Fjern Google omdirigering (Veiledning for fjerning av virus) - oppdatert aug 2017

Google fjerningsguide for omdirigeringer

Hva er Google omdirigering?

Google omdirigeringsvirus er fremdeles i live

Google omdirigeringsvirus

Google omdirigeringsvirus forårsaker omdirigeringer til tvilsomme domener. Dette malware-programmet har blitt en av de mest alvorlige problemene i nettverdenen. Google har fått mye kritikk for å spionere på brukerne sine og ved å omgå phishing-lenker blant søkeresultatene sine.

De aller fleste klager som rapporterer om omdirigeringer på Google-sider og lignende søkemotorer ble registrert i 2012. Trusselen er fremdeles aktuell ettersom den dukker opp av og til. Både Windows 10-, Linux- og Mac OS-brukere kan bli ofre for denne trusselen. merk at Googe omdirigeringsvirus også eksisterer i iPhone- og Android-versjoner. Dette viruset er kjent som Chrome omdirigeringsvirus.

Dersom du har vært plaget av Google omdirigeringer til Yahoo eller andre domener (disse sidene kan enten være velkjente eller helt nye for deg), bør du foreta nødvendige tiltak for å løse problemet. Akkurat som Yahoo omdirigeringsvirus og Bing omdirigeringsvirus fungerer det som en hybrid av en nettleserkaprer og et potensielt uønsket program.

Hovedproblemet her er fjerning – infeksjonen kan skjule seg under et annet URL-domene, så det kan være vanskelig å fjerne det manuelt. FortectIntego og Malwarebytes fremskynder fjerningsprosessen av Google omdirigeringsvirus. Disse verktøyene gjør dessuten at du sparer tid ved alle alle nettscript og hjelpeelementer fjernes. Det er helt nødvendig å eliminere disse for å unngå at problemet oppstår igjen.

Effekter av malware-trusselen

Et av spørsmålene nysgjerrige databrukere stiller er følgende: «Er Google omdirigeringsvirus skadelig?» Teknisk sett er ikke denne trusselen like kompleks som Petna eller Cerber, men konsekvensene kan være like irriterende.

Før vi ser på hvordan man kan forhindre nettleserkaprere, tar vi en titt på de vanligste symptomene til denne infeksjonen:

 • Google omdirigeringer til Comcast, Bing, Yahoo og lignende nettsider. Dette kan utløse forekomsten av popup-varsler. Slik oppførsel indikerer at nettleseren er infisert.
 • Endringer i nettleser- og systeminnstillinger. Normalt endrer viruset standard søkemotor, ny fane-side og startsiden. Det kan også legge til ekstra utvidelser.
 • Komersiellt innhold i søkeresultatene. Hvis Google endres til en tvilsom søkemotor som Ask eller PlusNetwork, kan du oppdage mer kommersiell reklame sammen med søkeresultatene.
 • Sporing av nettaktivitetene dine. Mer aggressive versjoner av Google omdirigeringer kan innhente informasjon om nettsider du besøker hyppig og spørringer du har tastet inn. I tillegg kan det innhente personlige opplysninger, som navn, e-postadresse, IP-adresse og hjemmeadresse, og dele slike opplysninger med tredjeparter.

Dette bør ikke ignoreres selv om overdreven mengde reklame ikke plager deg. Du bør unngå dette problemet i nettleseren, og selv om du har et vel ansett antimalware-program på datamaskinen din, bør du være forsiktig når du surfer på nettet.

Google omdirigeringsvirusGoogle omdirigeringsvirus forkles på mange ulike måter. Den enkleste måten å fjerne Google omdirigeringsvirus på er å skanne systemet med et oppdatert sikkerhetsprogram.

Hvorfor har Google omdirigeringer blitt så populært?

Svindlere motiveres først og fremst av penger, og de som har utviklet Google omdirigeringsvirus samarbeider med annonsører eller andre tredjeparter. Ved å omdirigere brukere til visse nettsider, får de en viss del av fortjenesten fra nettrafikk.

Noen av disse nettsidene kan være helt ufarlige (Yahoo, Bing, Facebook og ComCast), men dette gjelder langt fra alle.

Tips for å unngå irriterende malware

Ved første øyekast kan det virke som at installasjon av gratisprogrammer fra velkjente kilder ikke gir problemer med PUP-er og malware. Få brukere innser at selv uforsiktig installasjon av de nyeste oppdateringene av Skype eller Java kan føre til installasjon av uønskede elementer som adware, nettleserkaprere osv.

Når du skal installere et freeware- eller shareware-program må du overvåke installasjonsprosessen nøye. Velg alltid tilpasset eller avansert installasjon, og du vil få informasjon om valgfrie installasjonsvalg. Fjern avkryssinger ved irrelevante tillegg og sørg for at alt er ok før du fullfører installasjonen.

På grunn av den fleksible formen, kan malware-trusselen også fungere via nettscript. I slike tilfeller kan du oppleve spesifikke endringer i nettleseren. Det finnes heldigvis også en løsning for dette, som er tilgjengelig i seksjonen for fjerning av Google omdirigeringsvirus.

Fjerning av Google omdirigeringsvirus

For å bli kvitt infeksjonen for godt, kan det være lurt å bruke flere metoder. Kjør et antispyware-verktøy for å starte fjerningsprosessen av Google omdirigeringsvirus. Programvaren finner også registernøklene som er tilknyttet denne trusselen. Etter at skannet er fullført, kan du se på de manuelle retningslinjene. De forteller deg hvordan du blir kvitt uønskede og tvilsomme nettlesertillegg.

Komplett tilbakestilling av nettleseren gjør det dessuten enklere å fjerne Google omdirigeringsvirus. Hvis du fremdeles plages av omdirigeringer, bør du endre proxy-innstillingene og hostfilen din. Du finner instruksjoner som gjelder for din nettleser på nettet. Deretter kan du benytte retningslinjene som gis nedenfor. Her tilbyr vi også fjerningsinstruksjoner for Google omdirigeringsvirus for Safari-brukere.

Selv om infeksjonen har stor spredning og har infisert mange brukere over hele verden, er det mulig at brukere i spesifikke land blir mer utsatt enn andre. Dette gjelder for eksempel Tyskland.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Google fjerningsguide for omdirigering

Avinstaller fra Windows

For å bli hvitt Google omdirigeringer må du avinstallere alle programmer/apper som virker mistenkelige. Du bør også bli kvitt programmer du ikke kan huske å ha installert på datamaskinen din.

For å fjerne Google omdirigering fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

 1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
 2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Finn oppføringer tilknyttet Google omdirigering i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
 4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
 5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
 6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

 1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
 2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
 4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
 5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
 6. Klikk OK når prosessen er fullført.

Fjern Google fra Mac OS X system

For å fikse ditt Mac OS X, bør du prøve å finne alle oppføringer som virker ukjent. Eliminer alle programmer du ikke kan huske å ha installert på datamaskinen din.

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern Google fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern Google fra Mac OS X system

Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Slett uønskede utvidelser fra MS Edge:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Utvidelser.
 2. Fra listen, velger du utvidelsen. Klikk på girikonet.
 3. Klikk på Avinstaller nederst. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Fjern informasjonskapsler og annen nettleserdata:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Personvern og sikkerhet.
 2. Under Fjern nettleserdata, klikker du på Velg hva du vil fjerne.
 3. Velg alt (bortsett fra passord, men du bør eventuelt inkludere medielisenser) og klikk på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill ny fane-side og startside:

 1. Klikk på menyikonet og velg Innstillinger.
 2. Velg Ved oppstart.
 3. Klikk på Deaktiver hvis du finner mistenkelige domener.

Tilbakestill MS Edge hvis ovennevnte steg ikke fungerer:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Flere detaljer nederst i vinduet.
 3. Velg fanen Detaljer.
 4. Bla nedover og finn alle oppføringer med navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle disse og velg Avslutt oppgave for å stanse MS Edge fra å kjøre. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Hvis dette ikke hjelper, må du bruke en metode for avansert tilbakestilling av Edge. Merk at du må sikkerhetskopiere dataene dine før du fortsetter.

 1. Finn følgende mappe på datamaskinen din: C:\\Brukere\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Trykk på Ctrl + A for å velge alle mapper.
 3. Høyreklikk på dem og velg Slett. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge
 4. Høyreklikk på Start-knappen og velg Windows PowerShell (Admin).
 5. Når det nye vinduet åpnes, kopierer og limer du inn følgende kommando, og klikker på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Instruksjoner for Chromium-basert Edge

Slett utvidelser i MS Edge (Chromium):

 1. Åpne Edge og velg Innstillinger > Utvidelser.
 2. Slett uønskede utvidelser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tøm hurtigminnet og nettleserdata:

 1. Klikk på Meny og gå til Innstillinger.
 2. Velg Personvern og tjenester.
 3. Under Fjern nettlesingsdata, velger du Velg hva du vil fjerne.
 4. Under Tidsintervall, velger du Alt.
 5. Velg Fjern nå. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Chromium-basert MS Edge:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. På venstre side velger du Tilbakestill innstillinger.
 3. Velg Gjenopprett innstillinger til standardverdier.
 4. Bekreft med Tilbakestill. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Mozilla Firefox

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til Google omdirigering og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis Google omdirigering ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. Google omdirigering skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

For å fikse Google Chrome og unngå omdirigeringer til ukjente nettsider, bør du dobbeltsjekke utvidelsene dine. Sørg for at du fjerne alle oppføringer som ser tvilsomme ut eller som du ikke kan huske å ha installert på nettleseren din:

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Google omdirigering ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som Google omdirigering under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Google omdirigering-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Google omdirigering. Tilbakestill Google Chrome

Tilbakestill Safari

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet Google omdirigering og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Google registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk