in the package you're about to download.

Uønskede programmer skjuler seg altså under bruksvilkårene, som dessverre sjelden leses. For å unngå å bli lurt, bør brukere derfor være oppmerksomme på at standard eller anbefalt installasjon sjelden gir dem muligheten til å se hele listen med programmer som er i ferd med å bli installert på systemet.

Brukere bør i stedet velge avansert eller tilpasset installasjon og fjerne alle forhåndsvalgte markeringer ved siden av tilleggsprogrammer, nettleserutvidelser og andre uønskede programmer.

Avinstaller Gstatic ved bruk av sikkerhetsprogram eller manuell veiledning

Det kan være vanskelig å fjerne Gstatic. Adware kan nemlig injisere flere komponenter på offerets datamaskin, eller skjule seg under legitime navn som kan være vanskelig å skille fra legitime titler. Derfor anbefaler vi at brukere velger automatisk eliminering av Gstatic-viruset.

For de som ikke ønsker å installere ekstra programvare på datamaskinen sin, foreslår vi den detaljerte veiledningen nedenfor. Denne fremgangsmåten krever at du finner alle installerte komponenter manuelt og tilbakestiller nettleserne separat. For å fjerne Gstatic på riktig måte, må du sørge for å ta deg god tid å gjennomføre alle stegene i riktig rekkefølge. Ellers kan du komme til å slette nødvendige filer ved en feiltakelse, noe som kan gi enda større problemer.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Gstatic fjerningsguide

Avinstaller fra Windows

For å fjerne Gstatic fra Windows-systemer, kan du følge disse instruksjonene:

For å fjerne Gstatic fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

 1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
 2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Finn oppføringer tilknyttet Gstatic i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
 4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
 5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
 6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

 1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
 2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
 4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
 5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
 6. Klikk OK når prosessen er fullført.

Fjern Gstatic fra Mac OS X system

For å avinstallere PUP-et fra Mac, kan du følge denne veiledningen:

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern Gstatic fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern Gstatic fra Mac OS X system

Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Slett uønskede utvidelser fra MS Edge:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Utvidelser.
 2. Fra listen, velger du utvidelsen. Klikk på girikonet.
 3. Klikk på Avinstaller nederst. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Fjern informasjonskapsler og annen nettleserdata:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Personvern og sikkerhet.
 2. Under Fjern nettleserdata, klikker du på Velg hva du vil fjerne.
 3. Velg alt (bortsett fra passord, men du bør eventuelt inkludere medielisenser) og klikk på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill ny fane-side og startside:

 1. Klikk på menyikonet og velg Innstillinger.
 2. Velg Ved oppstart.
 3. Klikk på Deaktiver hvis du finner mistenkelige domener.

Tilbakestill MS Edge hvis ovennevnte steg ikke fungerer:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Flere detaljer nederst i vinduet.
 3. Velg fanen Detaljer.
 4. Bla nedover og finn alle oppføringer med navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle disse og velg Avslutt oppgave for å stanse MS Edge fra å kjøre. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Hvis dette ikke hjelper, må du bruke en metode for avansert tilbakestilling av Edge. Merk at du må sikkerhetskopiere dataene dine før du fortsetter.

 1. Finn følgende mappe på datamaskinen din: C:\\Brukere\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Trykk på Ctrl + A for å velge alle mapper.
 3. Høyreklikk på dem og velg Slett. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge
 4. Høyreklikk på Start-knappen og velg Windows PowerShell (Admin).
 5. Når det nye vinduet åpnes, kopierer og limer du inn følgende kommando, og klikker på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Instruksjoner for Chromium-basert Edge

Slett utvidelser i MS Edge (Chromium):

 1. Åpne Edge og velg Innstillinger > Utvidelser.
 2. Slett uønskede utvidelser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tøm hurtigminnet og nettleserdata:

 1. Klikk på Meny og gå til Innstillinger.
 2. Velg Personvern og tjenester.
 3. Under Fjern nettlesingsdata, velger du Velg hva du vil fjerne.
 4. Under Tidsintervall, velger du Alt.
 5. Velg Fjern nå. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Chromium-basert MS Edge:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. På venstre side velger du Tilbakestill innstillinger.
 3. Velg Gjenopprett innstillinger til standardverdier.
 4. Bekreft med Tilbakestill. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Mozilla Firefox

Slik tilbakestiller du Mozilla Firefox manuelt:

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til Gstatic og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis Gstatic ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. Gstatic skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Gstatic ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som Gstatic under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Gstatic-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Gstatic. Tilbakestill Google Chrome

Tilbakestill Safari

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet Gstatic og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Gstatic registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk